2019. július 15., hétfő

Bővülések és változások

Megnyílt a Kaszinó
Bogolyfalva újabb lehetőséget kapott a fejlődésre, ugyanis nemrég kaszinó nyílt a falu határában található tó másik felén, mely már nem része a falunak, így bár határterületen helyezkedik el, mégis független a tanácstól. A kaszinó egy korábbi partmenti ingatlanból lett átalakítva, illúziómágia és tértágító bűbáj használatával. A kaszinó a nap minden órájában elérhető, az első visszajelzések pedig csak pozitívak, de nem is lehetnének másmilyenek, hiszen amihez Bremzay Eugén a nevét adja, az csak jó lehet. A lovarda után pedig úgy tűnik a kaszinó a következő ígéretes befektetése. A szemfülesek már láthatták, hogy az esti órákban a falu polgárőrségének létszáma megkétszereződött. Ennek oka, hogy a vezetés szeretné a lakók biztonságérzetét és nyugalmát ezáltal is garantálni, hiszen a megnövekedett forgalom okozhat némi kellemetlenséget. Az olyan feltételezések, hogy egy sötét mágus választotta főhadiszállásának Bogolyfalvát, teljesen megalapozatlanok, így kérik, hogy ennek a hírnek a terjesztésében ne vegyenek részt a lap olvasói.

Nyári diákmunka 
Bogolyfalva Tanácsa nyári diákmunkásokat keres, elsősorban a hivatal munkatársainak segítésére, valamint a rendelőintézetbe. A diákok egységesen nettó egy galleont, két sarlót és két knútot kapnak óránként, nap végi kifizetéssel. Vállalhatnak napi 4,6 és 8 órás munkavégzést is. Elsődlegesen adminisztratív feladatra várják a jelentkezőket, akikkel a későbbiekben szívesen kötnek hosszútávú szerződést is. A jelentkezést bagolyban kell megejteni, Dr. Wittner Erik polgármester úrnak címezve a levelet.

Mancika néni ispotályba került
A nagy meleg következtében a falu egyik legismertebb arca, Mancika néni rosszul lett, és a SÜVEG munkatársai azonnal a budanekeresdi ispotályba szállították, ahol a szakszerű ellátásnak és a gyógyítók fáradhatatlanságának köszönhetően állapotát stabilizálták. Férje, Béla bácsi az esetet végignézve teljesen összeroppant, Manci néni kiengedéséig kirendelt ápoló vigyáz rá, akitől már több ízben megszökött. Bogolyfalva Tanácsa kér mindenkit, hogy aki egyedül látja kóborolni Béla bácsit a faluban, foglalja le, és piros szikrák fellövésével jelezze pontos helyzetüket, hogy a szakápolók megtalálják őket, és visszakísérjék Béla bácsit otthonába.
  
Bérlakásokat vásárol a hivatal
Bogolyfalva Tanácsa úgy határozott, hogy több évek óta elhagyatottan álló ingatlant is megvásárol, felújít és bérlakásokként hirdeti meg őket, annak érdekében, hogy az iskolából kikerülő fiataloknak kedvező lakhatást nyújtva biztosítson maradást, ezzel megőrizve a falu fiatalodó tendenciáját. Látva Kunszenila mára teljesen elnéptelenedő faluját, jogos az aggodalom a többi varázslófalu esetében is, így nem csoda, hogy a falu vezetése akciótervet dolgozott ki, és pénzügyi átcsoportosításokat eszközölt a fennmaradás érdekében. A bérlakások várhatóan 2019 szeptemberében kerülnek átadásra. A tizenkét, eltérő méretű házból hét a Tündérmanó utcában, három a Holdfény utcában, kettő pedig a Macskabagoly utcában található.

Nincsenek megjegyzések: