2014. május 15., csütörtök

Cupido munkával teljes hetei lejártak?

Eljött a tavasz, lassan eljön a nyár is, magával hozva a szabadságot, felüdülést, a nyári szünetet és ezzel együtt a szerelmek megváltozását. A nyár természetesen nem szólhat másról, mint koncerteken hömpölygő, izzadt tömegről, magukat jól érző fiatalok hangos sivításáról és egymásban elfeledkező, mámoros szívekről. Ám addig még van idő, és ki tudja, hogyan alakulnak a ma még párok, holnap meg szinglik élete?


Ugye mindenki emlékszik arra, hogy előző lapszámunk lehozta a hírt, miszerint a kviddicssztár, Yarista Palarn külföldi lakására nem akkori kedvesével, Vikohino Thaihasy-val botorkált fel borvörös orcával? Az a bizonyos lány, Turnman Katalin ma már olyan szerencsének örvend, hogy a fiatalember oldalbordájának mondhatja magát. Hogy meddig? Merlin bölcs szakálla sem tudja rá a választ. Könnyedén megeshet, hogy a következő cikk már arról fog szólni, hogy Katkó összetört szívét valaki más foltozza.
Thaihasy kisasszonyról azt hallottuk, hogy az indulatos szakítás után a közeli Ispotályban pihen. A következő információt egy kedves olvasónk küldte be szerkesztőségünkbe, aki látni vélte Palarn urat a minap. A férfi éppen sietett meglátogatni volt kedvesét. Lelkiismeret-furdalás gyötri? Felelősnek érzi magát a lány kényszerpihenője miatt? Vagy szeretné magát visszakuncsorogni hozzá, mert mégsem Katkó az igazi? Sok kérdés felmerül velük kapcsolatosan, de nincsenek biztos válaszok. Mihamarabbi felépülést kívánunk Eperlánynak innen is, ha valamilyen úton-módon kezébe kerülne az újság, s elszörnyedve olvasná e sorokat. Jó egészséget!

A tavasz nemcsak előző háromszögünk életében hozott változásokat, de egy kedves, békés(?)páros is egymásra talált. A levitás Runa Blackwood és a Rellon ház egy hetedéves alakja, Gregor H. Polter találtak egymásra. A hogyanokról, s mikéntekről még mi sem tudunk ízesen írni, ám a visszahúzódónak tűnő lány -  mégis, emlékezzünk, milyen képeket láttunk Runáról! – Gregorral való kapcsolata óta különösen boldognak mutatja magát.  Polter úrnak nehéz volt utánajárni, és még a nyomozások után sem tudunk biztosan beszámolni semmiről. Akár maffiózó család sarja, de arab háremtartó is lehet,  akinek nem tudni, hány kapcsolata, szerelme és incidense volt a kastélyon kívüli életében. Mert, hogy kérdezzenek meg akárkit, a kastélyban csak nagyon ritkán látni, és akkor is a tüneményes Blackwood lánykával sétálgat. Célja van vele? Sötét titkokat rejteget? A megfelelő időben minden napvilágot fog látni, én mondom. Mindenesetre a fiatalok sűrűn találkoznak, kézen fogva andalognak és zavartan nevetgélnek egymás fárasztó viccein. Legutóbbi, az akváriumban töltött közös idő már csak hab volt a tortán, hiszen a húszas évek bálján elcsattant forró csók után könnyedén kerültek egymáshoz közelebb a zúgolódó víz alatt. A mágikus teremmel egyébként jobb vigyázni, nem egy pár látta már annak kárát, hogy a rossz hangviszonyok miatt inkább fizikai érintkezéssel ütötték el idejük nagy részét, mintsem jobban megismerték volna a másikat. Ne veszítsd el a józan eszed, Runa!

Előző számunkban hírrel szolgáltam Egerszegi Nina Viktória kisasszonyról is – tudjátok, neki van az a híres ajtaja -, de most nem írhatok újabb személyekről, akiknek kinyitotta múzeumba való darabját. Hiába figyelik őt a falulakók, egyetlen férfiún kívül senkit sem enged be magához. A szerencsés illető, a magyar népmesék „legkisebb fia” bizony megkapta az élet legnagyobb kincsét és két karja közé foghatja a szerelmes nőt. David Benett a három házba jutott delikvens között versenyzett Nina szívéért, s úgy tűnhet, nagyobb hatással volt a lányra, mint a híres Mihael Gerard Saint-Venant - akiről úgy hírlik, hogy igencsak széles választékban képes meggyőzni az embert - vagy Séllei K. Olivér. A szomszédok hangos vitát véltek hallani azon az estén, amikor David elnyerte szíve választottját, de mint tudjuk: a Rellon ház leszármazottai némileg másképpen fejezik ki magukat, ez alól pedig a szerelem sem lehet kivétel. Másképp élnek, másképp szeretnek. Arról sajnos nincs hírünk, hogy Nina mit szól David gyermekének létezéséről, és annak édesanyjáról. Talán emiatt vitáztak? De tudjátok mit? Nem fontos! Legyenek boldogok!

A kastélyban nemcsak a diákszívek forrtak fel a melegedő idővel párhuzamosan, de az idei évben tanárrá előlépett Radits Viktor körül is zsongnak a szorgos kis méhecskék. A szemfülesebbek őt láthatták már Dobrai Vanda, az Edictum főszerkesztője oldalán is egy este,  ám úgy tudjuk, az a kapcsolat nem virágzott fel. Nem úgy, mint Lexine Westbrook-kal, régi kedvesével, aki még vőlegényét, Jamie Marcus Wayne csárdatulajdonost is dobta a szemüveges szépfiú miatt. Állatkert, vidámpark, móka és kacagás jellemzi a Lexine-Viktor napokat, s úgy hírlik, hogy a navinés boszorkány a kisebbik Radits fiúval is tökéletes összhangban van. A csárda feje, Jamie, ha szomorkodott is néhány napot menyasszonya elvesztése okán, az Amira-féle házavató buliról aztán Ombozi Sárával és Weöres Médeával látták távozni. A lányok hamar legjobb barátnők lettek, s talán az is belefér barátságukba, hogy józanságukat vesztve megosztozzanak a most már szabad prédává vált fiatalemberen. Hajrá, csajok!

Cupido, bár hanyagolva érzi magát karrierje csúcsán, mégis akadt tennivalója ebben a hónapban is. Nem egyszer fordult vele elő, hogy kifényesítette aranynyilait, és kastélyban kóborló óráiban olyan vágyakozó, bátortalan vagy sebes szívekre bukkant, melyeket nem állta meg, becélzott és megbabonázta azokat.

Az iskola életét megszínesíteni kívánó kviddicsmérkőzések vége néhány ember számára mindig a gyengélkedőn való ébredéssel teljesedik ki. Így történt ez a legutóbbi Levita-Rellon meccs után is, mely szinte el sem kezdődött, de a csapattagok egy része máris a betegszobában találta magát. A seprűk csatáját természetesen lefújta a tapasztalt játékvezető, Damjanovits Ármin – akiről úgy tudjuk, hogy tökéletes harmóniában él kedvesével, Pataki Margarétával és közös gyermekükkel, Bencével -, de azt még ő sem befolyásolhatta, amit később Cupido nyila váltott ki Axel Sebastian Sjölander és Leonard Harris szívében. A két fiú eddig is jóban volt, többször láthattuk őket bolondozni a sárkányház klubhelyiségében, ám a kvaff sűrű passzolgatása még jobban összehozta őket.  Cupido éles szeme kiszúrta azt, amiről ők még csak sejteni sem mertek, s egy jól irányzott célzással beléjük lőtte az izgatott, zavart érzelmeket egymás iránt. Pár diák tudni véli ugyan, hogy a szőke hercegnek van valaki mással is kapcsolata, de biztosat egyikük sem állít. Én csak annyit írok, hogy ha valahol kialakulnak az alapok, s Cupido még egy picikét rá is segít, ott építkezni kell, határ pedig a csillagos ég. Hajrá, fiúk!

A szerelem apró istene megtalált egy másik, éppen reggelizni készülő párost a manók kedvenc helyiségében, a konyhában is. Czettner R. Luca kedves, őszinte prefektus látszatát kelti, akiről a kastélyban senki sem gondolná, hogy a rosszfiúkra bukik. Pedig még mennyire, hogy igen! Kezdhetjük talán Mihael Gerard Saint-Venant-tal, akivel valami kétes üzletet bonyolított le a kastély falain kívül, és közben a fiúval igencsak hivalkodóan viselkedett. Aznap reggel pedig a konyhában, ahol Cupido célkeresztbe vette szívét, egy másik rellonossal töltötte szabadidejét. Ombozi Noel csupán egy szendvicsért indult a konyhába, de Michelle Angelique Saint-Venant által összetört szíve felszabadításával, s Lucától lopott csókjaival távozott. Arról sajnos még senki nem beszél, hogy lesz-e belőlük álompár, de azt gyanítjuk, hogy ez az eset egyedülálló és csak ritkán megismételhető marad.

Az Ombozi fiúval látták többek között Weöres Médeát is egy nap a falu teaházában elmélyülten beszélgetni, aminek a fiú nővére, Ombozi Sára nem biztos, hogy minden kétséget kizáróan örül. A fiatalok talán csak az őket összekötő kapocs – Sára -, végett építik barátságukat, de az is könnyedén előfordulhat, hogy titkos viszonyukat éppen a szőkeség elől rejtegetik. Noel kapcsolatai kezdenek számunkra is követhetetlenné válni, de amíg ő számon tartja, hogy kinek mit mondott, addig biztos a siker. A Samantha H. McSouthernwood-dal való vissza-visszatérő viszony még csak titokban sincs tartva! Sem a fiú, sem a lány nem tagadja, hogy néha átsegítik egymást egy-egy nehéz időszakon, és mindkettő rábólintott arra is, hogy akár még több is lehetne köztük, ám egyikük sem olyan típus, aki egyelőre szívesen horgonyozna le egy komoly kapcsolat mellett. Samantha múltjában felfedezhető több ismert, s kevésbé ismert ifjonc neve is, akikkel egyszer-egyszer boldogságforrást jelentettek egymásnak. Ezzel nincs is semmi baj, csak így tovább, kíváncsian várjuk a folytatást!





Nincsenek megjegyzések: