2014. szeptember 15., hétfő

Back To School

Egyesek örömére, de a többség bánatára az ősz azt jelenti, hogy kezdődik a suli. Lekonyult szájjal mindenki elpakolja a fürdőruhát, a bőröndöket és a hatalmas hátizsákokat, és előkaparja a fiók mélyére beolvadt füzeteket, könyveket és írószereket. Az e számi barkácssarok azzal a céllal készült, hogy kicsit feldobjuk a szürke mindennapokat, s hogy az iskolatáskánk tartalma mosolyt csaljon az arcunkra, bármilyen halványat is.
Ebben az esetben igazából az egész a Ti fantáziátokra van bízva, itt csak pár olyan ötlet lesz, amit én is alkalmaztam.


Hozzávalók:
- ragasztópisztoly, vagy egyéb erős ragacs, esetleg kétoldalú ragasztószalag
- színes papír, esetleg valamilyen mintás, vagy bármi más, ami tetszik neked
- mintás ragasztószalag (a hobbibolt az örök barátunk...)
- kis szemek (ugyancsak hobbiboltban találhatóak, és elég olcsón)
- füzetek
- ceruzák meg egyéb írószerek
- esetleg csillámpor, ha valaki igényli
- színes festék  /tempera
- vékony permanent marker



1. Mintás ceruzák

Elkészítés:

  A legjobb, ha egyszerű, színtelen ceruzákat sikerült összekaparnunk, bár megteszik az egyszínűek is. Több változattal is fel tudjuk dobni az írószereinket, s egyik könnyebb, mint a másik. A legelső ötlethez szükségetek lesz a mintás ragasztószalagra, azzal díszítjük fel a ceruzáinkat. Ha felragasztottátok, hegyezzétek meg egy kicsit, hogy a szalag részévé váljon az írószernek. A második javaslat a festéket és temperát munkáltatja meg, és lényegében abból áll, hogy úgy pingáljátok össze a ceruzáitokat, ahogyan csak szeretnétek. A harmadik és egyben utolsó módszer az, amelyikhez talán kicsit több türelem kell. Itt kell majd használnotok a vékony hegyű permanens markert, méghozzá úgy, hogy az írószerekre rajzoltok mintát, vagy írtok vele rájuk valamit.




2. Színkavalkád FüzetFöldön

Elkészítés:

 Ennél a pontnál szükségetek lesz rengeteg ragasztóra, sok színes papírra és jókedvre! Szerezzetek be minél több olyan képet a neten, amit ki lehet nyomtatni, és ezt tegyétek is meg. Ha megvan, futás haza, és lehet szétfaricskálni, ahogy csak akarjátok. Vágjatok és ragasszatok addig, amíg elégedettek nem lesztek a füzetborítótokkal.



+ Ha esetleg vettetek olyan kis aranyos műanyagszemecskéket is, ragasszátok őket bátran mindenhová, füzetekre, papírra, padra... Aztán pedig rajzoljatok nekik testet, szájat és orrot. Olcsó, de igen vicces időtöltés! :D

Nincsenek megjegyzések: