2014. június 15., vasárnap

Szépségrovat

A repedezett köröm mindannyiunk leghátborzongatóbb rémálmaiban szerepel - a baltásgyilkos és a láncfűrészes után, természetesen. Anyáink leggyakrabban arra gondolnak, hogy biztos a mérhetetlen mennyiségű körömlakk és az acetonos lemosó az oka annak, hogy sápítozunk annyit emiatt a probléma miatt, és bár ezek is rájátszhatnak, nem ezek a legfőbb okai. Hátterében általában a vitamin- és ásványianyag-hiány áll. Két típusát különböztetjük meg: 1. amikor a körmök beszakadnak, letörnek, illetve 2. amikor a szaruréteg teteje kis darabokban leválik. Akármelyikkel is nézel szembe, rengeteg kezelési lehetőség áll a rendelkezésedre, ám a teljes siker csakis az étrendváltással érhető el.
De addig is íme 8 ötlet nektek is, amivel talán kicsit javíthattok az étrendváltoztatásig.


1.

Rengeteg változatban árulnak körömerősítő lakkokat, nem árt egyet beszerezni. Ezeknek a hatóanyag-tartalma ápolja, és erősebbé teszi a körmöket.


2. 

A langyos tej csodákra képes. Tölts egy tálba annyit, amennyi az ujjbegyeidet ellepi, és 10 percig hagyd őket benne. Ha hetente egy-két alkalommal ismétled, megedződnek a körmeid.


3.

Az olívaolaj szintén hatásos segítség lehet. Ebben az esetben is melegítsd fel az alapanyagot, de egyesével áztasd bele az ujjaidat néhány percig, majd masszírozd az ujjbegyekbe és a körömágyakba az olajat.


4. 
Egy citromot vágj ketté, és azzal dörzsöld át a körmeidet. Ez nem csupán erősíti, de fehéríti is a körmeidet, ami nem utolsó szempont, ha a körömlakkot nem sikerült teljes egészében lemosni.

5. 

A mezei zsurlóban található nagy mennyiségű szilícium ápolja a körmöket és a hajhagymákat is. Érdemes naponta egy bögrével fogyasztani belőle..

6.

Fontos az elegendő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztása, ezek a legjobb vitaminforrások. Ha ezekből nem eszel eleget, ne csodálkozz, hogy a körmeid sérülékenyek.


7.

Minél többet rágod a körmöd, annál törékenyebbé válik. Érdemes hát leszokni a rossz szokásról...


8.

Olló helyett használj körömreszelőt, és azt is úgy, hogy kizárólag mindig egy irányból húzd. Bár így tovább tart a formára csiszolás, nem sérted fel még jobban a már berepedt körmöt.



Nincsenek megjegyzések: