2016. június 15., szerda

Sárkányok, nyári programok és a víz alatti park


A Seoul-i mágushivatal nagyszabású nemzetközi gyakorlatot hirdet exterminátor és sárkánykutató tanoncok számára világszerte. A hírek szerkesztőségünkbe is elérkeztek, sőt az ennek megfelelő plakátokat állítólag már jövő héten kifüggesztik. A jelentkezés nem függ kortól és nemtől, csupán a képzés szintjétől. Sárkánykutatók esetében főleg végzős hallgatók jelentkezését várják, míg az exterminátor szakon másodévtől kezdve érvényes a gyakorlati kérelem. A Seoul közelében elhelyezkedő sárkányrezervátum, mely a világ egyik legnagyobb kiterjedésű létesítménye, nemrég esett át egy nagyobb felújításon és kibővítésen, és a vezetőség nem titkolt szándéka szerint ezt az évet próbaévnek szánják, hogy leteszteljék, hogyan funkcionálnak az új védővarázslatok a sárkányokon.
A helyek korlátozottak, így minden kedves jelentkezőnek azt javasolják, hogy a lehető leghamarabb szedjék össze a szükséges dokumentumokat, és indítsák el a gyakorlati kérelmet.


Ha nyár, akkor vakáció! Évente nagy kérdés, hova utazzunk a családdal, mit érdemes megnézni. (Itt már voltuuunk! – hallatszik a gyermekvisítás a háttérből)
A norvég Sandefjor Társaság úgy gondolta, idén megoldja ezt a problémát! A mágusturizmus egyik kiemelkedő, európai cége azzal a merész ötlettel állt elő, hogy Európa-szerte négy országban állít fel két-három turistabázist, és újrakreálja az évente megrendezésre kerülő fesztiválokat- helyben. Nyilván ez hatalmas munkával és megerőltetéssel jár, nem is csoda, hogy tagfelvételt hirdettek főleg átváltoztatásra szakosodott mágusok körében, de a partiszervezők és marketingesek sem maradnak munkahely nélkül. Főleg helyi munkatársakat szeretnének toborozni Oszlóban, Marseille-ben, Budapesten és Moszkvában, illetve a többi színhely még megbeszélés tárgyát képezi, de úgy tűnik, az ötletet már most sok fiatal üdvözölve fogadta, tehát kereslet volna rá.

a Grüner See ősztől tavaszig
Ausztriában található egy csodás park a hegyek között, amely látszólag nem más, mint egy békés, vízparti kirándulóhely. Kiválóan alkalmas rá, hogy kellemes sétát tegyünk a természetben, vagy éppen megpihenjünk a fák alatt, gyönyörködve a tájban. Ősztől tavaszig mindez valóban így van. Azonban itt a nyár, és ezzel elérkezett az idő, hogy az eddig szárazföldi parkot víz lepje el, így az egész völgy maga legyen a Grüner See, vagyis a Zöld-tó.
A jelenség az elolvadó hónak köszönhető, és a helyi sellők legnagyobb örömére szolgál. Értesüléseink szerint már megkezdték a park birtokba vételét. A meleg évszak eljöttével mindig előszeretettel sajátítják ki maguknak a vízalattivá vált környéket, leereszkedve padokra, hidakra, valamint rendre végigússzák a turista utakat. Néhány mugli búvár olykor megzavarja az idillt, de ettől eltekintve övék a völgy egész nyáron át.

a Grüner See nyáron

Nincsenek megjegyzések: