2017. július 15., szombat

India harminchatosa

Ebben a hónapban úgy gondoltam, hogy a varázsvilág szokásos csillagjegyei helyett az indiai kultúra horoszkópjával ismertetlek meg titeket. Különlegessége, hogy nem a leggyakrabban használt tizenkettes felosztást használja, hanem összesen harminchat különböző jellemet foglal magában. Mivel nagyon hosszú a lista, mindegyiket csak pár mondatban mutatom be nektek, de ha érdekel titeket a téma, keressetek meg bátran, és segítek eltájékozódni benne.

Január 1-10. - Lótusz: Árad belőled a harmónia érzete, mindenkivel kedves és figyelmes vagy, ami szerencsés, nem csak a baráti társaságodban, de a munkában, az iskolában is. Képes vagy a kemény munkára, de a lazításra is. Mindenre hagysz időt, tökéletesen megadod a módját mindkettőnek. Az a fajta ember vagy, aki a barátai és a párja kívánságait is folyton lesi, aki hűséggel fordul feléjük.   

Január 11-20. - Íjász: A téged körülvevő emberek úgy vélik, hogy te egy álomvilágban élsz, holott erről szó sincs. Keményen küzdesz vágyaid megvalósításáért. Hiszel a hétköznapi csodákban, a misztikában, és bár sokszor ér csalódás, mindig képes vagy talpra állni. A szerelemben egy eszményt követsz, épp ezért nehezen találsz rá a tökéletesre. Gyakorta elégedetlenkedsz, ám ha megtalálod az igazit, egy édes kiscicává válsz mellette. 

Január 21-30.- Sas: Becsületes és elszánt ember vagy, aki éppen ennek köszönhetően képes arra, hogy jelentős sikereket érjen el életében. Nagyon makacs ember vagy, és nagyon értesz ahhoz, hogy másokat miként győzhetsz meg az igazadról. Barátaid felé önfeláldozással és nagylelkűséggel fordulsz. Legvonzóbb és egyben legijesztőbb tulajdonságod a magabiztosságod. 

Január 31-Február 9. - Hintó: Néha jó lenne, ha megállnál, és elgondolkoznál azon, amit mások mondanak. Nem bántani akarnak, pusztán egy új irányt mutatnának neked, amelyre önmagadtól nem feltétlen gondolnál. Önfejű vagy, követed a saját elképzeléseidet, azonban a kezdeti lelkesedésed sokszor alábbhagy, ezért megtorpansz, úgy érzed, sokszor kerülsz zsákutcába . Életed számos területén képes vagy könnyen elbizonytalanodni, azonban a szerelem az, amiben mindig tudod, hogy pontosan mire is vágysz. 

Február 10-19. - Víz: Az, hogy milyen arcot mutatsz a külvilág felé, mindig a hangulatod és a társaságod határozza meg. Ismered a Disney egyik nagy slágerének első sorát? „Mert a víz arca mindig változó…” Ezt pontosan rólad írták. Vakmerő vagy és öntudatos, nincs az a nehéz helyzet, amelyben te ne tudnál megoldást találni. Párodnak sok igényt kell kielégítenie: legyen szenvedélyes, jó barát, jó beszélgetőpartner, aki mindenképpen fogadja meg a tanácsaidat. Ha nem így történik, akkor mindenképpen megsértődsz. És bizony, viselje el a sértődést is. 

Február 10-Március 1. - Gyöngy: Nem vagy az a finomkodó típus. A szókimondás, a nyers valóság körítés nélküli tálalása jellemez téged. A felszín alatt azonban te is egyike vagy azoknak, akik gyengédségre és kedvességre vágynak. Sérülékeny vagy, és ezt nem igazán akarod a világnak megmutatni. Harmóniára és bizalomra törekszel, éppen ezért csak kevés embert engedsz magadhoz közel. A partnerednek olyan embernek kell lennie, aki ragaszkodik hozzád, közben eltűrve érzelmi hullámvölgyeidet is.

Március 2-10. - Bárka: Belső kisugárzásod miatt válsz igazán vonzó emberré, ezt pedig tudod is magadról. Ez az az adottságod, amelyet szívesen kihasználsz bárhol, bármikor, és ezzel feded el az esetleges hiányosságaidat is. A dolgok komolyan vétele nem a te asztalod, kissé szétszórtnak tartanak. A kapcsolataidban igyekszel megszerezni a vezető szerepet, és ha ebből konfliktus származik, akkor őszinte élvezettel nézel szembe azzal. 

Március 11-20. - Jógi: Nem hajszolsz dolgokat, nem érdekel semmi annyira, hogy lekössön. Te vagy az, aki igazán könnyedén sodródik az árral. Szeretsz megállni a kisebb dolgok mellett, megcsodálod őket, hiszen szereted megtapasztalni a világ legapróbb részletét is, és kiélvezni minden pillanatot. Szereted a drámát, a megjátszást. Törekszel a függetlenségre, nem hoz lázba semmi, amit a tartós szóval illetnek. 

Március 21-31. - Szekerce: Nem szeretnél vezetői pozíciót betölteni, azonban kitartásoddal és szorgalmaddal nem is tudsz elrejtőzni olyan könnyen, mint társaid. Az sem segít az egyszerűbb rejtőzködésben, hogy véleményedet nem tudod nem kifejteni, illetve amellett a végsőkig kiállsz. Nem ritka, hogy éppen emiatt folytonos harcban állsz a környezeteddel. Szeretsz flörtölni, de nem ez a mozgatórugód, inkább az, hogy a választott partnerrel tudj beszélgetni. Ha találsz egy olyan embert, aki elviseli azt a makacsságot és önfejűséget, amivel megáldott a természet, akkor személyedben egy érzelmekben gazdag társra lel majd.

Április 1-10. - Ló: Ki nem állhatod, ha valaki meg akarja mondani neked, hogy mit csinálj. Imádod a függetlenségedet és az önállóságodat, döntéseidet a szívedre hallgatva hozod meg, nem érdekel, hogy mit mondanak rólad az emberek. Könnyen kerülsz a társaság középpontjába, hiszen humoros és aktív vagy. Ennek ellenére nem kedveled a nagy bulikat, sokkal jobban érzed magad a csendesebb baráti összejöveteleken. Érzelmeid kifejezésében nagyon sokszor vagy bizonytalan, nehezen öntöd szavakba őket, és ezzel a párodnak is sok fejtörést okozol. 

Április 11-20. - Bérkocsis: Nagyon sok barát vesz körül, jószívú és nyitott vagy, szívesen segítesz másoknak, önzetlenül fordulsz bárki felé, egészen addig, amíg nem élnek vissza a kedvességeddel. Ha ez egyszer megtörténik, a másik később nem is mer a szemed elég kerülni. Te vagy az, aki vezetésre termett, ám rossz tulajdonságod, hogy nem vagy képes elfogadni a tényt, hogy másnak is lehet igaza, ezért a munkahelyeden és az iskolai közösségben is nagyon sok problémád lehet. Családcentrikus vagy, mindig ők és a boldogságuk áll az első helyen nálad.

Április 21-30. - Tűz: Egész életedben a harmóniát tartod a legfontosabbnak, arra törekszel, hogy bármely élethelyzetben megleld. Érdeklődésed fő irányvonala a művészetekben mutatkozik meg, kiváló az esztétikai érzéked. Társaságod szórakoztató, melletted ritkán unatkozik az ember. Imádod a szerelem érzését, könnyedén átadod magad neki, ám a csapodár szó nem jellemző rád, megbízható és hűséges vagy. 

Május 1-10. - Kecske: Az egyik legfeltűnőbb jegy a tiéd, hiszen intelligenciád és temperamentumod egyesítve a társaságok középpontjába repít. Nem tudsz nyugton maradni, folyton egy újabb és újabb terv megvalósításán dolgozol, ám a lelkesedésed gyorsabban hagy alább, mint ahogy egy rakoncátlan gurkó megtizedeli a nézőközönséget. A szíved nem sűrűn törik össze, a nehezteléseken és bántódásokon könnyen túllendülsz, azt a bizonyos igazit pedig könnyen megtalálod.

Május 11-20. - Elefánt: Erős és rendíthetetlen vagy, nincs olyan akadály, amely eltérítene a célodtól. A sértések és a kritikák, mint az esőcseppek, leperegnek rólad, vagy talán el sem jutnak addig, hogy akár csak elgondolkozz rajtuk. Nem jellemző rád a hirtelen harag, de nálad is van egy pont, ami után megálljt parancsolsz, és olyankor az se kizárt, hogy be is olvasol a másiknak. Te nem munkaként, hanem hivatásként tekintesz arra a feladatra, amely később a napi betevőd alapját képezi majd, beleadsz apait-anyait. Párkapcsolatban nem a lángoló szenvedélyt, hanem a biztonságot nyújtó társat keresed. 

Május 21-31. - Fonal: A kommunikációs képességed egyedi, szórakoztató, de emellett meggyőző is. Kissé bolondos, de jó eszű ember vagy, aki nagyon könnyen kidumálja magát bármiből. Közvetlen, szimpatikus személyiséged megnyerő, míg udvarias magatartásod lenyűgöző mások számára. A külsőd hebrencs, komolytalan személyt mutat a külvilágnak, és ez a belsődre is igaz. Éppen ezért találod meg nehezen az igazit, hiszen a hódítás és a flörtölés számodra sokkal izgalmasabb egy tartós kapcsolatnál. 

Június 1-10. - Főnix: Bár a főnix a Bagolykőben a legintenzívebb érzelmi világgal rendelkező emberek címerállata, az indiai horoszkópban a szerénységet és a visszafogottságot képviseli. A főnix ezzel a két tulajdonságával nyeri meg az embereket, akik szívesen fordulnak hozzá egészen apró gondokkal is, hiszen tudják, hogy empatikus társra lelnek benne. Konfliktuskerülő vagy, nehezen kapod fel a vizet. Társadnak egy hasonlóan nyugodt embert választasz, aki a kapcsolatotokban egy gyöngéd, odaadó társat kap.  

Június 11-20. - Gyémánt: Mint ahogy a neved is mutatja, a te lételemed a csillogás, a társaság hangja vagy, humorodat pedig elvárod, hogy mások is elismerjék. Érdekember vagy, inkább a saját malmodra hajtod a vizet, míg mások helyzetébe nem is nagyon szeretsz belegondolni. A párkapcsolatat egyenlőtlen erőviszonyok jellemzik, hiszen míg társadtól elvárod, hogy a tenyerén hordozzon, te csak az igazán különleges alkalmakkor viszonzod azt. 

Június 21-30. - Kan: Olykor túl sokat adsz a külsődre, ami kiváló stílus– és esztétikai érzékedből fakad. Életed eddig is, és ezután is szerencsésnek lesz mondható. Sokan csodálnak megjelenésed miatt, felszínes figyelmetlenségeddel azonban nagyon könnyen meg tudod bántani a körülötted élőket. Féltékenykedsz, nem csak a párodra, de a barátaidra is, akiket egyaránt igyekszel magadhoz kötni. 

Július 1-10. - Kígyó: A szélsőségesség jellemez téged a leginkább, hiszen van, hogy egyszerűen nem tudsz nyugton maradni egy percig sem, máskor viszont könyörögni kell, hogy egyáltalán felemeld a hátsódat. Szeretsz szenvedni, legalábbis erre utal az, hogy folyton ugyanabba a csapdába esel, amiért nem ritkán önostorozóvá válsz. Nem igazán teszel semmit a vágyaid megvalósulásáért, inkább az árral úszó típus vagy, aki a szerelemben mégis makacs. Ha valaki elfogad téged társaként, egy igazán odaadó partnerre talál személyedben.

Július 11-21. - Teknősbéka: Nagyon sérülékeny és érzékeny lelkivilággal rendelkezel, ezt leplezendő páncélodként egy erős és határozott személyiséget tükröző falat húztál fel. Ennek eredményeként sokan úgy vélik, hogy gőgös vagy. Ez utóbbi nézetet erősíti az a tény is, hogy csak kevés embert engedsz közel, ám hozzájuk életed végéig hűséges maradsz. Az emberi kapcsolatokat fontosnak tartod, életcélul a párod megtalálását és a családalapítást tűzted ki. 

Július 22-Augusztus 1. - Kutya: A kihívásokat imádod, szereted, ha újabb és újabb lehetőségekkel találod szembe magad. Őszinte és szeretetreméltó ember vagy, ezért sok barát vesz körül. Hadilábon állsz azonban a kritikával, mivel igen erős maximalizmus is jellemez téged. Párkapcsolatodban mindig a párod az első, azonban nem vagy elvakult, nem tudnak kihasználni. 

Augusztus 2-12. - Vadász: Te vagy az, akinél a pohár mindig félig tele van, és képes vagy bármely helyzetből viccet csinálni. Komolytalan lennél? Egy cseppet sem. A céljaidat hihetetlen kitartással valósítod meg, a nagyszabású terveidet – mert bizony kicsiben szinte nem is játszol – minden körülmények között végigviszed. Elvhű, következetes ember vagy, akit nehezen csábítanak el, és aki szeret kezdeményezni, sőt magában a kapcsolatban is uralkodó félként jelen lenni. 

Augusztus 13-23. - Medve: Sokszor szűkösek az anyagi körülményeid, mivel imádod élvezni és nagy kanállal falni az életet. Jólelkű vagy, amit nagyon sokan kihasználnak. A barátaidért bárhol és bármilyen körülmények között kiállsz, a céljaidat pedig, ha kell, tüzes karikákon átugrálva is véghez viszed. A szerelemben bár odaadó vagy, mégis hajt a birtoklási vágy, párodnak pedig mindent be kell vetnie, hogy energiádat lekösse. 

Augusztus 24-szeptember 2. - Szűz: Te vagy az, akit a tökéletesség hajt. Azt akarod, hogy az életed, a családod, a munkád azt sugározza, hogy ennél jobb már nem is lehetne. Amikor döntés elé állítanak, nem érzed magad teljesnek, mintha csak egy fél ember volnál. Maximalista vagy, és elvárod másoktól is, hogy ők is olyanok legyenek, mint te, hogy mindenki a száztíz százalékot nyújtsa. Aki nem felel meg elvárásaidnak, azt könyörtelenül kritizálod. Nem vagy harsány, noha nagyon sok minden érdekel, sokszínű személyiség vagy. A heves érzelmi kitörések nem jellemeznek, mint mindenhol, párkapcsolatodban is a megfontoltság legfőbb jellemvonásod. 

Szeptember 3-12. - Toll: Kommunikációs és kifejezőképességed remek, könnyen boldogulsz a nagyobb vágyak eléréséhez vezető út bármely állomásán. Tehetséged van ahhoz, hogy a kitűzött nagy célokat elérd. Karrierista vagy, első helyen a munkád áll, ennek veted alá egész életedet. Az emberek gyakran gondolnak téged törtetőnek, pedig erről szó sincs, pusztán csak álmodtál egy nagyot, és hű vagy hozzá, el akarod érni ezt a célt. Társként egy támogató és megbízható párra van szükséged. 

Szeptember 13-23. - Fecske: A magad elé kitűzött célok olyanok, amelyekbe nagyobb, de azért még nem hatalmas erőfeszítést kell beleadni. Kerülöd a konfliktusokat, harmóniára törekvő ember vagy, aki vigyáz, hogy se tettel, se szóval ne bántson meg senkit. Arcodon folyton kedves mosoly ül, életed rendezett, és ezért vonzó az emberek számára. Párodat éppen ezért könnyen megleled. Az akaratod érvényesítése nehezen vagy egyáltalán nem megy, azonban alárendeltként sem tudsz élni. 

Szeptember 24-Október 3. - Mérleg: Maga vagy a pro és a kontra nagymestere, az ember, aki sosem hoz meggondolatlan döntést, aki igyekszik mindent megmagyarázni, és semmit sem elhinni, amit nem tapasztalt meg. A tanácsokat szívesen fogadod, de az irányítást nem tűröd. A párkapcsolatod változó, hiszen a szerelembe vagy szerelmes, így könnyen lépsz át egyik kapcsolatból a másikba. Csak olyan ember mellett vagy képes megmaradni, aki minden nap újra és újra felkelti az érdeklődésedet. 

Október 4-13. - Héja: Objektív szemlélőként az érzelmeid sosem befolyásolnak. Érdeklődve figyeled a világot, nagyon tájékozott vagy és intelligens. Nincsenek nagy igényeid, nem vágysz sokra, pusztán annyira, hogy a megélhetésed biztosítva legyen. A humorodat a csipkelődés jellemzi, sokszor viselkedsz pimaszul, ami az ellenkező nem figyelmét nagyon hamar felkelti. 

Október 14-23. - Majom: Megint nincs meg a jegyzeted? Késtél vagy húsz percet? Nincs rendszer az életedben? Igen, te tökéletesen ilyen vagy. A szétszórtság, a rendszertelenség áll életed kaotikus középpontjában. Az emberekkel hamar szót tudsz érteni, könnyen meg tudod győzni vagy éppen eltántorítani őket. Nem bízol magadban, ezért a párodtól képes vagy bármit elviselni, ha ez biztosítja azt, hogy melletted maradjon. 

Október 24-November 2. - Delfin: A sikerhez vezető út számodra szinte világít, olyan könnyedén megtalálod, határozottságod és magabiztosságod pedig segít abban, hogy mindig a legjobbat hozd ki mindenből, természetesen a javadra. A megérzéseidre hagyatkozva cselekszel, nem jellemző rád a habozás. A szerelemben ugyanez mondható el rólad. Nagyon tapasztalt vagy, hiszen sokszor törték össze a szíved, mert véletlenül sem az eszedre hallgatsz. Hogy ezt bánod-e? Csak te tudhatod. 

November 3-12. - Torony: Népszerű vagy, amit nagyon megnyerő stílusodnak köszönhetsz. A te pályád határozottan a művészetek területén vár rád. Személyiségedből sugárzik a finomság, az érzékenység, amiért nagyon sok udvarlód akad. A párkapcsolatban azonban nehéz eset vagy, mivel túlzottan is – egészségtelen módon – magadhoz akarod láncolni a párodat. 

November 13-22. - Oroszlán: A kapcsolatokra – legyen az baráti, szerelmi, családi – harcként tekintesz. A te akaratodnak kell érvényesülnie. Uralkodni és irányítani akarsz, az pedig, hogy mások ezt nem viselik jól, nem érdekel. A fantáziád szárnyal, kreatív vagy. Ezeket összevonva elmondhatjuk, hogy olyan párra vágysz, aki szórakoztat, ugyanakkor eltűri, hogy te vagy a porondmester. 

November 23-december 2. - Remete: Bár határozott személyiség vagy, mégsem helyezed magad előtérbe. Humorod és intelligenciád természetes, amelyekkel nagyon sokszor hódítasz is. Nem szereted a nagy társaságot, inkább a szűk baráti összejövetelekben és beszélgetésekben leled meg önmagad. Jellemzően befelé forduló, sértődékeny jellem vagy, épp ezért nem tudsz sok embert magadhoz közel engedni. A környezetedben sokszor gondolják azt rólad, hogy te csodabogár vagy, ezért a társad mindenképpen olyan lesz, aki imádja a kihívásokat. 

December 3-12. - Kagyló: Bárkivel és bárhol megtalálod a közös témát, hiszen mindenről megvan a véleményed. Szívesen beszélgetsz a világ nagy dolgairól. Nagyon sok barátod van, kik tudják, hogy bármikor elmondhatják a problémáikat, a titkaikat, mert te nem adod tovább őket. Sőt, ha tudod, megoldod a bajokat, hiszen kiváló problémamegoldó vagy. Te magad azonban nehezen nyílsz meg mások felé, nem azért, mert nem bízol másokban, hanem mert önmagadban és a képességeidben nem bízol. Ha kitartóbb lennél, nagyon sokra vihetnéd az életben. 

December 13-23. - Fém: Gyakran jársz társaságba, szívesen mesélsz vicceket, szórakoztatsz másokat, ám magadról nagyon keveset beszélsz. Belül kemény és távolságtartó ember vagy, aki tisztában van vele, hogy nagyon nehezen szerez barátokat, épp ezért szerves része a társaságoknak. A futó kalandok nem a te asztalodat képezik, hiszen a bizalmadat nagyon nehezen érdemelik ki. Azonban, ha az a bizonyos igazi megkerül, akkor vakon követed őt, és bármit megteszel a kapcsolatotokért. 

December 24-31. - Kötél: Hihetetlen energikusságod segít téged abban, hogy saját terveiden túl másokét is segítsd, és hogy mit kérsz ezért cserébe? Pusztán szeretetet és odaadást. Kifelé magabiztosnak tűnsz, ám belül folyton vágysz a megerősítésre. Szerelmi téren nagyon lassan melegszel fel, az igazán mély érzelmeket csak nehezen mutatod ki.

Nincsenek megjegyzések: