2018. április 15., vasárnap

Amikor a páholyé a főszerep

A szurkolói páholyok mindig arról híresek, hogy az ott összegyűlő diákok egymást hergelve éltetik egyre inkább a csapatot, melynek szurkolnak, ezzel is segítve a meccsen harcot vívók lelkesedését. Mi történik azonban akkor, ha a meccs egyik fontos kelléke, esetünkben egy terelőütő kidobódik az ellenfél páholyába? Talán semmi, talán felhördülés, ám a Rellon megindult. 
A történet szerint, Kai Hampton és Farkas Kamilla, a Rellon csapat két ismert és elismert játékosa az utolsó meccsen sárgát öltött, segítve ezzel a Navine házat, hogy teljes létszámmal jelen legyenek. Történelmi meccsről beszélhetünk, hiszen a Sárgászöld csapat ellenfele a kékespiros volt, így tehát mind a négy ház egyszerre képviseltette magát a pályán, leküzdve a házak közötti természetes feszültséget, melyet a pontverseny és a személyiségjegyek különbözőségei adnak. A meccs elején a kakaskodás egyből kibontakozott, hiszen Kai Hampton és Serfőző Kelemen szinte vérre menő istenítő-lejárató kampányt mutattak be a lelkes közönségnek. A rellonos szurkolótábor persze mint mindig, most is a leghangosabban követte a rögtönzött vezér utasításait és izgulta végig a párharcot, melyet a három szereplő vívott. Végül a jól indult taktikából egy remekül elkapott pillanatban úgy tűnt, Kelemen kerül ki győztesen, amikor is Kai ütőjét megszerezve, társai testi épségét nem figyelve, bedobta azt a saját szurkolói páholyába. 
A zöld nép, akikben addigra már kellően magasra hágott az adrenalin - főleg Colton Fisherben, akinek lelki békéjén nem segített sem az, hogy a számára talán legkedvesebb húga egy pályán tartózkodik egy olyan agresszív szereplővel, mint Kai, sem az, hogy láthatóan a kisasszony igencsak élénk érdeklődést mutatott a zöld "herceg" iránt - egy tömegként állt fel és indult az ütő megmentésére. A meccs többi szereplője és gólja olyan szinten háttérbe szorult, hogy az úgy vélem példátlan a meccsek történetében, pedig volt már itt Hippogriff átvonulás is. 
Lényeg a lényeg, hogy a felháborodott nép megindult, és alighogy a páholy lejárójához értek, akadályba ütköztek, méghozzá Markovits István személyében. (A kisebbeknek segítség: volt repüléstan tanár és rellon házvezető - a szerk.) A férfi tiltó táblaként igyekezett megfékezni egykori gyermekeit, Gandalftól kölcsönzött mondattal és mozdulattal. Ha éppen nem lett volna a túlfűtött tettvágy, nyilván sok szemöldök emelkedett volna a magasba a tettre, leginkább azért, mert a férfi éppen azt a házat vezette, melyet jelenleg hátráltat. A színes hajú Eszterházy lányt ellensúlyozandó szólalt fel Adrian Black eridonos prefektus, akinek valóban jogában állt a saját szurkolói térfelére átmenni. Ehhez jöttek a csapat érvei, melyek süket fülekre, később pedig jeges vízsugárra leltek, amit egy elsuhanó árny - az "ajándékból" sejthetően a tanári pályájáról hirtelen távozó Olive Belmonte kisasszony - adott nekik. Többen kisebb sérüléseket szenvedtek, ám idejük se volt felfogni, mi történt, hiszen ekkor lépett a színre a mindig tökéletes fellépéssel rendelkező Alastair Magnus, aki egyből védelmébe vette a fiókáit. Íme a jó házvezető legfontosabb ismérve. A diákokra pálcát fogó Markovits István végül beleveszik a tömegbe, míg a diákok végre tovább indulhatnak a sárga hajú Eszterházy Diána vezetésével a másik páholy felé, ahol már az Eridon házvezetője várta a csapatot. 
A férfi, aki hosszában és széltében is hatalmas, a fejek között ülve is kitűnik, nemhogy állva, végül könnyedén a vállára csapva az ütőt, maga mögött húzva egy levitás áldozati bárányt tanulót, sétált oda olyan természetességgel a csapat elé, mintha éppen piknikezni indulnának, és közben nem elvesztegetett gurkócsapkodási percek telnének el, és megállva előttük alkudozásba kezdett. Vagyis az ütődobás által comblilulást szenvedett Baranyi Sára részére a meccs után az ütőt vissza kell szolgáltatni, miután a rellon csapat minden tagja a nevével fémjelezte azt. Ez egyébként meg is történt, maga Colton Fisher egyik utolsó jó cselekedeteként az iskola falai között. Így tehát Kai visszakapta az ütőjét, de már ez sem menthette meg a meccset a sárgászöldek javára. Győzött a Levidon


Nincsenek megjegyzések: