2020. december 15., kedd

Szerelmek és lázadások

Kis karácsony, nagy karácsony, a botrányokat tálcán kínálom! Avagy nincs béke egy kis felkavart állóvíz nélkül, és vannak a kastélyban jó páran, akik nem csak kicsit vetették bele magukat a megkavarodásba. Hogy mit is hozott az ünnepi készülődés? Jó sok bonyodalmat!


Az én pasim!
Vizsnyiczky Sára és Lilla átlagos testvérpárnak minősülnek a Bagolykő falai között, azonban néhány nappal ezelőtt a festmények hallották, ahogy nagyon csúnyán összevesztek egymással. Sári kémkedéssel vádolta Lillát, aki viszont azzal vágott vissza, hogy Sári aljas, mert el akarja szeretni az ő szerelmét. A távolság miatt nem lehetett jól kivenni, de az egyik kedves festett hölgy megesküszik rá, hogy Vizsnyiczky Lilla párkapcsolatban van Aleksander Jorgensen-nel! Úgy bizony, hölgyeim és uraim, a civakodás eredményeként kiderült, hogy egy újabb tanár-diák szerelem lopta be magát a kastélyba. Noha Lilla már nagykorú, mestertanonc, Sári még csak alapképzéses, így az a tény, hogy sok időt tölt kettesben Mr. Jorgensennel igencsak megbonyolíthatja a férfi itteni státuszát.

Tüntetés, mert miért ne?
Bakker Dusán heves vérét és politikai nézeteit mindenki ismeri. Nem csoda, hogy a karácsony se telhet el anélkül, hogy valamiért ne tüntetne. Így esett, hogy az adventi vasárnapokat és a gyertyagyújtásokat, melyek Bogolyfalva főterén zajlanak, egy-egy heves felszólalással kísérte végig. Ezüst vasárnap azonban a polgármesteri hivatal is lépett, és elkapva a tüntetőt - szigorúan az akciója után -, fogdába vetették a hivatalban, hogy kicsit észhez térítsék. Eddig rendben is van a történet, csakhogy abban az időpontban nem csak Dusán, hanem másik két bagolyköves diák is a helyszínen tartózkodott. Helvey Beliánt valószínűleg csak meglepte a tüntető, ezért állt meg, míg Romhányi Áron elmondása szerint egy Zsafi nevű egyedhez igyekezett az eset történtekor. Ennek ellenére a másik két fiú is a fogda kényelmetlenségét élvezhette, mielőtt letették értük az óvadékot.

Haj-szín-pompa
Eszterházy Diána alig várta, hogy végre beköszöntsön ez az időszak! Haja vagy két héten át fehéres-szürke színűre változott, ám most, hogy végre ennyire közel kerültünk a karácsonyhoz, megjelentek benne a tradicionális piros, zöld és arany vonulatok, ráadásul apró díszekkel is kiegészítette a viseletet, mely tökéletesen ünnepivé tette a frizuráját. Ez az összeállítás több embert is megihletett, így most nem csak Diának, de a lánynak köszönhetően a baráti körének is ilyen színek jelentek meg a fejük tetején. A legérdekesebben talán Angyal Odett festett, akitől megszokta már mindenki, hogy fehéres-szőke hajszínén kívül semmi mást nem visel, így azonban olyanok lettek Diával, mint a testvérek. Az első bevonulásuk alkalmával a legjobban talán Volkov professzor lepődött meg, amit nem csodálunk, hiszen Dia is és Odett is meghatározó jellemmel bírnak, megkettőződésük veszélyeztetheti az egész kastély biztonságát.

Jótékonyság? Kérlek!
A Návay testvérek, hogy a karácsonyt beharangozzák, finom házi süteményekkel kezdték el járni a kastélyt, amiért cserébe a magukkal vitt becsületkasszába fizethettél, de nem volt kötelező. Sokan persze szívesen adtak, hiszen a menhelyi állatoknak gyűjtöttek, a sütemény ínycsiklandozó illata pedig ellenállhatatlanná tette azt az őket megérzők számra. Akadtak azonban olyanok, akik nem akartak fizetni, sőt, már-már bunkó módon többet is elvettek és behabzsolták. Nos, az ő meglepetésük sem maradt el, ugyanis, aki így járt el, másnap úgy kelt, hogy arcát rengeteg undorító kelés borította. Ugyan a gyengélkedőn segítettek rajtuk, de oda el is kellett jutni, ráadásul csúcsidőben, amikor a zsúfolt folyosókon mindenki láthatta, hogy kik voltak idén kapzsik. Szép volt gyerekek!

Fagyöngy alatt szabad a csók!
Kétségkívül Layla Robillard kedvenc ünnepe a karácsony! A szőke szépség angyalnak öltözve indult neki a kastélynak, hogy jókívánságokat közvetítsen iskolatársainak és tanárainak. Ehhez az akcióhoz csatlakozott Han Csongor Do-yeon is, aki szintén magára öltötte az angyali maskarát. A két fiatalnak azonban ennyi nem volt elég, úgy gondolták, hogy az ünnepi díszítésből hiányzik a fagyöngy, ami hatalmas vétek. Megkörnyékezve hát Farkasházy tanár urat, szereztek ötven darabot, melyet csillámmal díszítettek, és egyaránt elhelyeztek forgalmas és eldugott helyekre is, hogy ezzel segítsék a szerelem megtalálását ezekben a meghitt napokban. Vajon azért ilyen lelkesek, mert ők maguk is szerelmesek? Talán a két fiatal a nagy készülődésben egymásra talált és most együtt szeretnék az érzést még több helyen feléleszteni? Mindenképpen a legédesebb lépés volt idén az övék! Éljen a szerelem!


Nincsenek megjegyzések: