2015. február 15., vasárnap

Így írtok ti

Botrány a BL kieséses szakaszában
Volt Levitás iskolatársunk se úszta meg sértetlenül

Hét elején a Bajnokok Ligája egyenes kieséses mérkőzéseit tartották, amely egy meccs kivételével a papírformát igazolta. Az angol Ballycastle Bats az eddig gyengélkedő francia Paris Saint-Germain-t fogadta, akinél hiányzott a sérült fogó Remy Cabella, valamint a hajtósorból kikerült Gabriel Obertan. 
A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően indult, az angol csapat már 120-30 arányban vezetett, amikor új lendületet vettek a gallok. Terelőik, Dignes Lucas és Yohan Cabaye könyörtelen pontossággal találták el az ellenfelet, nem kímélve senkit se a másik csapatból. Ez a lendület nem csupán apró fordulatot jelentett a pontszámokat nézve, hanem az előnyt is megszerezték. 150-240-nél azonban véget ért a csoda. A Bats svéd fogója, Gylfi Sigurðsson egy gurkót elkerült, de hiába próbálták elterelni róla a társai, a következő percekben csak őt püfölte mind a kettő, még azután is, mikor a seprűjéről lezuhant. Közben a francia Rabiot megszerezte a cikeszt, s ezzel a meccsnek véget kellett volna érnie. Jobb esetben.
Ugyanis a gurkók ezután se hagytak fel a bizalmi kapcsolattal az angolokkal, s az abnormális viselkedésükre hamarosan fény derült, ugyanis a francia másodedző, Areola Alphonse bűvölte meg a gurkókat. Legalábbis a helyi szurkolók ezt vélték, s elszabadult a népharag, amibe a játékosok is belekeveredtek. Mint utólag kiderült, az edző csak segíteni akart az egyik játékoson, de a tombolás már megállíthatatlan volt.
Vagy fél óráig tartott a biztonsági auroroknak megakadályozni a kialakult harcot, amit mindössze két képpel tudunk visszaadni, hiszen sem az újságírók, sem gépeik nem úszták meg sértetlenül. Az angolok csapatkapitánya, Christian Eriksen Cabaye-nak adott egy barátit, azt követően a francia újságíró és gépe is így járt.


A valamelyest higgadt Yarista Palarnról pedig azt a pillanatot sikerült elkapni, amikor az angolok lehetséges büntetéséről faggatta egy külföldi újságíró, aki a választ már nem tudta észben tartani, mert a Szent Mungóban ébredt másnap.


A lehetséges szankciók mindkét felet érinthetik, a gurkókat az Európai Kviddicsszövetség fogja bevizsgálni, hiszen nagyon erős a gyanú megbűvölésük kapcsán. A Ballycastle Bats minimum pénzbírságra számíthat. Egyes bennfentesek a két csapat kizárását sem tartják elképzelhetetlennek, s így automatikusan az őszi csoportjaik 3. helyezettjei léphetnének tovább a kieséses szakaszba. Mi csak remélhetjük enyhe részrehajlással, hogy volt iskolatársunk karrierjét nem töri meg egy ilyen sajnálatos eset.

Tudósításokból ollózva

Varjassy Márk

Nincsenek megjegyzések: