2018. augusztus 15., szerda

A tanév utolsó napjai...




A románc hivatalos! 
Mi történik akkor, amikor egy piros és egy zöld találkozik? Többnyire káosz, hiszen mind a ketten igen domináns jellemek: a pirosak istennek képzelik magukat, a zöldek meg tudják magukról, hogy azok. Nincs tehát könnyű helyzetben az, aki megpróbál akár komolyabb kapcsolatot is kialakítani velük. És mi történik, ha egy Csanád nevű rellonos diák úgy dönt, hogy szíve hölgyéül a pirosak Gyöngyvérét választja? Káosz. Szegény fiúval kiabáltak és az egész iskola előtt a levegőbe lógatták, ám még így sem adta fel. Ahelyett, hogy a társait hívta volna segítségül, ismét bepróbálkozott a lánynál, aki ki tudja miért, igent mondott a randevúra. Állítólag Cupido mégiscsak közöttünk jár. Azóta elválaszthatatlanok, és szerelmesebbek, mint bárki, akit eddig láthattunk ilyen élethelyzetben. Azért csak óvatosan Csani, egy rossz szó, és megint lebegni fogsz!





Drámakezelés felsőfokon
Maróti Fanni nagyon nehezen viseli a Levita toronyban történteket, gyakrabban jár pszichológushoz is, mint társai. A pletykák természetesen már el is indultak: többek szerint ő az egyik, ha nem az egyetlen okozója annak, hogy valamitől a kastély azon része ilyen nagy mértékben rongálódott. A másik árulkodó jelnek a tömeges prefektustávozást tekintik, ami ugyancsak árulkodó lehet. A lányt hallották beszélni az iskolapszichológusokkal is, külön-külön és mind a ketten azt javasolták neki, hogy az érzelmeit a művészeteken át fejezze ki, adjon ki magából mindent, ami most benne van. A kép is bizonyítja, hogy Fanni maximálisan teljesítette a feladatot. Csak remélni merjük, hogy ez a folyamat tényleg segít neki lelkileg helyrebillenni.





A tánc, mint kötelező tantárgy
Wittner Stella szerint az iskolatársai nem sétálnak elég szépen. Úgy gondolja a legtöbben tunyák és mozgáskultúrájuk nem terjed túl a mackócammogáson. Ezen változtatni szeretett volna, hogy fejlett szépérzékét némiképp javítsa a környezete, ám a mostani káosz miatt nem nagyon tudtak rá figyelni. Azt a választ kapta a vezetőségtől, hogy jelenleg nincs keret rá, hogy táncoktatót vagy sétálásjavító specialistát hívjanak a kastélyba, de ha ráér, nyugodtan alapíthat csoportot. A lány elég sokat örökölhetett politikus édesapja meggyőző erejéből, hiszen már az első napon több, mint negyven diák jelentkezett a mozgáskultúra szakkörre, azóta pedig folyamatosan bővül a résztvevők száma. Stella már fel is vetette egy újabb beadványában, hogy némi keresetkiegészítésként vagy vizsgamentességért, esetleg pár új ruháért ezer örömmel oktatna hivatalosan is. Erre a megkeresésre lapzártánkig nem érkezett válasz.






Érzelmes dallamok Béres Bárcián tolmácsolásában
Ha pénz kell, méghozzá nagyon sok, akkor az ember elővesz mindent, ami csak a tarsolyában van, hogy megoldja a kényes helyzetet. Nem tett másként Béres Bárcián sem, aki az iskola gazdasági igazgatójaként megígérte, hogy megoldást talál a torony rekonstrukciójára. A férfi számos lehetőséget végigrágott, míg végül nem kevés alkohol és baráti biliárd mellett jutott arra az ötletre, hogy mélyenszántó és bánatos dalokat fog énekelni egy elegáns étteremben. A pub közönsége, majd Bogolyfalva lakosainak zöme végighallgathatták, ahogy a megrészegült férfi - pedig az a pletyka járja, hogy rá nem hat az alkohol - végigbotorkálva az úton válogatást adott elő legkedvesebb dalaiból. A Szomorú Vasárnap és a Szerelmi főzetek üstje még csak-csak illeszkedik a kényszerített mély hangzáshoz, de a Magicbomb Fürge Furkásza fülsértő volt ilyen vontatott előadásban. Reméljük az igazgató azóta más ötletekkel is előrukkolt, és nem kell a levitásoknak a rellonosokhoz költözniük!




Nincsenek megjegyzések: