2016. november 15., kedd

Suttogó falak

A sajttorta illata


Harmadéves kopogó szemű forrásunk az isteni illatokat követve a déli szárnyban még éppen elcsípte, ahogy Artemisia Rubya professzorasszony a megvesztegetésnek szánt sajttortájával eltűnt az igazgatói iroda ajtaja mögött. A szemtanú szerint a tanárnő feltűnően csinos volt, ami komolyan gondolkodóba ejtette őt, elvégre Rubya tanárnő az óráin kifejezetten visszafogott és szolid.
A kérdés már csak az, hogy vajon a kétes ügyeit próbálja-e eltussolni, vagy esetleg egészen más indíttatásból tűnik fel az igazgatói iroda folyosóján újra és újra?


Csónakcsenők


Néhány napja az éj leple alatt többen figyelmesek lettek két feltűnően magas foltra, akik először hosszan tevékenykedtek a vadőr kunyhójánál, majd fejük fölé egy csónakot kapva iramodtak meg a stég felé. Ha valaki kicsit szemfülesebb volt, akkor észre vehette, hogy a sötétben botladozó alakok a szokatlan londoni srác, Hunter Bailey és izgalmakra szomjazó házvezetője, Béres Bárcián. A Levita az új Rellon? Mi szükségük lehetett a levitásoknak egy csónakra és, mivel bírhatta rá Hunter Berci bá’-t, hogy részt vegyen az akcióban?


Esküvői harangok?


A bútorboltban csíptük el a kastély legfrissebb jegyespárját. Úgy tudjuk, Niko Weißling két hónapja kérte meg rellonos barátnője, Szofi Chenkova kezét. A látottak alapján felmerült bennünk a gyanú, hogy a fiatal szerelmesek máris fontolgatják az összeköltözést. Ehhez mit szól Emma, akiről az a hír járja, hogy nem különösebben rajong leendő sógornőjéért?


Lány a múltból


Iskolánk egykori tanulója, a szeptemberben visszatért Götze Ilda távollétéről semmit sem tudni, de megjelenése nagy port kavart, a kastély falai között ugyanis komoly bonyodalmak okozója lehet a lány. Ha a pletykák igazak, akkor ő és Ombozi Noel valaha egy párt alkottak, de ezt egyik fél sem erősítette meg soha. Vajon Annelie Noel életének minden piszkos kis részletéről tud?
Noel legutolsó értesüléseink szerint öt hónapot töltött a romániai sárkányrezervátumban. Talán véletlen egybeesés volna, hogy éppen akkor tért vissza, amikor Ilda is?

Nincsenek megjegyzések: