2017. március 15., szerda

Márciusi meglepetések

Nőnapi ajándékok tárháza

Beköszöntött a tavasz, szépre fordult az idő, és lassan, de biztosan elérkezett március 8-a is, avagy a híres-neves nőnap. Ilyenkor főként egy csokor hóvirágot szokás ajándékozni védettsége ellenére is, vagy esetleg jácintot, voltak azonban zseniális elmék az iskola falai között, akik nőismerőseiket a hagyománytól eltekintve nem eme virággal ajándékozták meg, hanem jobbnál jobb ötlettel álltak elő. Lássuk hát, ki mit kapott.


Kasza Fanni Stefánia több doboz csokit is begyűjtött barátaitól nőnap alkalmából, ám mint kiderült, csupán egy fagyi volt minden vágya. Amint elért a cukrászdáig, meg is szerezte a kívánt édességet önmagát ajándékozva meg vele. Sajnos a könnyelmű ötletnek, illetve a megtévesztő tavaszi időjárás ellenére is meglehetősen lenge öltözékének köszönhetően még aznap este kénytelen volt egyre jobban fájó torka miatt felkeresni a gyengélkedőt, így az ajándékok listáját az iskola gyógyítójától kapott bájital és pár intő szó tette teljessé végül.


Nem a hóvirág az egyetlen virág, amit egy nőnek adni lehet. Tiffany Elswood ismerősei ezt be is bizonyították, amikor a lánynak számtalan csokor napraforgót adtak ajándékba a tavasz hírnöke helyett. Hogy honnan szereztek az évben ebben az időszakában ennyi napraforgót, azt nem tudni, de mint kiderült, több ismerősének is egy rugóra jár az agya, így a lány a nap végére már nem tudta, hová is tegye a számtalan virágot. Nem is bizonyult elégnek a ház összes vázája, még az udvarra is jutott a csokrokból.


Nem sikerült megtudnunk, hogy Grace Erin Green vajon mit is kapott e nap alkalmából ajándékba, az viszont biztos, hogy hóvirágot egy szálat sem. El is szontyolodott ezen, hiszen egy szál igazán nem került volna senkinek sem túl nagy megerőltetésbe, de végül úgy döntött, hogy ha másnak nem jutott eszébe, hát szerez magának. Ki is ment a rétre, ott azonban egyetlen szál virágot sem talált. Bánatában végül megölelgetett egy kisebb dombocskát, elpanaszolva, hogy ez a nőnap így nem is teljes. Ám amint kiszomorkodta magát, korszakalkotó ötlete támadt, és ő maga ültetett még aznap délután kisebb virágkolóniát a rétre.


A sál egy nőnek mindig ideális ajándék, télen vagy nyáron, fagyban vagy verőfényes napsütésben egyaránt nagyszerű kiegészítője tud lenni egy öltözéknek, a csalfa tavaszi időben pedig még kifejezetten hasznos eleme is bárki ruhatárának. Ombozi Noel is erre gondolhatott, amikor Nadine Rohrnak sálat ajándékozott. Hogy mi egyebet kapott még a lány, az el is felejtődött a Navine színeiben pompázó sálnak köszönhetően, hiszen ennek annyira örült, hogy majd' kiugrott a bőréből.


Legvégül pedig a Navine kis tündérkéjéről is essen pár szó. Tulipánvölgyi Flóra a ház diákjaitól egy zenélő dobozt kapott ajándékba a jeles nap alkalmából. Szegénykéhez mérten egy kicsit nagyra sikerült a doboz, és még nagyon nem tudja, mit is kezdjen vele, hogyan hozza működésbe. Ám ha valaki zenélésre bírja neki a szerkentyűt, nagyon hálás érte, végig is táncolja meg énekli a teljes dallamot, nagylelkűen szórva a tündérport közben, hogy hallgatósága értse, pontosan mit is énekel.

Nincsenek megjegyzések: