2018. november 15., csütörtök

Jogvédő szervezetek újabb akciói


Nem újdonság napjainkban, hogy különböző lényekért, félemberekért vagy éppen mágikus mutálódások áldozataiért jogvédő szervezetek alakulnak. A maguk feladatának érzik a kisebbség képviseletét, kiknek a hangja nem lehet nagy, de megérdemelnék. A varázsvilágban a nemek közti harc nagyban eltörpül amellett, amilyen igazságtalanságba az itt élők egymást sodorják vér vagy egyéb származási okokon felbuzdulva. Mint tudjuk, a Mágiaügyi Minisztériumok kötelesek létrehozni olyan alosztályokat, amelyek a lények gondozását, felügyeletét hivatottak ellátni. Ezeket hívjuk Varázslény-Felügyeleti Főosztályoknak. Főbb feladatköreikről, avagy a lények elrejtéséről, rezervátumok létrehozásáról, vagy éppen korlátozások bevezetéséről nem igazán tudunk olyan sokat, de ide tartozik a szabadságjogok vélelme is.



"Minket senki nem kérdezett! Gréti jó manó, Grétinek nem kell gazdátlan világ. Gréti manó akar maradni, nem pedig ember!"




Három évtized telt el törvényeink alapjainak elfogadása óta, ám mostanra sem sikerült tökéletes, mindenben megfelelőt alkotni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a szervezet, ami pontosan 100 napja kezdte meg működését a manók jogainak kiterjesztése és óvása érdekében. Azt hivatottak elérni, hogy felfigyeljen rá a varázsvilág, mennyi önálló gondolat és érzés szorult ezen kis lényekbe. Hiába a magatartásuk és a szokásaik, amiket tanúsítanak felénk, igenis megérdemlik a szabadságot. Tudnak különbséget tenni jó és rossz között, megcselekedendő és nem megteendő ellentétét is remekül felfogják. Egy petíciót indítottak, amit mára több, mint 72 varázslócsalád írt alá, meglepetésre aranyvérűek is akadnak közöttük!
Tisztában vannak vele, hogy a manók teljeskörű felszabadítása nem reális cél, de jobb körülményeket és a nagyon rossz sorsúaknak új otthont vagy új esélyt elhozni az. Decemberre tervezik első komoly demonstrációjukat a Magyar Mágiaügyi Minisztérium udvarán, ahol kifejtik majd pontjaikat, érveiket és általuk megvédett rossz sorsú manók új életéből is bemutatnak majd mozzanatokat.




"Tobi nem akar gonoszságokat tenni. Tobi nem akar hallgatni olyan gazdára, aki rosszat tesz másokkal. De Tobi szereti a gazdáját.""






Nincsenek megjegyzések: