2015. december 15., kedd

Disney hősök a Bagolykő falai között 1.

Végre elérkezett a várva várt pillanat, mikor megtudhatjuk, hogy a fiaink közül kik lesznek hercegek és hősök. Ugyan korábban szigorúan a hercegnőkre korlátozódtunk elsősorban, mivel kevesebb herceggel találkozunk a mesékben, ráadásul nem is feltétlenül tudunk meg róluk sokat, így kicsit engedtem a szabályokon, és a legismertebb férfi karaktereket kerestem meg. Nem csigázom tovább a kedélyeket, lássuk az első rohamot!


Tarzan


Iskolánk abszolút vadembere Ombozi Noel. Mind ismerjük, így gondolom nem okoz senkinek különösebb meglepetést, hogy ő Tarzan tökéletes mása. Bár ízlése és öltözködése lényegesen kifinomultabb, a főbb jegyek szolgáltatnak elegendő bizonyítékot arra, hogy ráhúzzuk a szerepet. Hosszú tincsei, melyek göndören, s olykor (vagy mindig) ziláltan keretezik arcát, vakító zöldes szemei, egész testfelépítése Tarzanéra hajaz, egyedül talán közlekedése és végtagjainak használata más.
S hogy ne ragadjunk le a külsőségeknél, másik választott emberünk egy imádni való negyedóriás, Matthew Bloomer. Amikor megérkezett, végtelenül aranyosan bujkált mindenki elől, félős volt, de mégis vágyott a kalandra. Ahogy szépen lassan felfedezte a kastélyt és az itt élőket, úgy lett egyre bátrabb, ezt a folyamatot hallva pedig egyértelműen leszűrhető a tökéletes hasonlóság közte és Tarzan között. Mindketten csendesek, nem épp a szavak emberei, ellenben nagyon barátságosak. Ki ne szeretné ezt a vadembert megismerni?


Eric


Eric herceget sem kellett sokáig kutatni, mondhatni túl könnyen rátaláltam. A metamorfmágus Reissner Krisztián olyannyira hasonlít rá, hogy nem akartam hinni szemeimnek. Lám, nem kápráztak, a rendkívül markáns arcéllel és vakító kék szemekkel megáldott fiú kiköpött Eric. Mind megjelenésében, mind testalkatában, de még az utolsó haja szálában is tökéletesen megegyeznek! Ha valaki igazi hercegre vágyik, ne keresgéljen soká, ugyanis itt van az orra előtt. Ha csak feleannyira édes, mint a Disney mesében megismert férfiú, már nem nyúlt senki mellé...
Mégis, belső tulajdonságok alapján a romantikus Tormay Lénárd lenne a valódi Eric egy színdarabban. Mindketten mókásak, barátságosak, nyílt szívűek és csakis az igazit keresték. Lám-lám, meg is találták, méghozzá Ariel és Tanja Polter személyében! A fiú talpraesett, magabiztos, nem fél a kalandtól, véleményem szerint még a tengerbe is vetné magát, ha imádott hölgye a segítségére szorulna! Bárhogy is nézem, túl sok a hasonlóság, üdvözöljük köztünk Ericet!


Prince Charming


Gondolom mindenki nagyon várta már, hogy terítékre kerüljön Hamupipőke hercege, aki nem más, mint... Aiden Ward! És most tekintsünk el a folytonos borostától, melyet visel, ez a fiú egész lényében olyan tökéletes és csábító, mint Charming, így remélem nem lepek meg senkit a választással. A barna fürtök, azok a szemek, no meg az odaadás és hős szerelmes létforma... Merthogy bele kell kevernem az ügybe Catherine Shayleen Black-et is, aki a rellonos kitüntetett figyelmét élvezi. Reméljük, hogy senki sem teszi tönkre idilljüket, hiszen ez a herceg már él és létezik.
Ami a belsőségeket illeti, abszolút befutónak bizonyult Vasil Dimitrov. Az elbűvölően naiv, ámde álmodozó és ábrándos navinés mindent elkövetett, hogy elnyerje Michelle Saint-Venant szerelmét, és lássatok csodát, sikerre vitte tervét! Vasil ugyanolyan kitartóan küzdött szíve hölgyéért, mint Charming tette, hogy megtalálja Hamupipőkét, ez pedig olyannyira megragadta a figyelmemet, hogy őt választottam a szerepre. A mosolygós, barátságos, ámde őszinte bolgár igazán megérdemli a hercegi címet.


Milo


Kevesen ismerik az Atlantisz, az elveszett birodalom című Disney mesét, aki azonban igen, az nem fog nagyon meglepődni, ha megtudja, abszolút győztest hirdetek Milo karakterét illetően. Az úrfi nem más, mint Várkonyi Arnold, aki éppolyan tökéletes a szerepre szemüvegben, mint anélkül. Kusza, kissé tudós haja tökéletesen reprezentálja a mesehőst, ahogyan szemei és nyurga testfelépítése is. Ugyan szemüvege nem hasonlít a meséből jól ismert tudós verzióéhoz, de ennyi újítást igazán megengedhetünk neki. Ha jól megfigyelitek, még az arcélük is megegyezik, ugyanolyan nyújtott és kissé hegyes is, egyszerűen tökéletes hasonmás!
És akkor ne feledkezzünk meg arról az apró tényről sem, hogy a levitás rendkívül tájékozott, nagy tudású, s én bátran elengedném egy ilyen kaliberű expedícióra. Némiképp szerencsétlen flótás is, már ha azt vesszük, mennyit szokott alkalmasint bénázni, tehát ebben sem tér el Milotól, ahogyan segítőkészsége, kedvessége, érdeklődő természete és rendkívüli igazságérzete is alátámasztja elméletemet. Ha valaha is mozivászonra kerülne a mese adaptációja, azonnal őt jelölnénk a főszerepre. Ugye nektek sem kérdéses, hogy ő lesz a birodalom megmentője?


Kuzco


Az eridonosok nagy szerencséjére házvezetőjük, Kafka Radúz Arvid kizárólag külsőségekben hasonlít Kuzcora, de úgy különösen. Fekete, hosszú fürtjei, barna szemei, hasonlóan vékony alakja is felé húznak. Most képzeljétek el a kis bajusz nélkül (én ugyanis nem mertem leszerkeszteni róla) és már ugyanolyan. Talán némi hajrövidítés elférne, de egyébiránt tökéletes mása lehetne a fiatalon királlyá lett ficsúrnak.
És akkor most megragadnám az alkalmat, hogy elmondjam nektek, ki az, aki a Bagolykő falain belül tökéletes és teljes mása Kuzconak... Várffy-Zoller Róbert! A rellonos kviddics csapatkapitány ugyanolyan nagyra tartja magát, mint az említett király, s nemcsak egoista, mindezt vállaltan és idegesítően teszi. Félreértés ne essék, nagyon szeretjük Róbertet, aki mindig emeli a meccsek és az iskola színvonalát, de be kell látnunk, nem igazán szerepel tulajdonságai között a szerénység. Mit ad Merlin, egyik alkalommal, mikor a Nagyok folyosóján jártam, láttam, ahogyan azt tervezgette, miképp tünteti el az egyik festményt, hogy saját arcképével helyettesítse! Kísértetiesen emlékeztet egy falu lerombolásához, nemde...? Mégis, ahogyan Kuzcoban, úgy Robiban is ott rejlik a jóság és önzetlenség, a szeretetvágy és a szeretetre érdemesség. Így hát lányok, omoljatok nyugodtan a karjaiba, mert bár kívülről kemény, mint a kő, belül lágy, akár az olvadt vaj.


John Smith


Nem kellett sokáig keresgélnem, míg ráleltem Bakonyi Gergelyre, aki tökéletes megtestesítője John Smith-nek, a katonának, aki nemcsak Pocahontast, de az indiánokat is megmentette. Azok a szőke hercegi fürtök olyan csábítóak, hogy rögtön beletúrnátok ti is, igaz? Ha ez nem volna elég, alkatra is tökéletesen megfelelnek, mintha valóban a meséből lépett volna elő. Hozzájön ehhez még kviddicsbeli pályafutása is a fiúnak, hiszen terelőként saját csapatának (népének) épségét védelmezi töretlenül, nem is akármilyen sikerrel. Kétség sem férhet a hasonlóságukhoz.
A következő választásom tán sokakat különösen fog érinteni, belső tulajdonságok alapján mégis Ethan R. Saint-Venantot választottam John szerepére. Köztudott, hogy maga is jogi szakmára készül, így ki lehetne megfelelőbb egy háború elsimítására, mint ő? Kiállásából, stílusából is látszik, hogy erre termett, könnyen szót ért másokkal, mindenkit meghallgat, magabiztos és talpraesett, nem riad vissza egy kis kalandtól sem. És persze ne felejtsük el, hogy egész lényében ugyanúgy megtalálható az a bizonyos YOLO életérzés, mint ahogy John is kezeli néha az ügyeit... Erre fel választottam tehát ezt a képet, hogy ti is érezzétek, mennyire laza és mégis jóképű férfiú Ethan. Hajrá lányok, addig csapjatok le rá, míg nem késő...


Akik kimaradtak, ne csüggedjenek, ugyanis legközelebb érkezik a második felvonás, ahol még nagyon sok bagolyköves fiú kapja majd meg a hős és herceg rangokat! Sok nemes tettet és sikeres hódítást kívánok addig is!

Nincsenek megjegyzések: