2020. szeptember 15., kedd

Hűvös szelek járnak...

Egyetlen pillanat alatt esett húsz fokot a hőmérséklet és köszöntött be a csalóka ősz. Csalóka, hiszen olykor vannak még melegebb hullámok benne, de ez már nem az a meleg, amit a nyár alatt megszokhattunk. Hogy ne betegedjetek le, íme pár hasznos tipp a csillagoktól.




Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Szereted a sportos megjelenést, szívesen villantod ki a bokád, azonban jobb, ha ezt mostantól elfelejted, mert a lábszárad az egyik legérzékenyebb területed. Keresd elő a szekrényedből a hosszú szárú nadrágokat, és alakítsd át a ruhatárad ősziesre!






Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Védd a nyakad! Talán még korainak érzed, hogy sálat húzz, de egy garbóval is már nagyon sokat tudsz tenni az egészségedért. A nyaki részen igen érzékeny vagy, és ha nem figyelsz oda, akkor egy pillanat alatt a gyengélkedőn találhatod magad. Mégis ki szeretné a szünetet betegen tölteni?





Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Itt az ideje az átmelegítő bájitaloknak. Mivel nagyon hamar ki tudsz hűlni, számodra igazi felüdülés volt a nyári meleg, aminek sajnos idejekorán lett vége és jött el az ősz, te pedig szinte minden pillanatban fázol. Szerencsére most már egész jó ízű átmelegítő bájitalok is kaphatóak. Azért csak okosan az adagolással!





Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
A lazább nyár és a megfeszített vizsgaidőszak eredménye is ugyanaz: vitaminhiány. Igaz, hogy sok gyümölcsöt ettél, de nem eleget, nem minden vitaminból jutott elég a szervezetedbe, ráadásul teljesen megborultál a vizsgaidőszak miatt. Itt az ideje, hogy feltuningold kicsit a szervezeted, és az őszi megállást immunrendszered megerősítésére fordítsd.




Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Kezeket a zsebbe! Érzékeny bőröd egy pillanat alatt kiszárad, emellett hűvössé váló ujjaid miatt betegedsz meg a legkönnyebben. Védd a kezed, ápold, mindig meleg vízben mosd, és ha úgy érzed, hűvösebbek kissé, akkor is dugd be őket kicsit a meleg víz vagy egy puha takaró alá.








Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Igazán praktikus a titokzokni, de vajon szerencsés a hűvös időben is? Nem, ugye? Szerintünk sem, ugyanis a nátha szinte dörzsöli a tenyerét, amikor te melegebb zoknik helyett újra a kis titokhoz nyúlsz. Keresd elő a szekrény mélyéről a vastagabb darabokat és minden rendben lesz.



Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Szép vagy így is, de szép leszel pulcsiban is. Tudom, hogy nem tetszik a gondolat, hogy máris eljött ez az időszak, de sajnos ez az igazság, itt van, és jó sokáig itt is marad a hűvös ősz, melyet a még hűvösebb tél követ majd. Ma már mindenféle pulcsit lehet kapni, és úgy is villanthatsz, hogy ez a ruhadarab megvéd a megfázástól.






Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Földről fel! Tudom, tudom, nagyon szeretsz fűben ülni, földön heverészni, de legyél bármennyire is felöltözve, ez nem állít meg semmit. Észre se veszed sokszor, hogy milyen hamar kihűl a földdel érintkező feled, legyen az a hátsód vagy a pocakod, és mire belegondolnál, már kész is a baj, és ugye te sem szeretsz felfázva lenni?





Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Imádod az ősz illatait, szereted, hogy végre nem a forróság, hanem a hűs, álomba ringató szellő suhan be a nyitott ablaknál. Elaludni talán jó rá, de felkelni iszonyatos, hiszen jön a tüsszögés, meg a kómásan keresett papír zsebkendők. Inkább lefekvés előtt egy fél órával nyiss ablakot, és mikor az ágyba feküdnél be, csukd vissza. Így könnyebben jön az álom, és az egészséged is megmarad.




Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Ne mezítlábaskodj! Szereted, hogy a csupasz lábad érintkezik a földdel, s szívesen vagy a szobádban, vagy otthon zokni nélkül. Bár most még nem érzed, hogy hűvös a padló, sajnos már az, neked pedig igen érzékeny erre a talpad. Inkább legyen mindig egy zokni az éjjeliszekrényeden vagy a táskádban, hogy mielőtt ágynak dőlnél, védekezhess. Ha nem vagy igazán oda a zoknikért, keress olyanokat, amiket szívesen nézegetsz, vidám vagy éppen őrült mintákkal.



Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Itt a vége a derékvillantásnak! Csípőfarmerekhez mindenképpen olyan hosszú pólókat, ingeket válassz, amiket be tudsz tűrni, esetleg vedd elő a magas derekú változatokat, mert elég néhány perc védelem nélkül és a betegség garantált. Szerencsére elég kreatív vagy, hogy ruhatáradat úgy alakítsd, hogy az így is tökéletes legyen. Ha aggódsz, nyugodtan rejts derékmelegítőt a ruhád alá, elvégre a talár ápol és eltakar.





Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Ha kissé hűvösnek érzed az orrod vagy az ujjaid végét, vagy csak mert jól esik éppen, akkor teázz. A tea gyorsan átmelegít, finom és kiváló kiegészítője egy jó beszélgetésnek. Nagyon sok ízben és ízesítővel megtalálhatod, így a bájitalokkal ellentétben ezt tényleg a saját ízlésed szerint tudod alakítani. Szerencsére viszonylag ellenálló a szervezeted, de ne kockáztass!




Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 

A legérzékenyebb pontod a füled, ezért az elkövetkezendő bő fél évben kiemelkedő szerepet szánj füleid védelmének és melegen tartásának. Ha ez megvan, akkor komolyabb baj nem lehet. Sajnos igen hamar rá tudnak húzódni a nyavalyák, de egy kis odafigyeléssel kiküszöbölheted a gondokat!


Nincsenek megjegyzések: