2016. április 1., péntek

Edictum Extra

Rajtakaptuk!

Bizonyára legtöbb olvasónk, ki már régóta lapozgatja újságunk a legizgalmasabb információk reményében, emlékszik a tavalyi különszámban megjelent cikkre, amiben iskolánk és a falu általában fotogén apraja-nagyja megvillogtatta kevésbé előnyös profilját. Idén is lencsevégre kaptunk pár csodás kompozíciót, ugyanakkor korábbi áldozataink megnyugodhatnak, igyekeztünk még érintetlen területen keresgélni.
Lássuk hát!


Érdemes reggelente a hálókörletek környékén barangolni, hiszen nem mindenkinek indul olyan könnyedén a nap, a nyúzott, kialvatlan arcok a vizsgaidőszak közeledtével - és nagyon úgy fest, még utána is – elkerülhetetlenek. Lepsényi Zalánnak sem sikerült még felébrednie, vagy talán éppen alva jár, ki tudja. Az érthetetlen motyogás nem zárja ki az utóbbi opciót. A hajában lévő centis eltérést viszont mihamarabb helyrehoznám, és a helyében nem álmomban kísérleteznék új frizurákkal. Laduver Nerella Rodé sem fest sokkal jobban épp csak elhagyva a puha ágyikót, ha így folytatja, nem kizárt, hogy halálra rémít majd valami elsős kis gólyát, úgyhogy valaki nyomjon a kezébe egy nagy bögre kávét! Ahogy a fenti példa mutatja, a rellonosoknál sem gördülékenyebb a helyzet, Travis Ryan Payne arca egészen elcsúszott az éjszakázástól – talán nem kéne annyit a lányokkal foglalkozni, helyette inkább pihenné ki magát. Ez az arckifejezés legalábbis nem tudom, kinél lenne nyerő...


Hogy mi ez a vicsorgás? Reissner Krisztiánt vagy nagyon mókás hangulatában találtuk, vagy ezt a módszert választotta elijesztésünk reményében. Arra viszont biztosan nem gondolt, hogy megörökítettük ezt a rendkívül megkapó fogsorvillantást, és még viszont is láthatja magát, nem a címlapon ugyan, de ez is valami! Kyle Donovan pedig ezzel a szemet gyönyörködtető grimasszal jutalmazta áprilisi különszám-hadjáratunkat, bár Gumiarc uraság pontos szándéka is ismeretlen számunkra. A vicsorgó különítményt bővíti még Jeremy Claythorn is, aki határozottan morcosnak tűnik. Vajon észrevette az utána leselkedőt? Nos, hármuk közül egyértelműen neki sikerült eltalálnia a rémítgetés mikéntjét, a kép készítője villámgyorsan elszelelt a tetthelyről.


Lesifotósunknak sikerült kihúznia a gyufát, és megörökíteni Aiden Ward ingerült orrhúzását, csak remélni tudjuk, hogy a lebukást követően időben meglépett a mestertanonc elől. Bár a srácból a szándékos és túljátszott pózerkedést is kinézzük, úgyhogy talán okunk sincs az aggodalomra. Nem úgy Harold Love Blomqvist esetében! Hogy mi húzta fel ennyire a fiút, rejtély, de úgy gondolom az ilyen esetekben édes a tudatlanság. A magam részéről azért kíváncsi lennék, biztosan csámcsognivaló pletyka lenne a sztoriból. Havasi Bence Milán is nyilvánvalóan pipa valamiért, vagy csak meglepték zenehallgatás közben? Ez az arckifejezés mindenesetre megért egy misét.


A húsvéti locsolkodásból Mitzinger Bence sem maradhatott ki, csakhogy épp a vödör rossz oldalán állt. Talán a lányok álltak bosszút a hagyományt követő nap, esetleg ott helyben, ahogyan a bejárati csarnokban orvul megtámadott rellonosok tették. Mindenesetre Bence arckifejezéséből ítélve, most már érti, miért nem kedvelik a hideg vizes nyakon öntést leányzóink. Apropó rellonosok! A rögtönzött délelőtti pancsolás egyik résztvevője, Hedda Jorgensen ilyen sátáni kacajszerűséggel vehetett lendületet a megtorló vizes lufik célzásához, és bár menekülőre fogta, esélye sem volt megúszni szárazan. Pedig ezzel a fejszerkezettel garantáltan távol tarthatta volna a fiúkat, kár volt hátat fordítani nekik. Nemes L. Izabella sem úgy néz ki, mint aki túlságosan rajongott volna a levita toronyban történt reggeli ébresztőért, de hé, legalább a hervadástól nem kell tartania.


Idén is akadnak olyanok, akik nem bírnak a nyelvükkel. Ombozi Rebeka Liliánának láthatóan feltett szándéka behatóan átvizsgálni az orrában lévő helyzetet. Hogy milyen indíttatásból, talán jobb, ha nem tudjuk. Rákérdezni mindenesetre nem mertünk, kockáztatni a lebukást a nem épp józanul átgondolt cselekedeteiről ismert lánynál felért volna egy öngyilkossággal. Borostyán Lenke pedig épp felhagyott diétájával legjobb tudomásunk szerint, így nem csoda, hogy már menet közben, kéz nélkül majdnem nekiesett a vacsinak. Vagy csak nem tanították meg kulturáltan táplálkozni. Nem tudjuk a fotón lévő szituációnak körülményeit, de Matthew Bloomer feltűnően és egy kissé talán szokatlanul lelkesnek tűnik, még a nyelvét is kint felejtette. Valami meglepetés? Esetleg a csapatkapitányi teendők dobják fel a negyedóriást?


És most jöjjenek a kancsalítás nagymesterei, úgy tűnik, ehhez is jár némi nyelvöltés, mértékének alapja meghatározatlan. Böröczky Zoé készséges pózolása pont jól jött, így bolondok napja tájékán, ki is használjuk a birtokunkban lévő impozáns remekművet: látjátok, ha sokáig ezt csináljátok, úgy maradtok. Bár tudtunkkal maradandó károsodást egyik alanyunk sem szenvedett, ha láttok bármi változást szembogaraik pozíciójában... nos, utólag már úgyse segíthettek. A mindig pompás látványt nyújtó Rebecca Davison-Keisre alig ismerünk rá! Viszi a prímet ezzel a tökéletesen kivitelezett grimasszal, és hogy a hajával éppen ki mit csinál? Talán hajbefonós-lelkizős pizsiparti? Nem a fehérneműs, párnacsatázós verzióból, az már egyszer biztos. Rachel Octavia Amber szeme pedig a kevésbé megszokott irányba vándorolt, egészen félelmetes összképet szolgáltatva. Mosolyogjatok inkább, lányok, az valahogy jobban áll (hah) mindenkinek.


A következő körben önjelölt bányászainkat láthatják. Szentmihályi Ádám uraság szent meggyőződése volt, hogy meg tudja oldani égető kényszerét sunyiban, azonban pont az ilyen helyzetekre éleződik figyelmünk. Nagy átéléssel folynak a munkálatok, nézzék csak azt a fintort! Csornay Vince Levente unott arckifejezéséből ítélve nem zavartatja magát túlságosan, hogy a tanóra kellős közepén essen neki teljes ujjpercbedobással a kincsvadászatnak. Nos, fiúk, megtaláltátok, amit kerestetek? A rettegett Varázslástan Alapismeretek Vizsgára felkészítő és hoppanálást oktató tanárunk, Holló Albert egészen rutinos mozdulatokkal veszi az akadályokat, majdnem sikerült észrevétlenül megoldania a váratlan, ám annál sürgetőbb problémát.


Nem tudjuk, mire fel a Csornay Kíra Lotti arcára kiülő... akármi is ez, talán mégsem felénk kéne fordulnia, amennyiben torokfájós panaszai vannak. Vagy csak azt próbálta imitálni, hogyan nyerítenek a lovak? Ebben az esetben vágjanak hozzá valami nívós díjat azonnal, tehetséges a lány. Ami Báthory Elizabetet illeti, a leghalványabblila dunsztunk sincs arról, mi a frász lehet ennyire döbbenetesen unalmas, hogy megfeledkezve magáról csak úgy ásítgasson a nagyvilágba, tökéletes helyzetet teremtve a szemfüles kollégáknak. Az is előfordulhat ugyan, hogy a lebukást követően a hölgy úgy döntött, egészben bekapja a kép készítőjét, és így sikerült ez a bájos pillanatkép. A Váradi Fanni arcára kiülő őszinte kétségbeesés a bájitaltan vizsga feladatsorát végigolvasva szép lassan, fokozatosan vette át az uralmat a lány vonásai felett. Maximálisan megértjük.


Csak találgatni tudunk, mit láthatott Erdős-Prinz Vivien, mikor masinánk kattant, forrásunk nagyon hallgat az esetről. Talán egy rendetlenkedő diák borította ki, esetleg valamelyik fiú vitte volna túlzásba a nyomulást a tanárnő fiatalságán felbuzdulva? Bár egyik sem okolná ezt a nagy titkolózást, úgyhogy várjuk a teóriákat a szörnyülködéssel kapcsolatosan. Várkonyi Arnoldtól megszokhattuk már a mókásnak szánt grimaszokat, azonban ez az ijedtség túl valóságosnak tűnik tettetett társaihoz képest – na, már most, mi akaszthat ki így egy levitást? Újra évet ismétel talán, vagy csak ilyen hosszú idő után tudta meg, hogy a heti várható főnyeremény barátnője vérfarkas. A főszerkesztőnkről, Adam Kensingtonról ugyanakkor pontosan tudjuk, mi váltotta ki ezt a heves reakciót: az asztalára szórt fotóhalom, paparazzink legutóbbi termése. Bizony, ez egy burkolt figyelmeztetés is egyben. Aki megkönnyebbülten dőlt hátra, miután végigpörgette a cikket és nem talált magáról képet, ne higgye, hogy sokáig húzhatja ilyen kényelmesen.


Egyre elterjedtebb iskolánk körében a mugli kütyük felrúnázott változatának használata mind a diákok, mind a személyzet körében és ezzel bizony legalább egy kis mértékben együtt jár a közösségi oldalakkal való ismerkedés is. Lillian T. Elswood is épp új profilképéhez pózol, bevetve a lankadó, ám még mindig nagy népszerűségnek örvendő duckface-t. Esetleg épp halnak álcázza magát, sosem tudni, milyen eszközökhöz nyúlnak a pincelakók szükséghelyzetben. Dwayne Warren próbálkozása igazán aranyosra sikeredett, egész biztosan megnyerő a hölgyek körében ez a szokatlan, kevésbé mogorva kifejezés. Mintha csókra várna, nem? Szofia Elena Chenkova kisasszony vajon kap így levegőt? Nekem legalábbis úgy tűnik, elfelejtették neki megemlíteni, hogy a felsőajkak orrhoz való préselése előbb okoz instant fulladást, semmint egy tucatnyi udvarlót – esetleg követőt?


Személyes kedvenceim következnek utolsóként, a ki nem hirdetett grimaszverseny abszolút győztesei. Ezek a képek önmagukban is káprázatosak, nem szükségeltetik semmiféle kommentár, ugyanakkor felvet pár kérdést Béres Bárcián, az újdonsült Levita házvezető-helyettes különös szájtartása. Talán a húsvéti nyúl szerepében tetszelgett épp, a rágcsáló fogsorát szédítő tehetséggel prezentálva a kékeknek. Szépvölgyi Richárd egy cseppet dühösnek tűnik, biztosan megzavarták valami rendkívüli fontossággal bíró ügy intézése közben, mindenesetre a remek pillanatban elkapott fotó szórakoztatóra sikeredett, a probléma pedig azóta megoldódott. Remélhetőleg. Nem tudom, ki és mit tett Benedict Ian Lloyd arcával, de azonnal csinálja vissza! Aki meg nem ért a kviddicshez, inkább ne próbálja meg pont vele megosztani a sporttal kapcsolatos mélyenszántó gondolatait, láthatóan a kelleténél jobban kiborítja az ilyesmi.  

Ahogy azt fentebb már elhintettem: aggodalomra semmi ok, aki most kimaradt, valamelyik későbbi számban biztosan akad számára hely, talán a következő áprilisi extrára sem kell várnia. Remélem, sikerült feldobnunk néhány reggelt és azok is hamar kitombolják magukat, akiket érzékenyen érintenek a közszemlére jutott szerzemények! További bolondos napot minden kedves és kedveszegett olvasónak!




Vizsgáztunk már megint!

A humorunk viszont a régi. Számos nagyszerű kérdés volt idén is, amelyekre igyekeztünk nagyszerűbbnél nagyszerűbb válaszokat adni. Remélem, mindenkinek megvan már a következő évfolyamhoz kötelező minimum. Lássuk hát a szellemesebbeket.


Mihael Saint-Venant

Sárkánytan
"Ugye beszéltünk azon az órán sok mindenről, többek közt Süsüről (gyakorló apaként utólag is köszönöm a tippet, lesz mit nézessek később a gyerekkel)"


Vér Lanetta

•  Gyógynövénytan

Pongyolás láncfű
Tulajdonságai: A gyermekláncfű érvelő, tőrózsás növény. Elég nagy gyökér, általában önfejű és hengeres. A gyökér jó húsban van, mindennemű diétát elutasít, ha eltöri a lábát teljfehéren vérzik. Kívül barna belül szőkefehér. Testőrei a kis gyökerek, akik általában levélrózsa alakzatba rendeződve állnak lesben, lándzsákkal felszerelve. Fogaik is vannak. Nyelvük nincs, nem beszélnek sokat. A sárga virágoknak viszont van nyelvük, ők sokat beszélnek. Áprilistól látogatható. Gyerekeiket leginkább pilótáknak adják, de mindig lezuhannak, jobb esetben ezután kicsi csírák lesznek.
Előfordulás: Mindenhol megtalálhatóak, behálózzák gyökereik a világot és lassan világuralomra fognak törni. Én szóltam.
Foglalkozásuk: Eperszedők és vízügyi szakértők. Bántalmazott hólyagokat és májakat kúrálnak másodállásban. Kitakarítják a vért és megjavítják az elromlott gyomrot. Salátakolóniákban laknak a  munkások.

• Mugliismeret

Vérségi származásuk szerint hány részre oszthatjuk a mágustársadalmat, és melyek ezek?
Négy. A heves vérűek, hideg vérűek, túl okos vérűek és a navinések :D

Mit jelentenek az alábbi százalékok: 6% , 51% , 1,6%
6% - a telefonod abban a pillanatban, mikor egy hosszú nap előtt állsz és nem hoztál magaddal töltőt
51% - amikor pont nem kell a telefonod
1,6% - épp le akarnád csekkolni kaptál-e levelet bagolykőn...

• Mítoszok és legendák

Ki volt Lilith? Mit lehet tudni róla?
(Legalább 10 kerek, egész mondatot szeretnék!)
Lilith egy itteni diák. Kerek mondat. Az eridonba jár, jelenleg másodikos. Benne van a kviddics csapatban és szereti az acélbetétes bakancsokat. Egy szép kerek mondat. Barna haja van és barna szeme. Szeretem a sajtot. Bloggerkedik is néha nap, mert miért ne? Szeret csinálni olyan dolgokat amiket szívesen csinál. Én is szeretek olyan dolgokat csinálni, de nem hívnak Lilithnek.
közben tájékoztattak, hogy rossz emberről beszéltem.


Adrian Blythe

• Mugliismeret

Vérségi származásuk szerint hány részre oszthatjuk a mágustársadalmat, és melyek ezek?
arany- és félvér, mugli származású, kvibli. (Remélem, az ötödik pont a szép szemekért/hajért van ott, nem pedig azért, mert kihagytam valamit, csak nem tudok róla...)

Írj le mindent, amit az aranyvérű mágusokról tudsz!
(Nagyképűek és a férfiakból ugyanakkor lesz nagybácsi és apuka?)
Akkor nevezhető valaki aranyvérűnek, ha legalább három generációra visszamenően vannak varázsló ősei anyai és apai oldalon is, magyarán a nagyszülők és a dédnagyszülők is mágusok. (Ez nem hangzik nagy cuccnak, de dédikből már nyolc van, azért az valami.) 

Írj le mindent, amit az mugliszármazású mágusokról tudsz!
Nincsenek egyenes ági varázsló vagy boszorka felmenői (dédnagyszülőkig legalábbis, onnantól kezdve kicsit problémás lenne visszakövetni). Nem lehet amúgy túl könnyű, főleg, mert amikor gyerekkorban megmutatkoznak a képességei, egyrészt mindenki hülyének fogja nézni (- Pistike, hova lett a három tálca sütemény, amit az előbb csináltam? - Eltüntettem a gondolataimmal! - MEGETTED AZ EGÉSZET, TE KIS SZ*ROS?!), és hát a gyerekben is felmerülhet, hogy valami nincs rendben a fejével, amiért ilyeneket képzeleg.

Írj le mindent, amit a kviblikről tudsz!
Varázstalanok, akik aranyvérű máguscsaládba születtek. Ez általában nagy szégyennek számít, még azoknál is, akik nem vérmániások. (És nem mellesleg nem túl kellemes érzés, amikor anyád kirak a tetőre aludni télen, mondván ha tényleg le akarsz jönni, majd felébred benned valami mágikus képesség.) Igazából ez mindenkinek rossz, családnak is, gyereknek is - előbbiek hibáztatják magukat, lévén csak ők hozták össze a csemetét, utóbbiak pedig egy olyan világban nőnek fel, aminek ténylegesen sose lehetnek részesei, a muglik közé viszont már nem, vagy csak hatalmas áldozatok árán képesek beilleszkedni. (Most képzeld el, hogy lehetne bevezetni a több évszázad óta álló kúriába a kábeltévét, hogy legyen miről beszélgetni az osztálytársakkal.) Szóval nem egyszerű. 


Gy Shasper

• Mugliismeret
Írj le mindent, amit a kviblikről tudsz!
A kvibli a krumpli csak más néven.


Révész Kornél

• Mugliismeret

Vérségi származásuk szerint hány részre oszthatjuk a mágustársadalmat, és melyek ezek?
Arany, sár, sima, A+ B+ AB 0?

Írj le mindent, amit az mugliszármazású mágusokról tudsz!
Tudják mi az az internet, és baromira hiányzik nekik innen.
Nem igaz, hogy a varázslók nem tudják, hogy mi egy király LoL lanparty!

Milyen módokon kommunikálhatnak egymással a mágusok, ha távolt vannak egymástól?
Baglyokkal, mert nyilván a 21. században nagyon hatásos órákat várni, amíg egy madár átrepül a levéllel, ami esőben el is ázik.
Az értelmesebbje legalább szerez egy telefont, és felrúnáztatja.


Egerszegi A. Flóra

• Mítoszok és legendák

Szerinted miért rakta ki Thészeusz Ariadnét a szigeten?
(Önálló véleményt kérek!)
Hát, valószínűleg kicsik voltak a keblei. Ha megnézzük a képet, ami a tankönyvben van, látható, hogy tényleg nem túl nagy. Márpedig az ókorban a dundibb nőket részesítették előnyben, és mivel Thészeusz nem akarta elvenni Ariadnét, aki mindössze egy fonal gombolyagot hozott volna nászajándékba, így inkább kitette egy szigeten. Megölni mégsem akarta...

Mi a mítosz és mi a legenda? Mit lehet róluk tudni?
A mítosz a mitológiai sztorik.
A legenda pedig egy alá nem támasztott történet és Will Smith.

Hogyan néztek ki a gorgók?
Valószínűleg a szemüregükön keresztül, ha minden igaz.


Farkas Zétény

• Varázslástani Alapismeretek Vizsga
Mutassa be Göthe Salamander életpályáját!


Tanja Gitta Polter 

• Varázslástani Alapismeretek Vizsga
Melyik az a találmány, amivel a muglik a leghatékonyabb módon pótolják a mágiát?
A muglik a mágiát? Juj, erre nincs ötletem. Internet? Vagy inkább a technológia? Legyen a technológia. Biztos az lesz. Amennyi mindent feltaláltak már, mert fejlesztnek, tuti az lesz. Egy rakás elektromos dolguk van, ami nagyon hasznos. És még csak mágiájuk sincs hozzá. De okosak azért.


Leavey Héloise Lindsey 

• Varázslástani Alapismeretek Vizsga
Írjon le mindent, amit a Homenum Revelio bűbájról tud!
Emberkimutató varázslat, vagyis ha használjuk megmutatja, hogy van-e még valahol ember körülöttünk. (Bújócskánál így lehet csalni:))


Szentesy E. Izabella

• Varázslástani Alapismeretek Vizsga
Hogy hívjuk azt a tárgyat, amiben elraktározhatjuk és megoszthatjuk mással fontos emlékeinket?
A második dolog ami eszembe jutott, és a kérdésre egy remek válaszlehetőség, - a merengő névre hallgató bigyó. (Az első ami helyet foglalt a buksimban az a facebook volt.)


Renée Faraday

• Legendás Lények Gondozása
Írj le mindent, amit a trollokról, mint bestiákról tudsz és tanultunk!
A trollok nagyok és büdösek és csúnyák és legalább annyira buták, mint egy tökkelütött Rellonos.


Isaac Nikolai Eccelstone

• Legendás Lények Gondozása

Mely lények a besorolás alá nem tartozóak?
Az alábbi állításokhoz társítsd az általad felsorolt bestiákat!
1) Ellenük egyetlen védekezési mód létezik, még pedig a patrónus bűbáj.
2) Nem éreznek, gondolkodni sem tudnak ennek megfelelően, egy megadott primitív feladatot képesek végrehajtani, melyet az őket irányító varázsló adott ki.
3) Ahol megjelennek, ott megfagy a levegő, az idő ködössé és sötétté válik, és minél többen vannak, annál kétségbe ejtőbb, reményvesztettebb hangulatot teremtenek.
1) Dementor.
2) Rellon ház tagjai izé, akarom mondani vagyis írni, hogy Infernus vagy na. Infarktus (ezt én fogok kapni, ha nem írom le végre helyesen). Inferusok 
3) Hydro és aeromágusok Ez is a dementor lesz.

Mit tanultunk és tudunk a tündérekről? Mindent írjon le!
XX besorolású, ártalmatlan vagy könnyen szelídíthető lény. Tetszetős külseje van, de korlátozott értelmi képességű tündéreket a mágusok gyakran használják dekorációs célokra. (Némelyik Rellonos is korlátozott értelmi képességű, bár nem ajánlom őket dekorációs célokra.) Erdőben és erdei tisztásokon élnek. Nagyságuk 2-12 cm között változik, testük az emberi test miniatűr változata, de a rovarokhoz hasonló szárnyuk is akad, ami alfajtól függően átlátszó, vagy sokszínű is lehet.
Gyenge varázserejüket a tündérek a rájuk leső ragadozók, pl. az augurey elriasztására használják. Veszekedős természetűek, de mivel végtelenül hiúak is, kezessé válnak, ha lehetőségük nyílik díszítő elemként működni. Emberi küllemük dacára nem tudnak beszélni, egymás között magas zümmögő hangokkal kommunikálnak. (Ezt a zenét tessék ide elképzelni, csak Zümm-Zümm-ökkel, és azoknak változataival. ^^) Azonban a virágporból elő tudnak állítani úgynevezett Tündér-port, amit az emberre szórva el tudják érni, hogy embernyelvűnek tűnjön a kommunikációjuk. (Mint a méhecskék, csak ők nem tündérport csinálnak, és nem is szorják emberekre.)
A tündér legfeljebb ötven petét rak, azokat levelek alsó oldalán rögzíti. A petékből színpompás hernyók kelnek ki, melyek 6-10 napos korukban bebábozódnak, hogy egy hónap múltán kifejlett, szárnyas egyedként szülessenek újjá.

Jellemezze a lobalug bestiát!
XXX besorolású, vagyis képzett varázslóra egyáltalán nem veszélyes lény. (Szóval rám igen, mert én nem vagyok képezett) A tenger fenekén él (szegény tenger), méghozzá az Északi-tengerén. 25 cm hosszú, primitív lény. Mindössze egy gumiszerű csőből és egy méregzsákból áll (mint egy Rellonos). Ha veszélybe kerül, akkor az összehúzott méregzsákjából pumpálja mérgét a támadója felé. A lobalizét a sellők fegyverként használják, egyes varázslók pedig bájitalokba keverik lefejt mérgét (fúj, de undi). A méreg felhasználását szigorú előírások korlátozzák!

Nincsenek megjegyzések: