2020. május 15., péntek

Segíts és ne hátráltass!

Az élet sosem állhat meg, az állandó változás hol örömmel, hol kedélyek borzongatásával jár. Mi is történik a faluban? Lessük meg!


Tiltakozással nehezítik az építkezést
Amióta hivatalosan is várossá nyilvánították Bogolyfalvát, a fejlődés kétszer olyan tempóban halad, mint az ezt megelőző hónapokban, ami szintén nem volt lassúnak mondható. A nagy ideköltözési igény miatt sokszor hétvégén is építkezés zajlik az új utca kialakítását illetően. Korábban a polgármester úr kifejtette, hogy ez az egyik legfontosabb projekt most a településen, azonban hiába a sok egyeztető fórum és a lakógyűlések, tüntetők a mai napig akadnak. Közülük leginkább a nagy öregekkel nehéz zöld ágra vergődni, akik a bűbájok ellenére is hallják a művelettel járó zajokat. Emiatt több kérelmet és panaszt is nyújtottak már be a település vezetőinek, akik minden alkalommal részletes, több oldalban kifejtett választ küldtek nekik. Legújabb megmozdulásuk az ülősztrájk, ami azért hátráltatja a folyamatot, mert az építkezés közepére ültek le, és erős bűbájokkal rögzítették magukat a legrosszabb pontokra. Az új falurész elkészülte bizonytalanná vált, amíg megegyezni nem tudnak, a munkálatok részlegesen leálltak.


Virágosítottak a diákok
A Bagolykő Mágustanoda és az Elisabeth Shanes Előkészítő diákjai közös program keretében szépítették meg a falu több pontját, ahova a kihelyezett virágládákba - melyeket innen is köszönünk Ernő bácsinak -, évelő növényeket ültettek. A program jó lehetőséget biztosított arra, hogy a kisebbek megismerkedhessenek a tanodába járókkal, hiszen sokan közülük hamarosan iskolatársaik lesznek. A sikeres esemény végén a résztvevő pedagógusok egyöntetű véleménye az volt, hogy mindenképpen szeretnék hagyománnyá tenni a két iskola közelebb hozása érdekében szervezett rendezvényeket, szívesen fordítanak erre időt, és számos ötlettel álltak elő már a helyszínen is.


Új a színpadon
A jelenleg is megbízott igazgató alatt működő színház az utóbbi másfél évben biztonsági játékot játszott, csak olyan előadásokat tűzött műsorra, melyekre a korábbi években nagy volt az érdeklődés, új premiert nem hirdettek. Idén azonban változni látszik a helyzet. Talán Ms. Krise, mint kihelyezett átmeneti igazgató belátta, hogy a kinevezése bizonytalan ideig szól, és ennek örömére három új előadást is műsorrendre tűzött. Idén a Fekete Főnix Feltámadása, A szerelem dallama és A lélekgömb bemutatóit tekinthetjük meg, már ha egyáltalán jegyhez jutunk, ugyanis egyetlen óra alatt az első három előadásra minden jegy elkelt.


Renováláshoz keresnek önkénteseket!
A menhely vezetősége minden erejével azon van, hogy a befogadott állatok elhelyezése a lehető leghumánusabb körülmények között történjen, azonban a szaporodó állatsereglettel arányosan nem nő úgy a terület, hogy mindenkinek kényelmes legyen, valamint a meglévő lakok állapotában is romlás mutatkozik. Néhány héttel ezelőtt Bogolyfalva Tanácsa egy nagyobb területet jelölt ki és adott át a bővülés elősegítésére, a munkálatok azonban emberhiányban még nem kezdődtek meg, így a vezetőség kéri, hogy akinek tanulmányai, munkája mellett ideje engedi, segítsen a bővülés mihamarabbi véghezvitelében! Munkaruhát és munkaeszközöket tudnak biztosítani az önkénteseknek, akiknek elsősorban az új tervrajzok alapján kell átmozgatniuk a meglévő építményeket, ezeken javításokat kell végezni, valamint az újak építésében kell segítséget nyújtani. A vezetőség és a tanács tagjai előre is köszönik a segítők áldozatos munkáját!

Nincsenek megjegyzések: