2016. április 15., péntek

Évnyitó - Jelentés a zöld asztaltól

Idén zöldbe borult a nagyterem, ahogy elérkezett az új tanév. Megvallom, remek érzés volt végigsétálni a termen, nézni, ahogy minden pohár, minden kés markolata zöld, ahogy még a szalvéta is a méreg színét idézi. A zöld egy gyönyörű szín. Az évnyitó pedig izgalmas volt. Lássuk mennyire!

Hosszan várakoztunk, hogy felbukkanjon végre Portnipper professzor és nekikezdjen az idei évnek. Éhesek is voltunk, ő de még mennyire, hiszen a legtöbben egy hosszú vonatútról tértünk vissza a kastélyba. A vonaton pedig csak édesség van, rengeteg. Nem is csodálkoznék rajta, ha minden szál fogam kihullana lassan. 
R.P. azonban nem lépett színre, hiszen hivatalos ügyek miatt távol kell lennie. Ez volt az első árulkodó jel, ám mi itt még csak csacsogtunk. Jött Merkovszky prof, akinek kicsit siralmas ábrázata volt. Második jel! De ezzel sem foglalkoztunk. Simán azt gondoltuk, hogy vagy a válás vagy a jövendőbeli gyermeke, vagy valami ilyesmi van a dologban. Azonban nem. Emberek jöttek, furcsa, komor emberek, és a jóleső, vidám zsibongás, a néha túl hangos kacaj a sugdolózásban egyszer csak eltűnt. Megfagyott a levegő, mintha dementorok jöttek volna. De nem. Rosszabb. Felügyelők. Mondjuk tény és való, hogy van pár hihetetlen meg furcsa arc a suliban, de nem gondoltam volna, hogy ebből olyan nagy gáz lesz. Az az érdekes ezekben az arcokban, hogy gyakorlatilag az ártatlan embert is kirázza a hideg tőlük. Simfel felém is pillantott, de nem értettem, hogy mit akar. Kettőnk közül neki kell félnie, nem nekem. Neki is csak azért, mert túl merész és pofátlan. Az egész termen nagyon furcsa morajlás futott végig, amit meg is tudok érteni. Borzalmas volt. 
A prof megvárta, amíg elül az általános zaj, majd folytatta elméletileg vidámabbnak szánt témákkal, de most valahogy ez sem jött át annyira. Az egész este elég fagyosnak érződött. Pontverseny. Idén a negyedik helyet kedvenc kékjeink, vagyis a Levita ház diákjai szerezték meg, akik idén 1970 pontot gyűjtöttek. Nem valami sok, hiszen utána nagy ugrással jön a harmadik helyezett, de ahogy hallottam, azért nem volt idejük pontokat szerezni, mert egy csomó szuper házon belüli programjuk volt. Az hiszem, ezért megéri a negyedik hely. Harmadikjaink idén a kastély cuki lakói, azaz a Navine csapata, akik 3279 pontot gyűjtöttek.  Több mint ezer pontos különbséggel szárnyaltak fel a második helyig a főnixek, ugyanis az Eridon ház idén 4303 pontot szerzett. Az első pedig, mint azt már a díszítés leírásánál kitalálhattátok, a Rellon ház a maga 6811 pontjával. Ez egy hihetetlen eredmény a sárkányoktól, és el se tudom mondani, milyen büszke vagyok magunkra.

Következzen az este következő pontja, vagyis a kviddics. Idén új játékvezetőnk lesz, megint egy fura figura, ahogy elnéztem. Valahogy ez a poszt ezzel jár. Volt itt már minden. Szépfiú, Bongyorka, Tanárnéninek udvarolós, az idei pedig egy igazi néger arc. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyenek lesznek a meccsek. Idén a tériszonyomat is legyőzöm, és kimegyek megnézni, esküszöm. Az új muksót amúgy Gerhardt S. Rafaelnek hívják. Nézzük a tavalyi eredményeket. Idén itt is a negyedik helyen végeztek a levitások, akik egy győzelemmel és két vereséggel 400 pontot gyűjtöttek a házuknak, az álomcsapatba tőlük Nemes L. Izabella került be őrzői posztra, és egyben ő lett az egyike az év őrzőinek. Harmadik helyen, szintén egy győzelemmel és két vereséggel végzett idén a Rellon csapata 470 ponttal. Azonban sok címet elvittek ezen kívül. Az álomcsapat tagja lett Mihael Gérard Saint–Venant, aki ezen kívül az év terelője is lett, valamint Benedict Ian Lloyd, aki az év hajtója, az év játékosa és az álomcsapat egyik hajtója is lett. Ez nem semmi eredmény, úgy tűnik hamarosan új kviddicslegendák öregbítik majd az iskola jó hírét. Második helyen két győzelemmel és egy vereséggel a Navine csapata zárt 580 ponttal. Tőlük két fő került be az álomcsapatba. Hajóként Mezősi Nyeste Veronika, aki egyben az év újonca is lett, míg fogóként Czettner R. Luca. Idén bámulatos szárnyalással első helyre érkezett, és ezzel címvédőként vehette át a kviddicskupát az Eridon, akik két győzelmükkel és egy vereségükkel kereken 600 pontot zsebeltek be. Az álomcsapatba ők is két főt delegáltak, Bakonyi Annamária terelőként, valamint Szentmihályi Norbert Dávid hajtóként került be. Norbi szintén bezsebelt számos elismerést, ő lett az év másik mesterlövésze, az év felfedezettje és az év egyik hajtója is. A srác pedig tényleg profi, Benedicttel együtt nagyon sokra vihetik még. 

Idén is kihirdették az évfolyam-, illetve iskolaelsőket. Nem is tudom, mikor volt utoljára ekkora hajtás. Egyszer csak szárnyra kapott a pletyka, hogy Ombozi Noel – aki, úgy tűnik, ismét az igi-helyettes lányával, Annelie-vel jár – Iskolaelső akar lenni, és úgy tűnik, többen megpróbálták ezt a címet elorozni előle. Képes összeállításunkból megláthatjátok, mi lett a végeredmény:

 
(kis érdekesség: Dorian még mindig hetedéves  :D )

Iskolaelső(k)
Czettner R. Luca 
Ombozi Noel 
Seth Gareth Selwyn

A tanév végén nyolc tanárunk távozott az iskolából, hogy más-más irányba, de távol innen folytassák életüket. Búcsúzunk hát Gál Botondtól, Carl Tendertől, Csatáry Konrádtól, Angelinne Stanwoodtól, Almásy Lénától, Lasch Hunor Zalántól, Ságváry Krisztinától és Asher Noah Wayde-től. Kívánjuk nekik, hogy életük a jövőben terveik szerint alakuljon. 
Viszont jöttek újak is, szintén nyolcan. Plusz Aileen néni, aki mostantól jóslástant is tanít. Érdekesség, hogy a kilenc új tanárból négyen iskolánk korábbi diákjai voltak. Radúz bácsi pedig a vadőrség és az eridonosok felügyelete mellett Melodimágiát is oktat majd. Hogy mindenkit meg tujatok jegyezni, mielőtt még belendülne a tanév, elkészítettünk egy kis fényképes tablót nektek: 



Remélem, összeállításunk segített nektek. Ha bármi kérdésetek van, küldjetek egy baglyot a szerkesztőségnek. Ne feledjétek, már csak pár hónap és újra itt a szünet!

Nincsenek megjegyzések: