2023. július 15., szombat

Őrület! Én mondom, ez őrület!

Lehetne ez tartalmas cikk Létai Roland nélkül? Na ugye! Senki ne aggódjon, vele kezdjük a sort, ugyanis azt suttogják, hogy a korrepetitor korrepetálásra szorul. Eddig Szikszay Izidóra mellett lehetett sokszor látni a srácot, találgatások, fogadások kereszttüzében: összejönnek? Nem jönnek? Nos, meglehet, hogy amint Roland megtanította a levitás szépséget hoppanálni, Izzy szó szerint… Lépett a srác mellől. Rosszul sült el, ahogyan az a rellonos prefektussal gyakran megesik. Így miután Roland sebes és csaláncsípéstől ellepett alkarjával nem tudott Izzyhez fordulni segítségért, aki nem mellesleg remek bájitalfőző, hát gyorsan keresett és talált is egy másik lányt. Salamon Grétával az erkélyen játszottak nővérkéset, akivel aztán megegyeztek, hogy többször összeülnek majd, így Létai megtanulhat egy s mást a gyógyításról. Ha engem kérdeztek, elég lenne neki azt megtanulni, hogy gyengélkedőre járni nem ciki. A fekélyes kar már sokkal inkább.

Ha éppen ácsorogsz, szerintem jobb, ha leülsz, mert ez hosszú és bonyolult lesz. Az utóbbi hetekben az étkező teraszon történtektől visszhangzott a kastély, és mi most utánajártunk, mi is történt. Az idén kezdett Carlos Moreno de Aranda oktatónk óráin az első sorban mindig a sóhajtozó, csillogó szemű diákoké a terep. Ami nem meglepő, hiszen a tanár úr pont olyan férfinak tűnik, mint akikről Lana Del Rey dalokat ír. Tehát ott tartottunk, hogy néhányan az idei tanévtől elkezdtek hinni a jövendőmondásban. Bontovich Sáráról azt suttogják, hogy ő például magát látja a professzor oldalán, egy nagy házzal és két kutyával - természetesen csak akkor, amikor ezt már legálisan megtehetik. Az oktató öccse, Andrés ezt megneszelve teljesen kiborult, miután őt kihagyták a képletből. Elvégre mindenki tudja, hogy a Moreno de Aranda testvéreket nem lehet elrobbantani egymás mellől. Nos… Ezek szerint mégsem mindenki. Így esett egymásnak a kettő az étkező teraszon, igazán éretlen módon krémes süteményeket dobáltak a másikhoz és olyan szitokszavakat, amik miatt az alsósok fülét be kellett fogni. A heves vitában elhangzott Holló Albert - az ifjabbik - neve is, vele együtt jár Edictumunk állandó szereplője, Autumn Rue Danversé és a végzős eridonos, Bontovich Miksáé. A hírek szerint három órányi ordibálás után végül arra jutottak: egy nap mindannyian beköltöznek abba a házba a két kutyával. Erről valaki majd szóljon Moreno de Aranda professzor Spanyolországban felejtett barátnőjének is!

Amikor Podlovics Lenke jót akar, akkor is rosszat tesz? Hm. Kárási-Tóth Zsannának is suttogtak a falak, egész pontosan a festmények. A szőke tőlük tudta meg, hogy legjobb barátnője egy fiú miatt átverte. A lány semmiképpen sem suttogva, hanem kiabálva jelentette ki Lenkéről, hogy a világ legrosszabb barátnője. Podlovics jó rellonoshoz hűen hárított, így kimentette magát a szoruló helyzetből és elmesélte, hogyan ismerkedett meg a titkos imádóval az évnyitón történt káosz kellős közepén. Úgy tűnik, nem csak Kolozsvári Gertie és a fiatal Várnai fiú találta meg a párját aznap, bár hozzátartozik a történethez, hogy Lenkééknél Kakasi Gabriella professzor is erősen kellett, mint Cupido. Ki tudja, milyen bűbájokat szórtak még aznap a Nagyteremben? Mindenesetre mi együtt örülünk Lenkével, ahogyan Zsanna is, egészen addig, amíg nem dobja el legjobb barátját egy fiú miatt.


 

Nincsenek megjegyzések: