2015. november 15., vasárnap

Hogyan is van ez a helyettes kérdés?


Van, aki pályáztat, van, aki csak simán felkér, van, aki a vezetésért vívott harcban alul maradt kollégát kéri fel, hogy segítse a munkáját. Mi húzódik meg azonban a háttérben? Miért mond valaki igent? Mindent kiderítettünk, és bizony a mocskos részleteket egy Edictumos vallásának megfelelően prezentálja is. Íme, az igazság! Ezért lettem HVH: 

Kafka Radúznak nem árt semmi. Gondolták persze sokan, közöttük talán ő maga is. Azonban arról senki se tud, hogy egyszer olyan szinten megsebesült, hogy senki se adott már esélyt a gyógyulásra. Napokat, sőt, volt, aki órákat jósolt neki, kivéve egyetlen embert. Ez a kivételes nő nem volt más, mint Lorelai K. Riviera, aki éjjel-nappal mellette volt, sajátos módszerekkel gyógyította a férfit, és ez bizony hatott, hiszen vadőrünk ma jobban néz ki, mint új korában, a bájos hölgy pedig a mai napig mellette áll a ház vezetésében. Egyes pletykák szerint a hölgy nem bánt éppen kesztyűs kézzel a férfivel, akinek nagyon is ínyére volt a határozott fellépés, így hát nem meglepő, hogy végül egyazon ház vezetésénél kötöttek ki. 


Gryllus Tilda sokáig ragaszkodott Dwayne Warrenhez, sokak szerint nem is alaptalanul, hiszen az erős férfikezek mindig jól jönnek, főleg, ha nehéz könyveket kell pakolni az embernek, vagy az éppen az egész könyvtárat át kívánja rendezni. Ugyanígy egy auror is megunhatja, ha az éles helyzetek helyett csak a Háborúk a Mágusvilágban bővített kiadásának élével ismerkedhet meg. Így hát közös megegyezéssel búcsút intett a duzzadó izmoknak könyvtárosunk, és máris nyomozásba kezdett. Olyan embert akart, aki szívében, lelkében, de még pillantásában is levitás. Nem is volt kérdéses hát, hogy a legideálisabb jelölt Aileen Aurora, aki lelkesen elszavalta a Levita ház összes indulóját. Tudott válaszolni a szfinx kérdéseire - és összességében, Tilda ránézett, és látta, hogy levitás volt, levitás és levitás is lesz mindörökké. 

Emma nem bízta a véletlenre, amikor Zoét választotta, bár állítólag nem is volt más esélye, ugyanis a fiatalkori botlásokról egész kis könyvecskét vezetett az ifjú HVH. Ez a könyvecske eddig mélyen el volt rejtve még Emma elől is, ám amikor úgy alakult, hogy HVH-t kellett választania, valahogy néhány oldal másolata – tele pikáns részletekkel – és egy levél fogadta Emmát, aki kizárt, hogy azokat az eseményeket szeretné a nyilvánosság elé tárni, így hát mit volt mit tenni, maga mellé vette Zoét, aki ígéretéhez híven most is biztos helyen őrzi a kis füzetet. (Azért, ha valaki megtalálná, az Edictum működtetésére szánt éves összeg 25%-át bezsebelheti érte.) A HV és HVH pedig azóta kart karba öltve haladnak unikornis csapatuk élén, és van egy olyan sanda gyanúm, hogy bizony a füzet lapjai egyre csak telnek azóta is. 

Barbi esetében mindenki azt hiszi, hogy Marki bá volt az első, aki feltette azt a bizonyos nagy kérdést, pedig ez nem így történt. Sőt, a hős tanárunk bizony csak a harmadik volt a sorban, sőt a negyedik, ha számít az, hogy valaki kétszer is bepróbálkozott. Ez a valaki pedig nem volt más, mint Vasváry prof, akit a nő körülbelül nulladik látásra levett a lábáról. Történt ugyanis, hogy professzorunk még ifjú korában egyszer beszélgetett egy most lényegtelen mellékszereplővel, amikor is meghallotta Barbi hangját, aki a fal túloldalán beszélt. Annyira elbűvölte a nő beszéde, hogy mindent otthagyva a fal felé fordult, és akkor és ott helyben, pelyhes állas korában feltette a kérdést a falnak. A válasz egy nevetés és egy igen volt. Találkozni azonban nem találkoztak, csak évekkel később, amikor a fiatal nő modellként jelent meg egy rendezvényen. A férfi egy köszönés után megismerte a hangot, a tökéletest, így másodszor is feltette a kérdést, amire Barbi csilingelő nevetéssel ismét igent mondott. A frigy azonban sosem jött létre, ám ha másként nem is, HV-HVH párosként szert tehettek egy csomó gyerkőcre.

Nincsenek megjegyzések: