2019. június 15., szombat

Sárkányok a bajban?

Az alábbi hírt egy kedves olvasónk osztotta meg velünk...

A magyar Bűbájos Bájitalok Kft. egyik gyárának hibája
egy sárkány életébe kerülhet!

Hazánkban 2018-ban megalapult Bűbájos Bájitalok Kft. Mindenki tudja, hogy a bájitalok hova kerülnek, azt viszont kevesen, hogy a hulladék hova kerül. Magyarország északnyugati részén, egy erdőhöz közel gyűjtik őket, ami köztünk szólva elég veszélyes.

A baleset úgy történt, hogy az egyik konténer a savas, összekevert, veszélyes löttytől kilyukadt, és elkezdett folyni a völgybe, az erdő felé. Ez este történt és csak délelőtt 11 körül vették észre. Addigra a biomassza egy gödörbe folyt, és áttört egy sziklán, ami egy barlangot rejtett. A barlang egy magyar mennydörgő otthona volt. Két tojását megsemmisítette a trutyi, a harmadikat a farkával védte. A masszára tüzet fújt, mire az felrobbant.

A dolgozók felfigyeltek a hangra és kiszálltak a helyszínre, a robbanás azonban megnehezítette a munkálatokat. A sárkány már majdnem meghalt, de szerencsére még megmentették az életét, amíg segítséget hívtak. El akarták venni a tojást, de a sárkány annyira mellette akart maradni, hogy az egyik dolgozót majdnem porrá égette. A massza eközben megkeményedett és elkezdett gázt ereszteni. Az emberek gyorsan rést, lyukakat ütöttek a falon, és kivitték a sárkányt.

Mikor odaért az erősítés, megkezdődött a menekítés. Az egész erdőt kiürítették, és egy mesterséges erdőbe vitték az állatokat. A sárkányt Erdélybe, az egyik sziklakórházba szállították. A bestia állapota egyelőre kritikus, a Magyar Mágiai Minisztérium további vizsgálatokat folytat az erdőben lévő masszán.

A Bűbájos Bájitalok Kft.  elnöke, Skont Miklós lemondott, és helyét Kormosi Lilla vette át. Lilla a következőket változtatta meg:
1. Elkezdte a többi konténerben, tárolóhelyen lévő anyagot lebontani
2. Már három helyen létesített új, szelektíven és újra hasznosítási szándékú raktárat, négyet pedig átalakított
3. A rendkívül veszélyes bájitalok készítését leállította.

A sárkányrezervátumnak indított adománygyűjtéshez Őszike néni könyvesboltjában járulhattok hozzá.

Falkom

Az itt leírt állításokat szerkesztőségünk sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja. Akárhogy is, bízunk benne, hogy a varázslótársadalom minden tagja szem előtt tartja az élővilág, környezetünk érdekeit és minden tőle telhetőt megtesz, hogy ilyen és ehhez hasonló rémségek ne fordulhassanak elő!

Nincsenek megjegyzések: