2018. november 15., csütörtök

Ünnepi felfegyverkezés a faluban


Ünnepi felfegyverkezés a faluban  (by blueberry)






Túl korai lenne még elkezdeni a Kiskarácsonyt énekelni? Nem hinném. Szinte érzi mindenki a zsigereiben, hogy mióta a novemberbe betettük a lábunkat, bizsereg az ünnepi hangulat. November 18-án, vasárnap délután először nyitja ki ebben a szezonban kapuit a korcsolyapálya. Kedvezményes felszereléskölcsönzés, jégdiszkó és az "első hó" is várja azokat, akik majd kilátogatnak ide. A hivatalban ezért felelősek elmondták újságunknak, hogy idén még többet szeretnének nyújtani, így a pálya bővítésre került, de a megnyitásig titok, mivel is. Alig várjuk már!
A piac és a tér is átalakításokba fordult, elkezdtek az első bódék megépülni és kiköltözni a szokott helyükre, hogy a vásár már november 20. napjától bárki számára elérhető legyen. Lekerült mindenhonnan a halloweeni dekor, és bár talán idejekorán vagyunk, pár helyen már a Mikulást váró piros-fehér fényfüzérek, mini mikulásbábuk, rénszarvasok és szánok léptek működésbe a megfelelő bűbájoknak hála. Egyesek szerint hallani a csengőszót és érezni a melegséget már most is, ami az ünneppel jár. Lapértesüléseink szerint párhuzamosan egymással szemben helyezkednek majd el idén is a portékáikat kínálók, a téren összesen tizenkét árus, a korcsolyapálya mellett pedig további négy. Kürtőskalács, mézesfalás, mugli és varázsédességek, kézműves termékek, sült gesztenye, kakaó, különleges szaloncukrok és forralt bor is várja azokat, akik majd erre tévednek.








Santa Claus is coming to town (by cinnamon roll)






Már az elmúlt években is sok szóbeszéd járt arról, hogy a karácsonyi vásárban szánkörutakat kínáló rénszarvas gondozó talán maga a Télapó. Az biztos, hogy szívesen találkoznánk személyesen a nagyszakállúval. Van is ezzel kapcsolatban egy jó hírünk: a Mikulás idén ellátogat hozzánk.
De nem csak úgy, mint máskor, az éj leple alatt, kandallókon át, csizmákban finomságokat hagyva. Nem. Ezúttal teljes életnagyságban lehet szerencséje hozzá annak, aki a december 3-ai héten a falut járja.
Úgy értesültünk, a Télapóval főleg a Fő utczán és a Boglyas téren lesz esély összefutni. Aki énekel vagy versel neki, annak akár a zsákjában lévő minden-jóból is kijuthat. De az is elég lehet, ha csak rámosolyog. Meg persze az sem árt, ha jó gyerek volt egész évben. Mondjuk, szó se róla, a virgács is szép. Kíváncsiak vagyunk, az előkészítősök az előbbiből vagy az utóbbiból kapnak majd többet. A Mikulás ugyanis december 5-én a kicsiknél külön is tiszteletét teszi. Úgyhogy üzenjük a Elisabeth Shanes Előkészítő Mágusiskola és Óvoda növendékeinek, hogy csillogjanak ám azok a cipők! Valamint előnyös, ha akad a tarsolyban legalább egy Hull a pelyhes, hiszen köztudott, hogy a kedves öreg nagyon szereti ám jutalmazni az igyekezetet, a lelkesedést és bármit, amit csak lehet.





Nincsenek megjegyzések: