2015. január 15., csütörtök

Újévi apróságok

Minden évben, hónapban és azt hiszem, mondhatom azt, hogy minden nap történik valami érdekes dolog, amit érdemes az újságba írni. Úgy látszik az újévben sem kellett olyan sokat várnunk arra, hogy valamelyik diák akár újév napján, vagy később, valami Edictum-gyanús dolgot csináljon.


A levitásról elég keveset hallani az iskolában, pedig prefektusként már biztosan lett valami híre a fiúnak. Talán az eridonosok többet hallanak róla Ashley révén, de ez egy másik történet. A prefektus lehet, hogy újévi fogadalmat tett, vagy talán csak elindít egy újabb szokást, nem lehet tudni. Bálint mindenesetre úgy döntött, hogy kipróbálja, milyen kannibálként élni és rögtön le is támadta a legelső embert, aki éppen a közelében tartózkodott, aztán szépen belekóstolt a vállába. Azt nem tudom, hogy finom volt-e a fiú, de a mosolyokat elnézve nem is volt ez igazi támadás.


Úgy tűnik nem mindenkinek indult jól az új éve, azt viszont, hogy Lorelai miért akadt ki ennyire, pontosan nem tudni. Ezt a sírós arcot elnézve azonban csak reménykedni tudok, hogy nem történt komolyabb baja a lánynak, nem kapott rossz hírt vagy ilyenek. Talán csak az elmúlt napok miatt bukott ki és, ugye ilyenkor a legjobb a sírás. Mindenesetre Lorelainak sok sikert kívánok a továbbiakban és, ha továbbra is sírhatnékja van, akkor engedje ki magából!


Bár még csak mostanában érkezett Bogolyfalva környékére, már is egy olyan „titok” derült ki róla, amit talán senki sem hitt volna róla. Osztrovszky Konstantin egy vámpír! Vagy esetleg ezek csak mugli ál-vámpírfogak és a falulakó mégsem természetfeletti lény? Még bármi kiderülhet és az is lehet, hogy ez csak olyan utó-halloweeni móka, amivel rásegítve a prefektusok munkájára, az éjszaka a faluban - és tilosban - mászkáló diákokat ijesztgeti. Mindenesetre jó lesz vigyázni az úrral, ha esetleg még is beigazolódik a gyanú.

Nincsenek megjegyzések: