2013. október 15., kedd

A legújabb talártrend

Ismét megrendezésre került a már hagyományosnak mondható őszi talárbemutató Budapesten. A rendezvény fő mozgatórugója idén is Elbl Sebestyén talár- és süvegtervező művész.  Elbl már külföldön is roppant elismert tervező, dolgozott már a francia és távol-keleti mágusokkal is. Híresek mind az utcai, mind pedig az extravagáns, különféle bűbájokkal ellátott ruhadarabjai is.
A divatbemutatót a tavalyi helyszínen tartották, mégpedig ezúttal is egy mugliktól jól elzárt helyen, a Gellért-hegy alatti járatokban kialakított, régi háborús óvóhelyek egyikén. Talán azért is esik rendre a szervezők választása erre helyre, mert így több talárt tudnak eladni – elvégre nem épp a kiváló klímájukról híresek ezek a földalatti járatok. 
A hatalmas színpadot az ősz színeibe öltöztették, különféle színű fénycsóvák cikáztak mindenfelé, ezáltal játékos-sejtelmes fénybe burkolva az amúgy rideg helyszínt.  A falakat mindenféle színű leplekkel tették otthonosabbá, a székeken ugyanezek a színek köszöntek vissza.
A parádés bemutatón Elbl tanítványai is bemutatták a legjobb darabjaikat, bár kétségtelen, hogy Sebestyénről szólt az este. 
 Mint kiderült, az idei ősz trendszínei a meggy, a bordó és a moha zöld lesznek. Idén is nagy sláger a plüssel bélelt talár, melynek ujját felhajtva is hordhatjuk.  A legtöbb talárt idén feltűnő, díszes gombok díszítik, illetve a csipkeszegély továbbra is beszivárog a hétköznapi viseletbe.  Idén mind az egyszínűben, mind pedig a feketével kombinált darabokban divatosnak érezhetjük magunkat. Süvegek tekintetében az egyszerűség dominál, illetve a fentebb említett színek, természetesen a fekete idén is örök divat marad.

Nincsenek megjegyzések: