2017. május 15., hétfő

Általános zsongás


A környékbeliek azt beszélik, tündérek költöztek az erdőbe. Legalábbis gyakorta hallani kacagást a fák közül, rózsaillatot hoz a szél és különös neszek töltik be az ösvények mentét. Fotóriporterünknek se kellett több, a rejtély nyomába eredt. Hamar kiderült, a titokzatos tündér nem más, mint Vér Lanetta. Nemrégiben az álmodozó lány egyik kedvenc időtöltésévé vált az erdőben való bolyongás és az arra járók megtréfálása. Fotósunkra csaknem a frászt hozta, mikor nevetve bukkant elő az egyik fa mögül.


Kováts Marcell már készül a nyárra, legalábbis a napszemüvegeit elővette. Akárhányszor, amikor kisüt a nap, megragadja az alkalmat, hogy egy újabb remeket öltsön magára a gyűjteményéből. Mindig más szemüvegben látni. Felbecsülni sem tudjuk, mekkora lehet ez a bizonyos készlet. Aztán persze megeshet, hogy nincs is annyi napszemüveg a birtokában, mint a szóbeszéd tartja, csak éppen a szemtanúk leírásai mások egy-egy darabról. Mindenesetre az a példány, amiben lencsevégre kaptunk, igazán jól áll neki.


Egy szép tavaszi napon, az egyik közeli mezőn Lora Fontaine egy hatalmasat esett. Azonban megbotlása olyan elegáns volt, hogy azt hihetnénk, igazából csak bevetette magát a virágok közé. Ez igazából nem is állna messze a navinés természetétől. Történt különben, hogy Aladár nevű kutyája után rohant éppen, mikor a nagy sietségben összeakadtak a lábai. Így ért földet, ám nem úgy tűnt, mint aki nagyon bánja. Ezek szerint szerencsére nem sérült meg. Csak üldögélt még ott a természet lágy ölén kicsit, és közben persze kutyusa is hamar visszatért, ellenőrizni, jól van-e a gazdája.


Mi sem hasznosabb egy olyan varázslatnál, ami egyből belövi a frizurádat? Weiler Dante már csak tudja, noha sokat bajlódott ezzel a bizonyos bűbájjal, ami a kezdetekben eléggé szeszélyesen viselkedik, és ténylegesen hajmeresztő formákkal áll elő. Azonban minden csak gyakorlás kérdése. Kíváncsiak leszünk, hova fejlődik a rellonos srác mágikus fodrásztudománya.


Varga Nóra nem ad a sütijéből. Pedig kedves lány hírében áll. Senki nem gondolta volna róla, hogy ennyire irigy. Igazából egyébként nem is az, csak szereti a bolondját járatni másokkal. Először nyelvet nyújt és azzal fenyegetőzik, hogy nem kapsz, végül azonban csak megosztja veled a finomságot. Főleg, hogy van még ott, ahonnan ez jött.

Nincsenek megjegyzések: