2022. június 15., szerda

Festa Della Felicitá - a Boldogság fesztivál

Helyzetjelentés - most - Róma mellől
 
 
Idén - végre először, hát alig vártam! - 2022.06.14-től 2022.06.17-ig megszervezésre kerül a Festa Della Felicitá (Boldogság fesztivál - a szerk.) a Rómától 28 km-re található Tivoliban, a Villa d’Este kertben. A fesztivált eredetileg 2 évvel ez előttre tervezték, azonban a belső viszályok megnehezítették a gördülékeny előrehaladást a szervezésben, így inkább most mutatják meg a nyilvánosságnak miféleképpen bulizik egy vérbeli olasz. És a legjobb, hogy én nem maradok le róla, te igen, ha béna vagy. Az eseményt az olasz mágiaügyi miniszter nyitja meg 2022.06.14. napján, 11:00-kor.


Egyebekben reggel 10-től van lehetősége mindenkinek belépni a fesztivál területére, ahol azonnal megcsap minket a töménytelen mennyiségű virágillattal - tiszta romi - keveredő ínycsiklandó, fűszeres ételek illata, a harsány és mindig vidám olasz nyelvvel egyetemben (mint: bondzsornó, mákáróni, spágetti, pizza! - a szerk.). Aki igazán ki szeretné élvezni a fesztivál hangulatát, annak követnie kell a nyilakkal jelzett útvonalat, és biztosan sikeresen eljut mindenhova. Ez azért fontos, mert egy bamba sem téved el a hatalmas, tértágított területen. Az ételstandok bal oldalon helyezkednek el, ahol a leveseken át a pesztós-paradicsomos kenyérig mindent megtalálhatunk, és az ízek kavalkádja magával ragadó.


A jobb oldalon találhatjuk meg az italstandokat, amik egyben a napi nassolnivalót is szolgáltatják az odalátogatóknak. Különlegesség itt, hogyha az arra kijelölt helyekről letépünk egy-egy virágot, akkor abból készítenek nekünk italt. Ihatunk virágos gintonikot vagy akár dinnyés-málnás sangriát, de érdemes megkóstolni a tipikus olasz gyümölcsökből (füge, sárkánygyümölcs, szamóca - a szerk.) készült, teljesen bio smoothie-kat is, esetleg gyümölcssalátát, vagy akár a különleges macaronokat. Ha én csinálom az italodat, akkor hatalmas köszivel jössz, mert garantáltan király lesz.


És ha sikerült végigjárni mindent, nem vagyunk bánatok és maradunk még, mert érezzük a levegőben a feszkót, akkor: egyetlen csapásra varázsol 2022.06.15-én 21:00-kor a mugli Måneskin mágus megfelelője, a Chiaro di Luna a virágfesztiválból fényfesztivált. A fesztivál hivatalos megnyitója ez, úgyhogy szedjétek össze magatokat és gyertek. Talán még egy pizzát is sütök, mert brutálisan jó fej vagyok.


Nézzük a lényeget, mert tudom, hogy néhányan bánatoskodnak. A fesztiválra minden boszorkány és varázsló - mert muglimentes övezet ez - 2 galleonért léphet be, ami korlátlan étel- és italfogyasztást biztosít mindkét rendezvényen. Ez a díj csak 24 órára érvényes, a megbűvölt karszalag ellenőrzésével szűrik ki a csalni vágyókat. Mint a haverjaim. Megszívták. Há' igen.

Az olaszok királyak. Tény. Tehát gyertek! Béke veletek!

(U.i.: Komolyan gyertek, mert néha unatkozom, és a nénik állandóan beszólnak, hogy híznom kéne. - a szerk.)

Nincsenek megjegyzések: