2016. április 15., péntek

Bajtársak!

Mint tudjátok, a Minisztérium nemrég megszállta a Bagolykőt és a nyakunkra küldte a vérebeit. Erkölcsi romlás, csökkenő színvonal, szülői panaszok, elvadult képességek - ilyeneket hallani. Csupa köd és csupa hazugság. Mi ez ellen harcolunk. 

Szeretnénk bemutatkozni. 
Mi egy maroknyi diák vagyunk, törvényen kívüliek. Életünk bujkálással telik. Folyosóról folyosóra, teremből raktárba húzódunk, hogy minden hónapban lehozhassuk ezeket a cikkeket - ez egy kalózrovat. Azért vállaltuk ezt az életet, hogy segíthessünk a diáktársainknak a felügyelők elleni küzdelemben  - mert ez egy harc! Ne legyenek illúzióitok, kedves barátaink! Ezek fenevadak, kik itt járkálnak közöttünk, vigyázni kell velük. Elért hozzánk a hatalom keze és most fenyeget minket. 
Bárkik lehetünk - a padtársad mugliismeretről, a fiú, aki magára borította a földet gyógynövénytanon, az a lány, aki segít neked a bájitaltan-háziban... a könyvtárban magoló felsőbb éves vagy a nagyteremben evő diák. Egy a sok százból. Közületek, közöttetek. 
Ez a -mostantól havonta megjelenő- kalóz cikksorozat az egyetlen hiteles híradás a Minisztérium iskolánkban való tevékenykedéséről. Sajtószabadságot! Nyilvánosságot! 
Természetesen a cikk születését semmilyen hivatalos szerv nem felügyeli.


Áprilisi hírek

Felügyelők az évnyitón!
Mindannyian láthattátok őket megjelenni, ami önmagában még nem lett volna kirívó, elvégre nyilván ők is hivatalosak voltak az eseményre. Csakhogy hiába hangzott el öt név, a Minisztériumból csak négyen jelentek meg. Az a helyzet, hogy minden bizonnyal az ötödiknek köszönhetően túl sok dologra derülhetett fény, míg mi vígan ünnepeltük az új tanév kezdetét. Bárhol rejtegetitek is a titkaitokat, ne feledjétek, hogy csak egyetlen helyen lehet biztonságban: gondolataitok legmélyén.
A tanárok tehetetlenek.

Engedéllyel vagy anélkül?
Sosem hittük volna, hogy egyszer majd valóban veszélyessé válik az éjszakai portyázás, de elvtársaim a zűrben, most ez történt! A felügyelők folyamatosan járják a folyosókat és, ha valakinek nincs engedélye az iskolában tartózkodni vagy elhagyni az épületet, az kemény büntetésre számíthat. Legfrissebb információink szerint már vannak olyanok, akiknek sikerült igazolást szerezniük a bejárásra, mint például Cameron Wallace és Adam Kensington, de akad, aki elhagyhatja a kastélyt.
A saját tanodánk vált a börtönünkké.

Vége a szerelemnek!
Elkapták Cupidot! Információink szerint hárman voltak - egy késő éjjel a folyosón hátba támadták, majd erőszakosan visszaéltek a pálcás mágiával, ami, mint tudvalevő, Cupidonak nem adatott meg. Elkobozták az íját, betiltották a tevékenységét és többrendű vád alá helyezve aktát nyitottak róla. Emlegetik, hogy talán örökre kitiltják a kastélyból. 
A hír megosztotta a diákságot. 

Vigyázzatok magatokra és egymásra! 
Jelenlegi felügyelők száma: 20

Nincsenek megjegyzések: