2020. október 15., csütörtök

Pillangóeffektus - Egy apróság itt, egy pánik ott

 Dobpergés az ünnepeltnek

A budapesti körökben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, mugli és mágikus rendeléseket egyaránt vállaló SüTitok Pékség és Cukrászda mindenki nagy sajnálatára kicsit belekavarodott a megrendelésekbe. Ezzel önmagában nem is lenne még olyan nagy baj, ha hasonló édességek kerültek volna kiszállításra. Azonban jelen esetben két dobostorta került felcserélésre - ezek közül az egyik mugli, a másik pedig mágikus fajta volt. Egy óvodai csoport születésnapozására lett rendelve a hagyományos sütemény, a csere miatt azonban a gyerekek, és a rájuk vigyázó óvónők egy minden kétséget kizáróan nem teljesen hétköznapi tortát találtak a csomagolás alatt. Bár a kicsik jól szórakoztak a varázslatos ritmuson, a felnőttek kétségbeesése már jobban tükrözte a helyzet komolyságát. A futár jelentette az esetet az Aurorparancsnokságon, akik azonnali hatállyal gondoskodtak a varázstalan személyek amneziálásáról. A történtek fényében a közeljövőben méltán várható egy, a vegyes profilú ételláncok szállítási folyamatait részletesebben szabályozni kívánó minisztériumi rendelet, illetve nem kizárt a jelenleg működő szállítócégek protokolljainak felülvizsgálata, indokolt esetben azok szigorítása sem.


Törpeinvázió

Úgy tűnik, szinte mindenki a nyár legvégén vette ki szabadságát, ez azonban sajnos nem csupán egy, a kipihent varázsló- és boszorkányarcok láttán levont következtetés. Először csak a megsokszorozódott jelentésekre lettek figyelmesek a Minisztérium dolgozói, majd célzott megfigyelések is igazolták a feltételezéseket: főleg Budanekeresd északi részén különösképpen elszaporodtak a kerti törpék. A vizsgálatokat végzők szerint ennek oka elsődlegesen az lehet, hogy a nyaralások ideje alatt nem volt, aki gondoskodott volna a kártevők magáningatlanoktól való távoltartásáról. A Minisztérium kéri az érintett személyek szíves türelmét, dolgoznak azon, hogy segítséget nyújthassanak minden háztartás számára.


Végzetes hiba

Elcserélt bájitalok okozták egy beteg halálát a Fővárosi Mágikus Baleseti és Rontáskúráló Ispotályban. A szívműtétjére váró középkorú varázsló egy ártatlan megcsúszás következtében kialakult fennforgás okozta tévedés miatt szobatársa bájitalát itta meg, ami hirtelen úgy megemelte vérnyomását, hogy azt a szervezete sajnálatos módon már nem tudta tolerálni. Az eset jelenleg is kivizsgálás alatt van, az ellátás folyamatelemeinek kockázatbecslése folyik. Ezen felül több gyógyítói megbeszélést is összehívtak a napokban, hogy megtárgyalják, milyen intézkedéseket vezethetnének még be az intézményben, amivel csökkenhetne az ehhez hasonló nemkívánatos események kockázata. Az Ispotály közleményében meg kívánja nyugtatni a mágustársadalmat, hogy bár az ehhez hasonló hibák sajnos előfordulhatnak, szerencsére egyáltalán nem gyakoriak, és a legritkább esetekben járnak csak ilyen végzetes következményekkel.





Nincsenek megjegyzések: