2016. szeptember 15., csütörtök

Vizsgaidőszaki románcok

Esküvői harangokat hallok?


Mostanában a mindig vidám Nathaniel Everett bizony szomorúan kóborol a kastély falai között. Azt gondolnánk, hogy a vizsgaidőszak teszi, ám egyesek szerint más a gond. Az a pletyka járja ugyanis, hogy az ifjú Eridonost eljegyezték! Hogy ki tett ilyet? Hát az apukája. Na, nem magával, nehogy hirtelen valami furcsán groteszk jelenetre gondoljatok, hanem gyerekkori játszótársával, Révay Franciskával. Ennek köszönhető, hogy a lány beiratkozott a mágustanodába, méghozzá eridonos mestertanoncnak, és úgy hírlik a faluban is éppen az Everett család birtoka melletti birtokot vásárolták meg a világjáró apukájával. Ez nem könnyű helyzet Ash, mi drukkolunk, hogy időben kitalálj valamit! 


Bárci bácsi nem csak nyugodt, de már oktatja is!


Béres Bárcián amellett, hogy odafigyel arra, hogy mindent időben beszerezzen az iskola, figyel a pénzünk helyes elköltésére és persze a Levitásokra, már magára vállalta azt is, hogy az egészségünk megőrzésének is elkötelezett híve lesz. Az utóbbi időben számos olyan diákkal találkozott, akik stressz hatására pótcselekvéseket végeztek, például nassoltak, rágták a körmüket, kapargatták a bőrüket, csípkedték magukat. Rájött, hogy valamit tennie kell, hiszen lassan ön – és közveszélyessé válik a fiatalság. Hosszú elmélkedéseket folytatott helyettesével, Nau.. Nazie... Naizer Ruben Barnabás, aki azt a javaslatot tette neki, hogy nyugalmát közvetítse a diákok felé is. Így a következő tanévtől heti két alkalommal, kedden és csütörtökön 17:30-as kezdettel vár mindenkit sok szeretettel jó idő esetén a réten, rossz idő esetén a színjátszókör próbatermében Bárci, aki nyugiórákat ad az érdeklődőknek. Lesz életmódi tanácsadás és rossz szokások elleni javaslatos kurzus is. Úgy néz ki, valaki igencsak irigyli az oktatást. 

Hercegem, te kóbor


Zelei Viki úgy döntött, most, hogy vége az elsős korszaknak, és már ő sem gólya, itt az ideje, hogy párt találjon. Azonban nem hiszi, hogy elég, ha csak úgy szembe jön a fiú, a tökéletes első barátnak olyannak kell lennie, aki számos szempontnak megfelel, így hát a tanév első hétvégéjére lovagi tornát hirdetett a kviddicspályára. A lovagok már most készülhetnek rá, hogy nem lesz könnyű dolguk, de az biztos, hogy a végső győztes nem fog csalódni. Hajrá egyedülálló fiúk, itt a lehetőség meghódítani egy nem mindennapi lányt!  


Új igazgatóval indul a tanév? 


Neked is feltűnt már biztos, kedves olvasó, hogy már az előző tanévben is minimálisan láttad Portnipper professzort a folyosón. Ugye? Ötleted se volt, hogy miért? Nos, nekem sem, és talán így is volt jó a dolog. Történt ugyanis, állítólag, hogy Portnipper professzor véletlenül egy zűrös ügybe keveredett, amikor kezeskedett egy régi barátjáért, és az ő vallomásának köszönhetően a férfit fel is mentették. Később azonban a férfi rémesebbnél rémesebb dolgokat művelt, olyanokat, melyek részleteibe jobb nem belegondolni. Hogy mentse, ami menthető, Port prof segítséget kért, méghozzá régi kedves tanítványától, Viko Thaihasy-tól. A nő kész volt segíteni neki, ám a terv kudarcba fulladt, és a professzorasszonynak nyoma veszett valahol a világ másik felén. Az iskola ugyan kiadott egy közleményt arról, hogy Thaihasy kisasszony egy időre hazatért a családjához, ám ezt az állítást a testvére, Doko tagadta. Az aurorok az utóbbi időben egyre többször bukkannak fel a kastélyban, és mindig az igazgatói iroda ajtaja mögött tűnnek el, ahonnan számos alkalommal lehet veszekedés és fenyegetőzés foszlányait hallani. Különböző módszerekkel próbálták már megtalálni Vikot, ám eddig sikertelenül. Egyes források szerint egy különös mágia hatása alatt állhat, mely hasonlaton ahhoz, amikor az ember élet és halál határán lebeg. Úgy tűnik, ez a tanévünk se lesz könnyű.  

Nincsenek megjegyzések: