2018. augusztus 15., szerda

Az alkohol és a vajsör csendes kapcsolata




Kedves Dr. Who!

Pár napja éppen a Harsogó portrék folyosóján sétáltam át. Nagyon rossz passzban voltam, és szörnyen zavartak azok a hülye, hangoskodó képek, szóval elüvöltöttem magam, hogy legyenek csöndben. Erre... csöndben lettek. Teljesen elnémultak. Azóta, ha arra járok, mindig újra csöndben lesznek. Az a helyzet, hogy ez most már nagyon zavar. Tök furcsa, meg különben is. De mégis mit tehetnék? Csak nem mondhatom, hogy kiabáljatok tovább, vagy igen? Szerinted mit csináljak? Egyáltalán, hogyan kell egy festménnyel beszélni? Úgy, mint egy emberrel? Nem nagyon szoktam szóba állni velük.
Köszi a segítséget előre is!
Silentio


Kedves Silentio! 


Minden festménycsoportnak megvan a maga vezetője, ilyen például a Bibircsókos Banya is. Nem kell mást tenned, mint megkeresni azt, aki az egész csapatot összefogja, vagyis akire a többiek hallgatnak, és tőle bocsánatot kérni. Ez az elcsendesülés a lázadás és a sértettség egységes egyvelege. Ha viszont a vezető megbocsát, akkor mindenki más is meg fog. Nem mintha akkora probléma lenne, hogy néha befogják a szájukat... A másik kérdésedre válaszolva: igen, úgy, mint egy emberrel. A legtöbbjük egykor valós személy volt vagy valós személyről mintázták, így nem csak beszélni tudnak, de eléggé önérzetesek is. 

A bókok mindig segítenek!








Kedves Doki!
Nagyon nagy bajban vagyok! A szüleim muglik, így még csak nagyon nehezen igazodom ki a varázsvilágon. A barátaim azzal zrikálnak, hogy sosem ittam még vajsört, ők meg már igen. De azt is mondják, hogy az alkoholos, és hamis személyit kéne bemutassak hozzá, hogy kaphassak! Most akkor ezt szabad már nekem is, vagy tényleg be lehet tőle rúgni? Olyan tanácstalan vagyok... Előre is köszönöm a válaszodat!
Vajsör-bubu



Kedves Vajsör-bubu!


Nem ittál még vajsört? Itt az ideje, hogy lesétálj a faluba és megtedd! Ezzel pedig egyáltalán nem győzködlek arról, hogy igyál alkoholt, ugyanis a vajsörben nincs semmi, ami miatt a részegségtől tartanod kellene. Bár a nevében benne van a sör, ám igazából nem áll másból, mint tejből, cukorból, vajból, fahéjból, vagy ízlés szerint vajkaramellából. Én a karamellásra esküszöm, de a Czukorvarázsban és a Pillangóvarázsban is számos alternatív ízesítést kipróbálhatsz. Ha félsz egyedül menni, vidd magaddal egy navinés barátodat, ők elnézőek, kedvesek és nem cinkelődnek. 

Ősszel és télen remek extra ízesítésekkel is találkozhatsz!




Nincsenek megjegyzések: