2017. november 15., szerda

Ez történik Bogolyfalván

Tanácskozás az utcanevekkel kapcsolatban
Bogolyfalva tanácsában többször is felmerült, hogy igazságtalanság érte az utcákat, illetve hátrány azokat, akik a Macskabagoly utcza túlsó végén laknak, ugyanis ők a hoppanálási pontoktól és az üzletektől is távol vannak. Több javaslat is érkezett már arra, hogy Bogolyfalva üresen álló területeire új utcákat hozzanak létre, és ahelyett, hogy a hosszú utca növekedne, inkább négy rövidebb, párhuzamos részre legyen felosztva Bogolyfalva lakóövezete. Ezentúl kérik, hogy minden utcában maximum húsz telek kerüljön kialakításra, a most meglévő telkeket pedig varázslattal helyezzék át aszerint, hogy a lakók melyik utcában szeretnének élni. A Tanács dönt a kérvény jogosságáról, illetve arról, hogy amennyiben megszavazzák az új kialakítást, akkor még idén vagy már csak jövőre álljanak át a négy utcás rendszerre. Mivel a telkek átköltöztetése egy nagyobb logisztikai folyamat, illetve nem kis munkaerőt igényel, a sikeres elfogadás esetén valószínűleg még idén, a december 11-ei héten megvalósul, hiszen a jövő évben várhatóan a költöztető varázslatok ára duplájára emelkedik. A sikeres elbírálás esetén a Macskabagoly és a Holdfény utca megmaradna, melléjük érkezik majd a Tündérmanó és a Puffskein. Az előterjesztés több tanácstagnál is nagyon pozitív reakcióval járt, így már most érdemes elgondolkozni arról, ki hol szeretne lakni.


Iskolajárat és kijárási tilalom a zord időjárás miatt 
Zord időjárás közeledtéről számolt be nemrég a Mágikus Meteorológiai Szakszolgálat. A térségben több időjárás módosító varázslatot is elvégeznek az elkövetkezendő napokban, azonban a siker kétesélyessége miatt várhatóan a faluban lakó diákokat az iskola által bérelt lovas fiákerekben szállítják majd az intézménybe, illetve onnan haza. Mivel a szállítás csak csoportosan megoldható, így reggel 7:30-kor egységesen indulnak az iskolába, majd onnan 17:30-kor vissza a faluba a kocsik. Az iskola nem vállal felelősséget az egyéni bejárás következtében történő balesetekért, viszont helyet biztosít azon diákok számára, akik a tilalom feloldásáig inkább a kastélyban szeretnék tölteni az éjszakát. Akik igénylik az ellátást, azok egy formanyomtatványon jelenthetik be igényüket, melyet elkérhetnek az iskola tanulmányi, gazdasági osztályain valamint az igazgatóságon is. Leadni minden esetben a házvezetőknél szükséges! Továbbá, szintén az időjárás miatt Bogolyfalva polgármestere kijárási tilalmat rendel el napnyugtától napkeltéig, de minimum hajnali hat óra harminc percig.


A Vajner család ellen nyomozás indult
Vajner Szilárd nagyobbik fiát két napja illegális bájitalok birtoklása miatt tartóztatták le Budanekeresden. A férfi állítása szerint nem tudja, hogy kerültek a fiolák a csomagjába. Mivel korábban példás tagja volt társadalmunknak, ezért óvadék ellenében szabadlábon védekezhet. A nyomozás első néhány órájában azonban számos gyanús és ellentmondásos eseményre bukkantak, melyre a férfi nem igazán tudott hiteles választ adni. Állítása szerint üzleti tárgyalásra érkezett Budanekeresdre, ami sikeresnek is bizonyult, ám a megkötött szerződések nyomtalanul eltűntek. Vajner Márk iratai között azonban találtak belépőt egy alvilági kapcsolatiról híres klubba, melyet a csuklójára nyomott beléptető is megerősít. Az itt kikérdezett alkalmazottak szerint Vajner úr több tárgyalást is folytatott a bár vendégektől elzárt területén, végül egy feltűnően csinos hölggyel távozott. Az említett nő a férfi számos tulajdonával együtt szintén eltűnt. A nyomozók azonban úgy vélik, hogy Vajner Márk kapcsolatai révén sikeres a birtok, melynek pénzügyeit most alapos átvizsgálásnak vetik alá, sőt egyes értesülések szerint a mostani vendégek között is található beépített ember.


A Művelődési ház előtti téren elkezdték az adventi munkálatokat 
Idén december harmadikán köszönt be az adventi időszak, így ennek megfelelően elkezdődött a tér őszi utolsó rendbetétele, valamint a mozgatható elemek - például padok - áthelyezése. A műveletsorozat második szakaszától, várhatóan november huszadikától a teret lezárják, a gyalogos forgalmat a korábban megszokott útvonalakon terelik el. Mivel az áthelyezés és építés során több elem is veszélyes a kisebb gyermekekre és a sietősen közlekedő felnőttekre egyaránt, így a Tanács nem szeretné kockáztatni az esetleges sérüléseket. A vásár várhatóan november végén megnyitja kapuit, ahogy a jégpálya is. Idén új fényforrásokat is beszerzett a falu, így ígéretük szerint a leglátványosabb karácsonyi hangulat jelenik majd meg hosszú idő óta. A tér közepén álló karácsonyfára idén is várják a lakók által készített díszeket.  


Önkéntesek teszik rendbe a bogolyfalvi temető elhagyatott sírjait
Bogolyfalva temetője az első idetelepülő családok óta fennáll, azonban számos család elköltözött már, vagy a hosszú évtizedek alatt eltűnt, utódok nélkül kihalt. A falu vezetése nem szerette volna, ha egy olyan komoly szelete a történelemnek, mint az itt fellelhető egykori lakók elhanyagolt sírjai a feledés homályába merülnének, éppen ezért önkénteseket gyűjtött össze, akik minden hónap első szombatján kilátogatnak ide, és a sírok rendbetételén dolgoznak. A polgármester elmondása szerint az első két hónap lesz igazán megterhelő, hiszen rengeteg gaz és szemét került ide az elmúlt években, de úgy véli, a kemény munka kifizetődik, hiszen utána már csak az állapotmegőrzés lesz a feladatuk. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki úgy érzi, szívesen hozzájárulna ehhez a jó ügyhöz.

Nincsenek megjegyzések: