2019. február 15., péntek

Hozd El a Házi Kedvenced nap, és ami mögötte volt!


Január 26-án került megrendezésre a Diákönkormányzat, a Mancs-hely és a Lovarda közreműködésével az első, ám önmagában nem egyedülálló nap, mely a gazdikról és kiskedvenceikről szólt. Mindezért hála polgármesterünknek, Dr. Wittner Erik Benjáminnak, a Hivatalhoz tartozó Művelődési Ház és annak udvara adott otthont. Kellemes időben, remek társaság és még ennél is fontosabb: édes állatok kerültek egy fedél alá. A rohamban a vártak ellenére csak két kisebb probléma történt. Az egyik, hogy egy nagyon nagyfiús krup túlságosan megkedvelt volna egy beagle-t, ha annak gazdája nem elég ügyes, aki így megfékezte a dolgok eldurvulását. Valamint az esemény kezdeti órájában egy harmadéves levitás papagája kiszabadult a kalitkából és két órán át repkedett az érkezők feje felett, egy-egy frizurába belekapva, végül egy idősebb hölgy szőrmesapkája állította meg. De nincs gond, a helyszínen mindent ellenőriztek a segítők, és senkinek sem esett bántódása.
A színes és érdekes programok kavalkádjából és a fenti események közül nehéz is lenne kiválasztani, mi volt a legnépszerűbb, ám a plüssállatos örökbefogadás, melynek befolyt összegét a Mancs-hely és a Lovarda kaphatták, magasan vitte a prímet. A nagylelkű együttműködésben lehetőség volt kutyák puszijaira és szeretetére, különböző játékokra macskákkal, a pacikon kis sétalovaglásra és közelebbi ismeretségbe lehetett kerülni egy minikornissal is!


Az eseményt szponzorálók segítségével mindenki, aki eljött, beöltözött és az állatával itt töltött hosszabb időt, egy 18 cm-nél nagyobb, tömör csokoládéfigurát kapott, amit az állatáról mintáztak, a kiskedvence pedig egy csomag rászabott jutalomfalatkát. Ezen kívül kiválasztásra került a legodaadóbb gazdi-kisállat páros is, ezt Zippzhar Mária és cicusa nyerték el, akik külön nyereményben részesültek. Valamint az esemény alatt a DÖK tagjai a jelenlévők közül találtak a különdíjnak nyertest, ő pedig nem más lett, mint Juhász Laura és kisállata, akit nagy áhítattal figyeltek kicsik, nagyok.
A DÖK reméli, minden résztvevő, látogató és erről halló élvezte, kedvelte az eseményt és a jövőben is hasonló örömet okozhatnak az iskola és környéke lakóinak, legyenek azok emberek, állatok, lények!

Rhédey I. Pandora

Nincsenek megjegyzések: