2017. január 15., vasárnap

Érdekes évkezdés


Noah Jorgensen január elején váratlanul betoppant a Mancs-helyre és határozottan közölte, hogy magához szeretne venni egy kutyát és pontosan tudja is, hogy melyiket, mivel megálmodta. Az ott dolgozó önkéntes bár meglepődött kissé a magyarázaton, de örömmel körbevezette őt. A fiú hamarosan rá is lelt álmai kutyájára, felkapta és már ott sem volt. Csak néhány elszórt kártyalap emlékeztetett arra, hogy valaha is ott járt.


Zelei Riri válságba került. Egyik reggel képtelen volt eldönteni, mit vegyen a fejére. A nagy hideg miatt muszáj volt, a bőség zavara azonban meggátolta abban, hogy gyorsan felöltözhessen. Süveg? Sapka? Szalmakalap? Ananász? Egyéb gyümölcs? Minden túl jól állt rajta. Másfél órán át nézegette magát a tükörben, végül -értesüléseink szerint- egy plüssnyúllal a fején indult útnak. Egy rózsaszín plüssnyúllal, akit igazán meghatott, hogy rá esett a választás.


Choi Min Jong talán túl sokat beszélt, talán rondákat mondott, minden esetre egy átoknak köszönhetően egy teljes napra megnémult. Nem segített se a Finite Incantatem, se semmilyen bájital. A gyógyítók azt mondták, kísérletezgethetnének még, de azt javasolták, inkább hagyják helyreállni. Ugyanis helyre fog állni hamarosan. Mit volt mit tennie, kivárta, amíg elmúlik a kellemetlen varázslat. Addig a száját... vagyis hát annak helyét sálja mögé rejtette.


Kiss Veronika megtudta, milyen az, ha átgyalogolnak az emberen. Mindezt koránt sem a szó képletes értelmében. Pedig ő csak levetette magát a fehér földre hóangyalt csinálni! Azonban egy figyelmetlen arra járó egyszerűen rálépett. Az ijedelmen kívül szerencsére komolyabb baja nem történt, viszont szegény lány pár napon át még érezte a talpat az arcán. Egész pontosan egy negyvenkettes csizmatalpat.


Vasváry Richárd Nándor igazán nem akarta megsérteni kollégáját, de mégis sikerült. A tanáriban beszélgetett egy professzorral, aki éppen egy nagyon komoly témában akarta kikérni a véleményét, amikor a Rellon házvezetőjéből kitört a nevetés. A legrosszabbkor jutott eszébe a szilveszter éjjel egyik emlékezetes pillanata, mire a másik tanár morcosan faképnél hagyta. A férfi még bocsánatot kérni sem tudott a nevetéstől.

Nincsenek megjegyzések: