2017. július 15., szombat

Hírek a nagyvilágból

Minden, mi szem szájnak ingere


Londonban idén is kezdetét vette a lassan már hagyománnyá váló street food fesztivál. A rendezvénynek idén is az Abszol út ad otthont, melyet már el is foglaltak a világ minden tájáról érkező résztvevők, hogy mágikus finomságaikkal kápráztassák el a látogatók szemét és ízlelőbimbóit egyaránt. A fesztiválra ez alkalommal először nem csak Európa országaiból érkeztek a konyhaművészetben jeleskedő boszorkányok és varázslók, hanem Ázsiából és Észak-Amerikából is. Az Abszol úton július 10. és 16. között olyan ételek elkészítését nézhetjük végig, majd kóstolhatjuk meg őket, mint a kínai töltött szerencsegombóc vagy az ideig-óráig levitálást előidéző ködcukor. A hónap végén első alkalommal Szalamantonban is - jóval szerényebb, ám hasonló - rendezvényre kerül sor, ahol a magyar mágikus szakácsművészet gyorsan elkészülő remekeivel ismerkedhetünk a főtéren 28-ától 30-áig.


Nyár van, beköszöntött a fesztiválok ideje. Ausztráliában már zajlik az egyik legnagyobb mágikus zenei fesztivál olyan híres fellépőkkel, mint a Walpurgis lányai, a Volkolak, valamint az egyre népszerűbbé váló norvég Valkűrök. Sajnos nem minden problémától mentesen zajlik a rendezvény, nemrégiben ugyanis néhány résztvevő egy újfajta bájital hatása alatt seprűre pattant, majd az egyik színpadon landolva okozott kisebb felfordulást, egy helyi zenekar, a Waitang fellépését is félbeszakítva. Senki nem sérült meg szerencsére, az aurorok pedig már nyomoznak az említett tudatmódosító hatású bájital ügyében. 


Ugye mindenki emlékszik még a Jorgensen testvérekre? A rellonos Hedda egyre ismertebbé kezd válni kézilabdázóként, azonban világhír tekintetében bátyjai sem maradnak le tőle sokkal. Noah és Aleksander olyan kártyatrükkökkel szórakoztatják közönségüket, hogy nehéz nem tátott szájjal csodálni őket, már amennyiben a néző kivárja azt a pár percet, amíg bevezetés gyanánt már ősrégi, mindenki által ismert trükkökkel untatják az embereket. A testvérpárt legutóbb egyébként a Summer Festen lehetett látni, de nem kizárt, hogy majd a Szigeten is megfordulnak kártyapaklijaikkal egyetemben, hogy muglikat és varázslókat egyaránt elkápráztassanak jól sikerült trükkjeikkel.

Nincsenek megjegyzések: