2016. augusztus 15., hétfő

Dr. Who válaszol

Kedves Doki!
Már hónapok óta próbálkozom az egyik háztársamnál, de sajnos sosincs eredménye. Az illető terelő, biztosan mást szeret, pedig csak érte dobog a szívem! Mindig csak rá gondolok! Mit tegyek?!
Üdvözlettel: golden snitch

Kedves Golden Snitch!
Mivel szíved választottja terelő, talán természetéből fakad, hogy terelje a romantika témáját. Szerintem ne add fel! De ha úgy érzed, már tényleg nagyon sok ideje közeledsz felé ilyen eredménytelenül, akkor szedd össze a bátorságodat és add a tudtára valamilyen egyértelmű módon, hogy tetszik neked! Talán csak nem vette a lapot. Persze, nem muszáj elé állnod. Írhatsz akár levelet. Válaszd a számodra legkényelmesebb kifejezésmódot! És ne feledd: talán tartasz attól, milyen választ kapsz, ám bármi is legyen az, végre tisztán látsz majd!
Dr. Who


Helló Doki bácsi!
Nagyon-nagyon-nagyon félek a vizsgáktóóól. Segíts!
Bicebóca Bicegóc

Kedves Bicegóc!
Ha idegeskedsz, azzal csak rontasz a helyzeten. Tanulj, készülj szorgalmasan, aztán tedd le szépen a könyveket és a vizsgáid előtt lazíts, aludd ki magad! Amit nem véstél az eszedbe az év során, azt nem az utolsó pillanatban fogod pótolni. Viszont ha kipihenten veselkedsz neki a megmérettetésnek, az már félsiker.
Kéz és lábtörést a vizsgáidhoz!
Dr. Who


Kedves Doki!
Elég tanácstalan vagyok újabban az életemet illetően. Nem igazán találom a helyemet a Bagolykő falain belül és ezért gondolkozom rajta, hogy jobb lenne kivenni egy kis szabadságot. Talán el kéne utaznom és kicsit felfedeznem a világot és magamat is. Szerinted ez megoldható? Jó ötlet lenne egyáltalán? Annyira tanácstalan vagyok!
Egy csüggedt kékség

Kedves Kékség!
Remek ötlet. Viszont szerintem kicsiben kezd! Elég egy hétvége, vagy pár nap. Azonban mindenképpen jó, ha olyan helyre látogatsz el ez alatt az idő alatt, ami teljesen más, mint a megszokott légköröd. Külföldet válaszd! A távoli külföldet! Lehetőleg olyan vidéket, ahol még soha nem jártál. Ha pedig ez az utazgatás kedvedre való, vágj neki ismét és ismét! Ha ehhez van kedved, legyen így! Az ilyen kalandok általában feltöltik az embert energiával és sokkal könnyebben átlátja a helyzetét. Letisztul minden. Tégy próbát!
Dr. Who


Herr Doktor!
A minap békésen olvasgattam a könyvtárban, amikor egy hölgy a fejemre dobott egy kötetet. Persze bocsánatot kért és megígérte, hogy többet nem teszi, de azóta sem tudom kiverni a fejemből. Lehetséges, hogy újra találkoznom kéne vele? Van olyan, hogy szerelem első látásra, vagy csak szimplán agyrázkódást kaptam?
Mr Könyvvel-ütött

Kedves Könyvvel-ütött úr!
Bármelyik eshetőség lehetséges. Ahhoz, hogy rájöjj, mi az igazság, mindenképpen az lenne a legjobb, ha újra összefutnál vele. Ha meglátod a folyosón vagy bárhol összetalálkoztok a kastélyban, köszönj rá és beszéljetek akár csak néhány szót! Hamar érezni fogod, fellobban-e benned ismét a láng. De légy résen, hátha csak véletlenül egy gyertya fölé lógott a talárod! Ez esetben azt javaslom, inkább kerüld a lányt, mert úgy tűnik, a közelében csak pórul jársz.
Dr. Who

Nincsenek megjegyzések: