2020. szeptember 15., kedd

Kémeink jelentették

Bár sokak számára úgy tűnhet, a vizsgaidőszakban megáll az élet, mindenkit biztosítunk arról, hogy ez egyáltalán nincs így. A szerelem megállíthatatlanul tör előre, néha nem kissé viharos szeleket kavarva, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor sorsok dőlnek el. Merre tanuljak tovább? Mit kezdjek az életemmel? Mi lesz, ha megbukom? Mihez kezdek ezután? Bizonyára mindenki megfogalmazta már legalább egyszer ezeket a kérdéseket, s bár válaszokat nem adhatunk rájuk, az mindig segít, ha mások nyomorával vagyunk elfoglalva... Jöjjön hát az e havi pletykaadagunk!

Zaklatási ügy
Komoly perpatvar látszik keveredni abból, hogy Lucas M. Deighton az egész iskolát kiplakátolta egy hirdetéssel, mely szerint egy galleonért randizni, két galleonért pedig csókolózni lehet Vajda Olíviával. Noha az egész egy ártatlan, ám igen gonosz tréfának indult, a végén komplett zaklatási ügy keveredett belőle. Amikor a hét utolsó napján egy mestertanonc már a lány szoknyája alatt matatott, gondolván erre is fel van hatalmazva, Ambrózy tanár úrnak kellett közbelépnie és megvédenie a rellonos erényét. Sokáig úgy tűnt, hogy a hét leteltével elül majd a pletyka, hisz minden csoda három napig tart, azonban az ügy itt nem ért véget. Egy aggódó diák ugyanis levelet írt Olívia szüleinek, melyben névtelenül tájékoztatta őket, hogy a lány több ízben is szexuális abúzus áldozata lett, s mindannyian tudjuk, hogy a Vajda név mire képes. Úgy hallottuk, Rothman igazgató úrnak igen izzasztó beszélgetése volt a felháborodott felmenőkkel, s azzal zárult végül a diskurzus, hogy ennek még lesz folytatása. Az már csak hab a tortán, hogy eközben Olívia és Lucas igencsak összemelegedtek, aminek - mit ad Isten - a szülők egyáltalán nem örülnek. Azt rebesgetik, talán el is tiltják őket egymástól, ki tudja?

Szárnyaló szerelem
Nem ez lenne az első alkalom, hogy a kviddicspályán köttetik örök szerelem, éppen ezért már meg sem emelkedett a szemöldökünk, mikor Scheffer Riza Cirilla nemes egyszerűséggel rávetette magát Bakker H. Dusánra. Kevesen gondolnánk, hogy a teletetovált srác népszerű a lányok körében, azonban ideje felébrednünk és kinyitnunk a szemünket: bizony nagyon is imádják és mondjon bárki bármit, ezek szerint alapja is van. Egy bennfentes szerint Riza teljesen le volt lombozva, hogy nem a rellonossal került egy csapatba, állítólag megkereste a játékvezetőt is, hogy tegyen valamit ez ellen az igazságtalanság ellen, csakhogy a sorsuk eldöntetett. Amikor a meccs a végéhez közeledett, a levitás végül nem bírta tovább és érzéseit bizonyítandó szó szerint ráakaszkodott az egyébként totálisan meglepett Dusánra. Na bakker! Hogy végül szerelme viszonzásra talál-e, az kérdéses, mert úgy tudjuk, a fiú nem az a romantikus lélek, de hátha ezúttal kellemesen csalódunk...

A jövő árnyékában
Van az a típus, aki születésétől fogva tudja, hogy mi szeretne lenni és egész életét arra az egy hivatásra teszi fel. És akkor ott vannak azok, a többség, akik még ötödik évfolyamban sem tudják, merre menjenek tovább. Noha Harmat Betti még csak második évfolyamos, már most borzasztóan gyötri a kérdés, mit kéne kezdenie magával, hiszen már csak két éve van hátra és nyakán lesz a VAV, no meg a DÖNTÉS, csupa nagy betűvel. Levitás társai, megneszelve, mennyire tanácstalan, megpróbálták terelgetni. Egyik reggel például a papucsa helyett egy puffskein-t talált, amire jól rá is lépett, de ez a legkevesebb, sajnos sikerült összeszednie a már ismert puffskein-pattanást is, így a napját Eleanora tanárnőnél indította. Ebből mindenesetre arra már rájött, hogy bestiákkal semmiképp sem akar foglalkozni. A másik próbálkozás sem segített túl sokat, hiszen ruhái közé csalánt csempésztek, ezzel a gyógynövénytan felé sodorva szegény párát, csakhogy kiderült, allergiás a növény csípésére, így ismételten a gyengélkedőn kötött ki. Lassan mi tartunk attól, mi lesz a szfinxek legújabb őrülete, úgyhogy innen is kitartást kívánunk és mielőbbi felépülést!

Nincs kivétel
Noha most már biztos, hogy Sebastian Gérard Felagund távozik a tanári karból, még utoljára bebizonyítja, hogy nála minden diák egyenlő. Nem mintha ebben bárki is kételkedett volna idáig. Mindenesetre e kemény kéz ezúttal nem másra, mint Damien Sebastian Felagundra, a professzor úr unokájára csapott le, ugyanis kegyetlenül meghúzta Őt bájitaltanból, aminek következtében a fiú évismétlésre kényszerül. Állítólag többen is igyekeztek meggyőzni a profot, hogy ugyan legyen már megengedőbb, csakhogy idős feje hajthatatlan volt. Úgy véli, attól, hogy a rellonos az unokája, még nem illetik meg semmilyen jogok, mi több, ez inkább kötelezettségeket ró rá, hisz nem egyszerűen jól, hanem kiemelkedően kell teljesíteni a mágia ezen területén. Az teljesen mellékes, hogy a fiú miben lehet jó, esetleg miben szeretne jó lenni, ez a családi nehezék Őt is el fogja kísérni. Szolgáljon hát vigaszként, hogy jövő tanévben már egészen más ül majd a tanár úr székében - feltéve, hogy bárki meg meri pályázni a posztot.

Titkos üzenet
Gondolom nem mi leszünk az elsők, akik felnyitják a diákság szemét a tekintetben, hogy a tanári kar egyes tagjai több, mint szemrevalóak. Most mégsem a már megszokott nevekkel fogunk előrukkolni, ugyanis a botrány a mindig kedves és vidám Keserű Mátyás Flóriánt érte el! Mindig is tudtuk, hogy Őt csak és kizárólag imádni lehet bohókás természete és ellenállhatatlan tanítási stílusa miatt, azonban minden határon túlment az az egyelőre ismeretlen lány (vagy nő, ugyebár), aki a szerelmes levelek szintjét átlépve írásban kereste meg a férfi feleségét! Hogy miért? Mint kiderült, színt vallott az asszonynak, miszerint hosszú hónapok óta figyeli a férjét és halálosan beleszeretett, s ha már itt tartanak, jobb ha tudja, hogy a levitás házvezető viszonozza is ezen erős érzelmeket - csak még nem jött rá. Matyi bának most aztán főhet a feje, elvégre a tanulók azonnal találgatni kezdtek, ki lehetett ez a furmányos teremtés. A legmerészebbekben még az a gondolat is megfogant, hogy esetleg a férfi házvezető-helyettese, Szentmihályi Izabella állhat a dolgok mögött! No persze ezt mindenki egyből elvette, hiszen teljességgel egyértelmű, hogy a nő szíve csakis kedveséért, egyben gyermeke, Kristóf apjáért dobog. No de akkor ki lehet a titokzatos rajongó? Reméljük, hamarosan kiderül!

Nincsenek megjegyzések: