2015. július 15., szerda

Júliusi diákbörze

Beszélgetés Ethan és Rémi Saint-Venant-al

Serceg a megbűvölt penna a notesz lapján, a Rellon klubhelyiségében barna hajú lány ül az új diákokkal szemben. Kezdődhet a vallatás.


Ethan, Rémi, sziasztok! Sokat hallani róla, hogy a Saint-Venant család újabb két tagja érkezett iskolánkba. Mi a véleményetek erről a fogadtatásról? Nem érzitek, hogy a nevetek miatt megbélyegeznek benneteket?
E: Szia. Mindenekelőtt szeretném megköszönni a felkérést. Igazán meglepett, hogy nem sokkal az érkezésünk után már itt ülhetünk, de hazudnék, ha azt mondanám, nem esik jól. Mint ebből kitalálhattad, az eddig tapasztalt fogadtatás kellemes meglepetés volt. Hogy a másik kérdésre is válaszoljak, ehhez viszont nem vagyunk itt elég régóta, hogy meg tudjam ítélni, de tagadhatatlan, egyelőre a bemutatkozás során előbb hallják meg a Saint-Venant vezetéknevet, mint az Ethant.
R: *Zavartan helyezkedik a székében, és a kérdező lányt méregetve tördeli az ujjait.* Rémi vagyok.

*elmosolyodik* Rémi, hogy tetszik neked itt? Körbementetek már a szigeten vagy... egyáltalán mit csináltatok az ittlétetek alatt?
R: *Lepillant a nyomástól sárgává színeződő ujjaira, majd beszívott ajkakkal testvérére néz.* Jó itt. Ethan szereti, és én is. *Vállait megvonva húzódik közelebb Ethanhöz, és halkan a fülébe suttog* Mehetünk már?
E: *felnevet* Persze. Körbenéztünk a táborhelyen. Ezen kívül, mivel ebben a vizsgaidőszakban nekünk még nincs túl sok teendőnk, úgy fogjuk fel, mint egy tanév előtti nyaralást. Részemről igyekeztem megkeresni azokat, akiket korábbról már ismerek itt... Rémi még szokja az új környezetet. *megveregeti Rémi vállát és aprót bólint* Nem sokára megyünk, addig bírd még ki kicsit, kérlek.


Még néhány kérdés, Rémi. *rápillant, majd a testvérére* Jól tudom, hogy már elvégeztél valamilyen szakot? Mi az ami miatt most ide jöttél, milyen képzésre iratkoztál be?
E: Jól értesült vagy, valóban így van. A francia Beauxbatons-ban végeztem el az alapképzés hét évét, aztán maradtam még három évre mágusjogon. Viszont a nemzetközileg elismert képzés ideje öt év, gyakorlat és szakosodás szempontjából pedig a kiegészítő képzés itt erősebb, mint odahaza. Most a társadalomtudomány padjait fogom koptatni, ha minden igaz.
R: *Míg Ethan beszél, ő kicsavart nyakkal nézelődik. Lábai idegesen mozognak, ujjai a karfán dobolnak. Ubul a hátuk mögött, a levegőben köröz. Rémi kuncogni kezd.*

A szüleitek büszkék lehetnek rátok. *mosolyogva biccent Ethannek, majd Rémire figyel* Téged mi érdekel? Gondolkodtál már rajta, hogy mivel szeretnél foglalkozni a jövőben?
R: *Ujjai mozdulat közben állnak meg, kuncogása elhal, ahogy felpillant a nevét említő lányra.* A könyveket és a bűbájokat szeretem, de... öhm... nem.

Könyveket? Van kedvenced?
R: Van. Méghozzá Kesey-től a "Száll a kakukk fészkére" című kötet. Ismered? *Saját kedvencétől fellelkesülve pillant a kérdezőre.*

Nem, de jól hangzik a címe, majd megmutathatnád. Ethan, neked mi a hobbid? Szeretitek a társaságot, vagy inkább egyedül jobb?
E: Az öcsém elég visszahúzódó. Nincs oda a nagyobb tömegekért. Kettőnk közül én valamivel jobban szeretem a társaságot. *közli szélesedő mosollyal, miközben már a következő kérdésen gondolkodik.* Talán a kviddics. Seprűre inkább mint hobbikviddicses ülök, kisebb, baráti társaságokban. Nézőként izgulni és szurkolni szeretek inkább. Ezen kívül, bár ez varázslók gyermekeként szokatlan szabadidős tevékenység, az utóbbi időben kifejezetten érdekelni kezdett a mugli technika; lenyűgözően kreatívnak tartom.

*mosolyog ő is a fiúkra* Érdekes dolgokat mondtatok. Még egy utolsó kérdésem lenne és hagylak titeket menni. Hol lehet veletek összefutni, ha az olvasók esetleg beszélgetnének a könyvedről, Rémi, vagy a mugli technikáról?
R: *Horkantva nevet fel. Balját, hogy halkítson kuncogó hangján, szája elé emeli. Teljes értetlenséggel mered a lányra.* De hiszen velem senki sem akar összefutni!


Én szívesen meghallgatnám miről szól a könyved. *jegyzi meg mellékesen vállvonással*
E: *Arra, hogy senki sem akar Rémivel összefutni, csak nevetős szusszanással megcsóválja a fejét.*
Jobbára bárhol. Ugyan úgy hallottam, hogy a Rellon klubhelyisége az alagsorban van, szeretek a szabadban lenni.. vagy legalábbis tágas helyeken. Akárhol könnyű lesz találkozni velem. Várom, hogy egy olyan remek közösség tagja lehessek, mint amilyen az eddigiek alapján ez.

Jó sok információt tudtunk meg rólatok. Köszönöm szépen a válaszokat, fiúk!

Nincsenek megjegyzések: