2018. július 15., vasárnap

Veszedelmek, titkok és elsők ezen a poszton


Nem igazán unokatestvérek 
Ebben a tanévben felvételt nyert egy ikerpár, Várffy Sára és Várffy Gergő, akik Várffy-Zoller Róbert unokatestvérei. Legalábbis a hivatalos papírok szerint - egyesek azonban olyan hasonlóságokat vélnek közöttük felfedezni, melyen unokatestvéri szinten lehetetlenek, mert sokkal közelebbi rokonság kell hozzá. Kezdetben többen azt gondolták, hogy csak félreérthették az "unokatestvér" szót, azonban többször is megerősítették, hogy valóban erről van szó. Innen indult el a találgatás, hogy az elsőévesek valójában a Levita házvezető-helyettesének gyermekei-e, akik a tanár egyik korábbi kapcsolatából születtek. Az édesanya nem tudta tovább vállalni a gyermekek felügyeletét, így mostantól a professzor gondozza őket, azonban a botrány elkerülése érdekében jött az ötlet, hogy nem mint a gyermekei, hanem mint az unokatestvérei jelenjenek meg a kastélyban.



Hadsereggel a tanórák ellen
Bodza Edina Gyöngyvér puffskein tenyésztésbe kezdett. Először csak kedvtelésből űzte a kis szőrösök szaporítását, azonban amikor egy alkalommal a tizenegy órás etetés miatt magával vitte őket, és az állatok elszabadulva szabotálták a bűbájtan órát, rájött, hogy előnyt kovácsolhat belőlük. A számára nem szimpatikus, vagy éppen hosszúnak tűnő órákat ilyen módon kiiktatva több szabadidőre tehet szert, így az egyre bővülő tiniboszi magazin kínálatnak még akkor a végére érhet, amikor a bennük lévő cikkek aktuálisak. Ezenkívül hamar ráeszmélt, hogy ez nem csak a pihenésében segít, de még kereshet is vele, úgyhogy mostanában már az iskolatársainak is árulja a szolgáltatást. Állítólag a kisebb rendbontásért három galleont kér, míg a káoszt öt galleon fejében hajtatja végre.



Ide nekem a doktorit! 
A Levita kastély robbanását állítólag egy komoly veszekedés váltotta ki: méghozzá az, hogy Lyra Aurora Black - aki az egyik legeszesebb levitás diák -, egy bizonyíthatatlan bizonyítást igyekezett megmagyarázni háztársának, Köröndi Árpádnak, aki vagy nem értette meg, vagy nem akarta megérteni azt, amit a lány mond. Lyra sokáig türelmes volt a fiúval, akinek arcán azonban állítólag kéjes mosoly jelent meg onnantól fogva, hogy érzékelte a feszültséget háztársa hangjában és vonásaiban. Ezután az elmúlt tanévek összes sérelmét kiadták magukból; a veszekedés azonban végül párbajjá fajult, amikor mind a kettejüknél előkerültek a pálcák. Hogy ki volt az, aki végül elindította az omlást? Valószínűleg sosem tudjuk meg.



Kegyelmek és kegyvesztések
Fishernek lenni nem könnyű, hiszen annyi minden kell hozzá: tökéletes megjelenés, vékony alkat, drámai fellépés, vörös hajzuhatag... Jelenleg ez a klán két iskolába járó tagjáról is elmondható: Rosemary - vagy ahogy mindenki ismeri, Rosie - kecses és népszerű, míg a kishúga, Valery maga a dráma, hiszen a tekintetével bárkit egy pillanat alatt térdre tud kényszeríteni. Úgy tűnik, a kishugica lassan át is veszi az "uralkodónő" szerepét a családban, hiszen ismeretsége egyre nő; olyannyira, hogy már saját udvartartása is van. A fiúk sorban állnak azért, hogy elátkozzák azt, aki nem szimpatikus a legkisebb Fishernek, míg a lányok arra törekednek, hogy mindent megszerezzenek, amit csak megkíván. Úgy tűnik, az iskola méhkirálynői címére pályázók sorra elbuktak, így a korona végül Valery fején landolt. Jó tanácsunk: inkább hajolj meg, minthogy mások törjenek el.


Nincsenek megjegyzések: