2014. május 15., csütörtök

Házi praktikák


Zsíros hajra
Abban az esetben alkalmazd ezt a pakolást, ha könnyen zsírosodik a hajad. Keverj össze egy deka élesztőt egy evőkanál frissen főzött, langyos kamillateával. Ezt követően verj fel két tojást, és a felvert habhoz keverd hozzá az előbbi pépet. Az így kapott masszát finom mozdulatokkal masszírozd a fejbőrödbe, majd 20 perc elteltével jó alaposan öblítsd le langyos vízzel.


Töredezett, gyenge hajra
Ehhez a pakoláshoz két deci sört kell összekeverni egy tojássárgájával. Masszírozd a hajadba, hagyd hatni 5 percig, majd alaposan öblítsd ki. A sör és a tojás tápláló hatásának köszönhetően a haj sokkal erősebb lesz, nem beszélve arról, hogy a korpa ellen is kiváló gyógyír.


Fogfehérítés
Két kiskanál szódabikarbónát keverj el egy kiskanál citromlével, hagyd egy kicsit állni, majd mosd meg vele a fogad. Hetente maximum kétszer használd, mert többszöri használata károsíthatja a fogzománcot.


Hajnövesztő
Ez a pakolás tökéletesen alkalmas abban az esetben is, ha kevés hajad van, és azt szeretnéd, hogy sűrűbb legyen. Valamint akkor is alkalmazható, ha a hosszát szeretnéd megnövelni a hajadnak, bár ez kissé nehezebb.
Három evőkanál ricinusolajat tegyél egy tálba, majd melegítsd fel egy kicsit. Utána tegyél hozzá egy tojássárgát és alaposan keverd el. Végül egy csepp citromlé is mehet a keverékbe. Ezután alaposan masszírozd bele a fejbőrödbe és a hajadat is bekenheted vele. Hagyd rajta minimum 2 órát, végezetül pedig alaposan moss hajat. (Ajánlatos kétszer hajat mosni utána, hogy biztos kijöjjön az olaj és a tojás.)


Bőrradír
Amire szükséged van a bőrradír elkészítéséhez, az kávézacc, tej vagy méz vagy olaj. Ezeket alaposan össze kell keverni, hogy a zacc ne legyen annyira durva szemcsés. Amikor az állaga elérte a tökéleteset, nem folyik, de nem is áll olyan durván össze, akkor fürdés után alaposan dörgöljük át vele a bőrünket. Sokak elmondása szerint, ha kicsit rajta is hagyjuk a bőrön, akkor barnító hatása van. Mossuk le, majd kenjük be a leradírozott felületeket testápolóval, mert az megnyugtatja a bőrt.

Nincsenek megjegyzések: