2016. március 15., kedd

Bagolyszkóp

A minap éppen ötleteken elmélkedtem a legújabb számhoz, amikor meghallottam azt az érdekes kérdést, hogy „vajon milyen bagoly lennék?”. A kérdés Rachel Octavia Amber szájából hangzott el, valószínűleg unatkozása enyhítésére, ám nekem szöget ütött a fejemben. Elkezdtem hát nyomozni és íme a végeredménye:

Uhu 
III. 21. - IV. 19.
Az uhu a legnagyobb bagoly, mely utal arra is, hogy a jegy szülötte uralkodásra, irányításra született. Nem ismeri a lehetetlent és nem szereti, ha valaki ellent mond neki. Látása és hallása nagyon jó, észreveszi a hazugságokat és felkutatja az igazságot, remek munka lehet számára a nyomozó vagy az auror. Persze a jegy szülöttei nem szűkölködnek vetélytársakban, sőt, ellenségekben sem, ám ehhez sokszor ők maguk járulnak hozzá, hiszen képesek másokat nyugodt szívvel kitúrni pozíciójukból. Párkapcsolat tekintetében elvárják, hogy mindenki a saját szerepét játssza és, hogy minden úgy alakuljon, ahogy elvárják azt.

Üregi bagoly
IV. 20. - V. 20.
Talpraesett, gyakorlatias és ötletes, akinek a családja áll az első helyen. Párkapcsolat központú, amikor csak teheti a szerelmével foglalkozik, ő jelent számára mindent. Természetét tekintve, ő a nyugalom megtestesítője. Fontos számára a harmónia, a jó kapcsolatok kialakítása. Szereti, ha mindenkivel jól kijön. A kiegyensúlyozottság nagyon jelentős szerepet játszik az életében. Nagy figyelmet fordít az egészségre és a szépségre is. 

Kacagóbagoly  
V. 21. - VI. 21.
A bagolyfajta mára már kihalt, azonban az nem, amit képvisel. A jegy szülöttei vidámak, szeretnek nevetni és szórakozni. Nagyon szeretik az életet, jó beszélgető partnerek és igencsak ínyükre van a kiadós pletykálás is. Lendületesek és könnyedek, ami egy részről frissítő, ám sajnos a természetük miatt hamar ráunnak a dolgokra és az emberekre is. Ilyenkor könnyedén továbbállnak, nem is sejtve, hogy mit hagynak maguk mögött. Másik nagy hátrányuk, hogy a lelkesedésük elvesztésével azonnal a másik végletbe csapnak át, világvége hangulatot előidézve. Hangulatingadozásra és válogatásra készüljön mindenki, aki ezen jegy képviselőivel leáll. 

Macskabagoly  
VI. 22. - VII. 22.
A macskabaglyok nem szeretik a változást, a bizonytalanság érzetét, ők tipikusan a stabil, határozott irányvonalak hívei. Szükségük van egy szilárd háttérre és biztonságérzetre, melyeket a családjuknak is szeretnének megadni. A családja és a hozzá közel álló személyek annyira fontosak számára, hogy akár agresszívan is képesek kiállni értük. Ez a ragaszkodás nincs másként a párkapcsolatukban sem. Mesteri megtévesztők, van, hogy tudatosan, van, hogy akaratlanul, de képesek megvezetni bárkit, ha úgy érzik, hogy szükséges. 

Erdei fülesbagoly
VII. 23. - VIII. 22.
Szeretik a hosszú, jó, információ-gazdag beszélgetéseket, a szórakozást, a bohóckodást. Nem meglepő, hogy szeretnek a középpontban lenni, hiszen az Oroszlán csillagjegy megfelelője. Kinézete feltűnő, hivalkodó, sokszor extravagáns. Párkapcsolati szinten a klasszikus modell hívei, vagyis a férfi hordja a nadrágot, keressen pénzt, míg a nő az otthoni teendőkkel foglalatoskodjon. Mindig ébren figyeli a partnere tetteit, szeret uralkodni, ellenőrizni, ám vigyáznia kell ezzel, hiszen könnyen elrettentheti maga mellől az embereket. Szereti érvényesíteni az akaratát anélkül, hogy bármiféle bűntudatot élne át. Azt, aki a céljaik elérése közben az útjukba áll, könyörtelenül eltávolítják. 

Pápaszemes bagoly
VIII. 23. - IX. 22.
Határozott személyiségek, akiket mégis sokszor félelmetesnek és rettenetesnek, sőt szigorúnak és túl komolynak is tartanak. Az első benyomás esetükben igen csalóka lehet. Nem hívei a nagy társaságnak, kevés barátjuk van, de velük önfeledten tudnak szórakozni. Ha nagy társaságba kényszerítik, feszültté válnak, irritálja őket a tömeg. Szeretik a nyugalmat, a békés életet. Jól elvannak egyedül, ám nyugtatólag hat rájuk a tudat, ha áll mellettük egy olyan ember, akiben megbízhatnak. Az érzékenység nem jellemző rájuk, nem romantikusak, de büszkék és akaratosak. 

Kuvik
IX. 23. - X. 22.
A kuvikok bölcsek, tiszteletteljesek, érettek. Gondolkodásmódjuk igen egyedi, mely sokszor meglepi a környezetüket. Ezen kívül életvitelük miatt is sokan nehezen fogadják el őket. Végtelen hűséget tanúsítanak családjuk felé és a boldogságukért képesek bármit megtenni. Szeretik a családi idillt, de igénylik azt is, hogy egy kis időt egyedül tölthessenek. Ilyenkor elmélkednek, tervezgetnek. De nem kell félnünk, alapjáraton imádják a társaságot és, hogy emberek között lehessenek. 

Uráli bagoly
X. 23. - XI. 21.
Bájos külseje alatt egy igazi fenevad rejtőzik. Védi, ami a sajátja és a tekintetével képes megfélemlíteni azt, aki csak rápillant a tulajdonára, legyen az egy szendvics vagy a párja. Hevesen védelmezi a családját és a párját, nem ismer ezzel kapcsolatban semmilyen korlátot. Vannak szabályai, melyeket ha megsért valaki, az illető kemény leckét kaphat. A mosolyának sosem lehet hinni, hiszen nem ritkán egy bosszú előkészítésén dolgozik titokban. Maga az uráli bagoly egy rejtély, a megfejtéséhez nincs kézikönyv. Egy biztos, a felszín kevésszer az, ami alatta található. Megtévesztő, manipulatív.

Gyöngybagoly  
XI. 22. - XII. 21.
Csupa szív emberek, egy szív arcú bagollyal jelezve. Mindenkinek igyekeznek segíteni, keresik, hogy kinek mi a jó, hogyan tudják még jobbá tenni akár egy sima napjukat is. Szeretik felfedezni a világot, igazi vándorok, akiknél a letelepedés csak akkor jöhet szóba, ha komoly párkapcsolatot találnak. Szeretnek szerelmesek lenni, az élményt átélni. Fontosnak tartják a párkapcsolatot, lesik a párjuk minden kívánságát és egész addig képesek nyugton maradni, amíg ez a kapcsolat kielégíti őket, ám ha ez már nincs meg, rövid távon továbbállnak. Bármerre is járnak, boldogságot csepegtetnek el és szeretetet terjesztenek. Spirituális személyiségek, akiknek segítséget nyújt a hitük a mindennapokban.

Hóbagoly  
XII. 22. - I. 19.
Szereti feszegetni a határait, folyton teszteli képességeit, versenyző, kihíváskereső, mégis békés és nyugodt. Kevés emberrel veszi magát körül, de aki egyszer leragad mellette, azért kész tűzbe tenni a kezét. Számára a barátságok és a párkapcsolat is örökre szólnak. Nagyon kényes arra a tudatra, hogy a párja a tulajdona, nem is tudja elképzelni, hogy ez az állapot megváltozhat. Maximális hűséget vár el a társától, barátaitól, ám ezt ő is viszonozza, ahogy a bizalmat is. A szívét szereti nyugodt lélekkel rábízni a másikra. 

Szalagos bagoly 
I. 20. - II. 18.
Szentimentális, múltba vissza-visszapillantó ember, akiről nem is sejtjük, hogy képes igazi ragadozó is lenni. A személyes tere, a dolgai és a szabadsága védelme rendkívül fontos a számára, ha valaki ezeket veszélyezteti, képes az agresszióra. Nem tűri, hogy bárki beleszóljon az életébe, ez pedig vonatkozik a hozzá legközelebb állókra is. Ha úgy érzi, hogy nem tisztelik őt, vagy a nézeteit, akkor képes bárkit rendre utasítani. Ha átesik a ló túloldalára, akkor gondolkodás nélkül elér mindent, amit akar.  

Álarcos bagoly 
II. 19. - III. 20.
Kívülről kedvesnek látszik, ám az igazi énjét ezzel csak elfedi, ugyanis fél az elutasítástól. Inkább szerepet játszik, mert nem akar csalódást átélni. Igyekszik mások kedvében járni, azonban nagyon könnyen meg is téveszti őket, mivel rendkívül jó emberismerő. Amikor egyedül van, szeret elbújni a világ elől és álomvilágba ringatni magát, ahol bárki lehet akár hős is, vagy épp csak elmerülni nosztalgiázni egy kicsit. 


A baglyos horoszkópot innen lestük.

Nincsenek megjegyzések: