2017. április 15., szombat

Április bolondja


Jimnie Meccoy, a Bagolykő Mágustanoda medimágia professzorának asztalán valaki egy pergamendarabot hagyott. Néhány értelmetlennek látszó krikszkrakszot rajzolt rá valaki tollal, nem is ez volt az egészben az érdekes. A tanár úr ki is akarta dobni a bizonyára véletlenül ott felejtett pergament, megfogni azonban nem volt már olyan jó ötlet, mint kiderült. Hogy bájitalba áztatta-e egy vicces kedvű diák vagy bűbájt szórt rá, már nem derül ki, a pergamen ugyanis elhamvadt, Meccoy tanár úrnak pedig elronthatatlan jókedve támadt. Ennek eredményeként többnyire távolba révedő tekintettel, szája sarkában mosollyal, nagylelkűen osztogatta egész nap a pluszpontokat bárkinek, aki csak útjába akadt.


Mácsai Ráhel sem úszta meg az április elseji tréfálkozást. Valaki egy kis százfűlé főzettel, illetve némi tőle szerzett hajszállal felfegyverkezve úgy döntött, hogy feldobja a lány kívülről talán nem túl érdekesnek ítélt napjait, nehogy unatkozni találjon véletlenül. Ráhel után settenkedve azon igyekezett, hogy összezavarja az ismerőseit, akik nem győztek csodálkozni azon, hogy hát az imént látták egy másik pontján a kastélynak, valamint azon, hogy de furán viselkedik. Közben megbolygatta a lány programjait is kissé, átszervezve némileg a napirendjét, végezetül pedig jelentkezett helyette a színjátszó csoportba, majd kibújva Ráhel bőréből egy csokor vadvirág maradt utána, meg egy levélke, amelyben jó szórakozást kívánt neki.


Dr. Köröndi Árpád sem maradt ki a jóból. Alaposan megtervezett tréfa áldozata lett. Még április elsejét megelőzően kapott díszes meghívót egy konferenciára. A fura nevű alapítvány még nem feltétlen tűnt túlságosan gyanúsnak. Részletesen leírták, mennyire értékelik a tudását, a munkásságát, illetve pontosnak tűnő adatokkal szolgáltak a konferenciát illetően. Az utazás napján aztán a kastély előtt a beígért kísérő várta egy zsupszkulccsal, mondván, hogy az alapítvány olyan eldugott helyen van, hogy ez a közlekedés legegyszerűbb módja. Innen már nem volt visszaút a levitás lassan feléledő szkepticizmusa ellenére sem, így nemsokára egy teremben találta magát, ahol aztán jobbnál jobb kérdéseket tettek fel neki a füles bülbülkék szaporodási szokásaitól a feng shui bájitaltani jelentőségéig. Végül személyre szabott díjat is kapott, mint a Bagolykő esze és ásza.


Kormos Katalin tanárnőt telefonbetyárok kapták el április elseje alkalmából. Az új tanerőt nem kicsit lepték meg, amikor arra figyelmeztették, hogy vigyázzon, mert kellemetlen meglepetések várják az irodájában. Több nyelven is megpróbálták közölni vele, annyira ragaszkodva az állításhoz, hogy az már túlzásnak tűnt. Amikor aztán belépett az irodájába órákkal később, kiderült, hogy a telefonálók nem hazudtak. Az irodájában egy doboznyi meglepetés várta. Mint kiderült, többek között többnapos viselt zokni ízesítésű bonbont kapott, de akadt a csomagban a sok apróság között robbanós csillámpor-csomag is, amitől még másnap is csillogott-villogot

Nincsenek megjegyzések: