2018. szeptember 15., szombat

Az iskola új üdvöskéje - Angelica Black Wing



Gratulálok a megtisztelő címhez, idén te lettél az év diákja, vagyis az a tanuló, aki a legtöbb pontot gyűjtötte a házának. A tanév elején már kitűzted ezt a célt, vagy téged is váratlanul ért ez az eredmény? 
Tulajdonképpen nem számítottam rá, hogy egyáltalán a Levitába kerülök. Megsúgom, a beosztásnál én a Rellonra számítottam, úgyhogy félig-meddig meglepetésként ért ez az eredmény. Ugyanakkor elhatároztam, hogyha már a házunk ilyen mélyen van a pontversenyben - negyedik helyezettek voltunk vagy harmadikok -, akkor egy kicsit feltornázom. És sikerült is feljutni a dobogó második fokára. 


Elég sok tárgyban értél el szép eredményeket idén, melyik a legkedvesebb a számodra? 

Talán a Mágia elmélete és gyakorlata. Tíz éves koromig - amikor megjelent a varázserőm -, mindig arról ábrándoztam, hogy létezik mágia, de a szüleimnek mégsem hittem el, így hát nagyon érdekelt minden részlet ezzel a világgal, és főleg a varázslattal kapcsolatban.


Gyakorlatilag neked így gyerekjáték volt a tanév. Hajtasz az évfolyam, sőt az iskolaelső címre is? 

Nem igazán. Amit csinálok, vagyis a szorgalmas szorgalmizás, az a házam miatt van. Meg magam miatt, ha úgy vesszük, hiszen élek-halok a kötelezőn kívüli feladatokért.



Ki a kedvenc tanárod? 
Huhh... jó kérdés. Az az igazság, hogy nem tudom. A kettővel ezelőtti kérdés alapján Várffy professzor lenne, de az mégis eléggé furcsa, ha a saját házvezető-helyettesed a kedvenced. De miért is ne? Ő az egyik, mert tetszik a határozottsága és a modora. A másik pedig Oravecz Tatiana professzor asszony, mert ő volt az egyik legkreatívabb a szorgalmi adása terén. Vagyis inkább azt mondom, nála nem voltak annyira megkötve a szabályok. Persze lehet, hogy ez a tantárgy bája, de akkor is.

Gondolom, jövőre hasonló lelkesedést láthatunk tőled, ám előtte még jön egy szünet. Vannak már terveid, hogy mivel töltöd el, vagy csak pihenést terveztél?
Lehet, hogy sajnálattal hallják e szavakat, de a következő tanévben egy kicsikét talán visszafogottabban forgatom a pennát. A szünetre pedig azt tudom mondani, hogy a maradék részét a szüleimmel való levelezgetés, az ismerősszerzés és a barátaimmal való séták teszik ki.


A vizsgaidőszak kezdetén csatlakoztál az Edictum szerkesztőségéhez. Mi motivált a belépésre? 
Szeretek írni, és a mugli újságokban - Merlin bocsássa meg -, amiket sokat lapozgattam még otthon,
nem volt sok érdekes dolog, és nem is tartalmazott mindegyik igazságot. Persze tisztelet a kivételnek. Ezek után szeretném színesíteni a kiadványt. Nem mintha nem lenne elég színes...



Más körökkel is szemezel? Például a színjátszókkal, a DÖKkel vagy a kviddiccsel? 

Igen. A Színjátszókör régóta érdekel. Szeretem a színészetet. A kviddiccsel is próbálkoztam, ám a csapatkapitányunk azt mondta, lehet, hogy nem is lesz jövőre kviddics, mert kevés a jelentkező.


Remélem idén jobban beindul az is. Mi az, amit úgy érzel, hogy azonnal meg fogsz tenni, amikor visszatérsz a kastélyba? 

Feltétlenül meglátogatom és felfedezem az új Levitát, megismerkedek az emberekkel, megpróbálok fókuszálni bizonyos tárgyakra, és leadok néhány feleslegeset. Meg persze az a bizonyos "meglepetés", ami már szinte nyílt titok egy-két embernek, de erről most nem beszélek.


Nincsenek megjegyzések: