2014. május 15., csütörtök

A muglik is tudnak varázsolni?


A válasz nem is olyan kézenfekvő, mint azt mi – különleges vérünkben mágiával élők - gondolnánk. Ha most azt mondod, hogy a válasz nemes egyszerűséggel NEM!, akkor én mosolyra húzom ajkaim, mert botrányosan nagyot tévedsz. Hiába kérdezed meg a melletted ülőt, és hiába vonja meg ő is unottan vállait, hogy szerinte sem képesek varázsolni, akkor is azt mondom: rosszul tudjátok. Tévedtek.

Noha nem választja ki őket tizenegy évesen az aztán jóban-rosszban mellettük álló pálcájuk, amit nem előz meg mágustanodából érkező felvételi értesítő sem, elárulom, mégis képesek csodát tenni. Nem ismernek varázsszavakat, s ha ismernék is őket, sem lenne eredménye azok kiejtésének, mégis birtokolnak valamit, amit közülük is csak némelyik ismer, mert legtöbbjük hitetlen, komor, a történelmi múltban megfakult lélek.

Tehát, valamelyest talán tényleg igazad volna? A muglik varázstalan emberek csupán, akiknek nem adatott meg az, ami nekünk, tehát tőlünk távol álló, egyszerű emberek? Ez így van, fejet hajtok a tényállás előtt. Nem kaptak varázserőt, ezt egyetlen pillanatig sem vitatom. Akkor hogyan lehet, hogy társaik közül, egész társadalmukból kiemelkedik egy-egy hittel élő, kivételes egyén? Mit kaptak ők, amivel ha élnek, amiben ha hisznek, az meg tudja változtatni egész életüket?

AKARATOT?
HITET?
VÁGYAKAT?


IGEN!


Egy mugli írónő 2007-ben megosztotta a világot. Fenekestül felforgatta a dolgozó, a sokszor kilátástalannak látszó hétköznapokba már keményen belesorvadt emberek nézetét, hitét és ezzel együtt életét is. Rhonda Byrne kiadta Titok című munkáját, mely a rá fogékony elméknek megmutatta a szegénységből, nehézségből, betegségből való kiutat. Könyve egy ős titokról mesél, több, a mugli világban neves tudós, író, régész megszólal benne, és a titkot együtt, közös erővel fedik fel az olvasó előtt.
Az iránymutatásra nyitottak követhetik a könyv tanácsait, s könnyedén változtathatják meg pénztárcájuk és/vagy szívük tartalmát, válhatnak egészségessé, találhatnak ideális munkát és elérhetik akár a csillagos eget is. Varázslat? IGEN!
Mindösszesen három lépést kell követniük ahhoz, hogy a pozitív változások fogaskereke beinduljon, azzal együtt pedig rálépjenek egy addig ismeretlen útra. Szerencse, siker, bravúros pillanatok sora szegődik melléjük. A könyv tanítása szerint KÉRJ!, HIGGY!, és végül FOGADD BE! a kért, majd magadévá váló dolgot. Mindegy, mi az a kívánság. Hogy mekkora, hogy milyen drága, hogy mivel jár. Az univerzum mindent képes megadni a kérőnek, mert végtelen és örök. Kifoszthatatlan.
A mű szerint a kérést azért kell megfogalmazni az univerzum felé, hogy ezzel magadban is tisztázd, mit is szeretnél. Amint az elmédben kirajzolódik egy kép, az első lépéssel már meg is vagy. Úgy cselekedj, beszélj és gondolkodj, mintha már meg is kaptad volna, amit kértél. Ha ennek az állapotnak megfelelő frekvencián tartózkodsz, a vonzás törvénye majd elrendezi az embereket, az eseményeket és a körülményeket. A befogadás azt jelenti, hogy olyan érzéseket táplálsz, amelyek álmod beteljesüléséhez szükségesek. Ezzel automatikusan megfelelő frekvenciára hangolódsz.

S akkor végszóra térjünk vissza a cikk elején feltett kérdésemre: A muglik képesek varázsolni? Igen. Képesek rendben tartani, sőt, felvirágoztatni törékeny életüket, s képesek olyan gazdagságot vinni napjaikba, hogy még mi, némi plusszal megáldott lények is tanulhassunk tőlük. Fontos a hit, mert abból fakad a kezdet, fontos a cél, mert az rajzolja meg az utat, s fontosak a nyitott karok, hiszen ha elzárkózol, nem lesz tiéd soha, ami után oly nagyon vágyódsz.



Nincsenek megjegyzések: