2015. június 15., hétfő

Élet a távolban

Terasszal és kerttel bővül a cukrászda
A cukrászda jelenlegi tulajdonosa, Verocska, mást se csinál, mint folyton újít, és lassan már az étlapot is meg kell reformálni a sok új étel és ital miatt, amiket az ifjú feleség, anya, bolttulajdonos bevezetett. A napokban újabb munkálatokba fogtak, melybe a férje, egykori tanárunk, Áron is beszállt. A cukrászda előtti teret újították fel, majd hamarosan székek, asztalok és napernyők kerültek ki. Mire véget ér a nyaralásunk, addigra várhatóan a hátsó udvar is megnyílik a látogatók előtt, akik plédeken, fák árnyékában élvezhetik a kínálatot. (szem. megj.: Ez egy nagyon pici udvar, ne csodálkozzatok, ha nem juttok be azonnal.)

Javítják a Macskabagoly utczát
Egyre több kisgyerek születik a faluban, illetve egyre több kisgyerekes család költözik ide, ami nagyon jót tesz a környéknek, hiszen fejlődik. A falu legrégebbi utcájának járdarésze azonban az elmúlt években hepehupássá vált, így a város vezetősége azonnali felújítási munkálatokba kezdett. Ha minden jól megy, visszatérve már nem kell félnünk, hogy esetleg orra bukhatunk egy buckában. 

Kijárási tilalom támadás miatt
Ismeretlen elkövetők támadtak meg több lakost is az elmúlt hetekben. Eddig könnyebb sérülések történtek csupán, azonban az elmúlt héten két áldozatot is ispotályba kellett szállítani. A Minisztérium arra kéri a lakosságot és az iskolák diákjait, tanárait, hogy sötétedés után ne tartózkodjanak az utcákon. A tilalom fennáll, míg a gyanúsítottakat kézre nem kerítik. A nyomozás előrehaladásáról tájékoztatást adnak. 

Boltnyitókat keresnek 
Bogolyfalva vezetősége újabb boltok nyitására keres vállalkozókat! Ha valakinek van ötlete, lehetősége, némi anyagi fedezete a boltnyitáshoz, keresse fel a polgármesteri hivatalt, ahol újfajta támogatási programokról kaphat felvilágosítást. A támogatások igen sokfajták, van olyan, amely a bérleti díjhoz, van, ami a készlet bővítéséhez és van olyan is, ami az alkalmazottak fizetéséhez nyújt segítséget. Szeptember hónaptól, a keretösszeg megmaradt része már meglévő boltok fejlesztéséhez is felhasználhatóvá válik.

Nincsenek megjegyzések: