2017. május 15., hétfő

Tavaszi szerelmek és gyümölcseik

Bár már lassan kifutunk a tavaszból, úgy tűnik, a diákok hormonjai még nem álltak helyre. Sőt. Ami azt illeti, a tanári kar némely tagja is megfertőződött a virágba borult fáktól. Bimbózó rügyek, de már elszáradt virágok, és néhol friss gyümölcsök is jellemezték a szerelmi életet ebben a hónapban.

 

Előző számunkban már beszámoltunk arról, Mácsai Ráhel hogyan vetette bele magát az iskolai életbe. A portrék szerint, úgy tűnik a nagy sztárok már untatják őt, ugyanis a híres kviddicses, Sebastian Sieger és a még híresebb pop csillag, Arlen Loveguard után tovább is lépett. Felvéve -a felügyelőként nem túl népszerű- Kelemen Farkast is a listára, akivel együtt látták randevún a vadasparkban; majd az iskola újdonsült rosszfiúját, Weiler Dantet is megkörnyékezte. Így kipipálhatja a következő témát a listán: minisztériumi jelöltjeit teljesítette. Vajon ki lesz a következő? Talán számíthat az Edictum is pár látogatásra Mácsai kisasszonytól, ha elérkezik az újságírók részhez a listán? És vajon hódításainak sikere igazából nem bájában, hanem bájitalaiban rejlik?


Szofia Elena Chenkova talán még Ráhelénél is zavarosabb szerelmi életéről már sokat tudhat a rendszeres olvasónk, azonban a zűrös esküvő, majd a Hunter Bailey-hez fűződő viszonya után eltűnt az iskolából, és bármennyire is nyomoztak riportereink, nem akadtak a nyomára. Azonban visszatérte nem kevesebb meglepetéssel járt, mint egy ikerpárral, vagyis számszerűen két gyerekkel. Látszólag is leterhelhette a két csecsemő, ugyanis idősebbnek tűnt, mint mikor távozott az iskolából. Vajon az ikrek egy új kaland gyümölcse? Vagy esetleg az apa nem más, mint a levitás mestertanonc, Hunter Bailey?

 

Már éppen kezdtünk volna hozzászokni a híresség látványához a folyosón, Lewy Bojarski tanár úrhoz, amikor jött a hír, hogy Czettner Maja bizony nem csak a diákja, hanem a menyasszonya. Persze már az is futótűzként terjedt, hogy már a nevét is Czettner Leventére változtatta. Éppen csak megemészthettük ezt is, mikor is újabb váratlan fordulat következett: belépett ugyanis Czettner Luca is a történetbe, az iskola játékvezetője, aki sokkal intimebb kapcsolatot létesített a tanári kar tagjával. Vajon a közös téma, a kviddics jobban vonzza a professzor urat? Egy biztos: legalább családon belül marad.

 

Ha már tanár-diák viszonynál tartunk: a rejtélyes Sólyom Mátét Annelie Freya Merkovszky erdei kunyhójában kaptuk rajta, amint egyértelműen nem órai keretek között zajló "korrepetálást" tartottak. Vajon a hölgynek ennyire gondjai vannak az életvitellel? Vagy az idősebb férfiakra pályázik? Egy biztos, az este után a rellonos távozott is az iskola területéről. Vajon így próbálják kapcsolatukat titkolni? Hisz az egyetemista Sólyom tanár úrnak sok múlhat ezen, ha a gyakorlata után is itt akarna maradni a kastélyban. És vajon mit szól mindehhez a tanár úr barátnője? Sok a kérdés a kapcsolat körül, de a festmények egyelőre még hallgatnak a továbbiakról.

Nincsenek megjegyzések: