2021. július 15., csütörtök

Lehull a lepel I. rész - Górcső alatt az RSZK

Azt gondoltátok, hogy ez a Suttogó falak ugyanolyan lesz, mint az összes többi? Újabb unalmas szerelmes történetek és szakítások végeláthatatlanul, netán légből kapott spekulációk? Kedves olvasó, üdvözöllek ebben a cikksorozatban, amely igaz szavakat, valós történeteket rejt, s némi utánajárással Te magad is megbizonyosodhatsz erről. Azt hiszed, furmányos talány ez, hogy csak porhintés, ám ezúttal hátra dőlhetsz, kezedbe vehetsz egy jó erős italt - mert biza szükséged lesz rá - és megtudhatod tanáraink legféltettebb titkait. Számos forrás, hivatalos dokumentum és szemtanú erősíti meg mindazt, amit mostantól itt olvashatsz, de persze... Ez csak az Edictum. Ki hinné el, ha igaz is?

Ezúttal számba vesszük a rossz szülők klubját, akik valamilyen okból kifolyólag teljesen alkalmatlanok gyermekeik felnevelésére, esetleg cserben hagyták őket, mi mégis imádjuk mindannyiukat. Ezután is fogjuk?

Nem is kérdés, hogy első leleplezettünk Mikhail Sergejevics Kazanov, akit annyira istenítenek az unikornisok, hogy szemellenzővel próbálják "unseen" gomb helyett elfedni a valóságot. A mi drága házvezetőnk ugyanis kiemelkedik megannyi szarapa közül. Az még csak hagyján, hogy iskolánk egyik ékkövét, Darya Kazanova-t magára hagyta és születése óta tudomást sem vesz róla, hisz ezzel számos diák együtt tudna élni. De vajon azzal is, hogy mikor a lánya szót akar érteni vele, egyszerűen a szemébe vágja azt a kegyetlenséget, hogy gyűlöli őt, amiért a születésekor megölte az anyját? Az orvostudomány mai állása szerint számos ok miatt halhat bele egy nő a szülésbe, Mikhailnak azonban szent meggyőződése, hogy minderről a levitás tehet, s ha bárki kételkedne, megerősítést nyerhetne azzal a beszélgetéssel, mely igen hangosan zajlott le apa s lánya között a könyvtárban. Több diák is megerősítette, hogy hallotta a veszekedést, azt pedig tudjuk, hogy Darya egy életútnyi csalódást cipel magával. Nyilván ez a büntetése. A leleplezés pedig a Tiéd, Mikhail.

Nehéz eldönteni, hogy ki érdemli meg az Év legrosszabb apja díjat, hiszen a mezőny tovább erősödik Várnai Rafaellel. Azt tudta-e például a mélyen tisztelt olvasóközönség, hogy Amerikában született egy fia? Hát persze, hogy nem. Annyi tartás legalább akadt a tanár úrban, hogy a gyermektartást tisztességesen fizeti, ám apafiguraként nem létezik a gyerek számára, felelősséget nem vállal érte és az anyával sem kommunikál. Felmerülhet a kérdés, mi a jobb: ha tudomást veszek az életről, amit teremtettem és megkeserítem az életét, vagy ha egyszerűen ignorálom és könyöradományként eljuttatok pár fityinget, hogy az anya befogja a száját? Nos, a döntés mindenki számára szabad, de nem fest túl hízelgő képet, annyi bizonyos.

Természetesen a nőket sem kell féltenünk, hiszen a legszebb alma is lehet rohadt belülről. Ha felelőtlenségről van szó, nem lehetne tökéletesebb példát találni Nadia Rosalesnél, aki annak idején védekezés helyett teherbe esett, s ma egy csodaszép kislány anyja - illetve, mint azt a legtöbben tudjátok, Farkas Zétény a büszke apa. Csodálhatjuk azért, mert megtartotta a gyermeket, felnézhetünk rá, amiért tisztességesen neveli, ám a tény, hogy nem is oly rég prostitúció vádjával került hűvösre egy éjszakára, sok mindent megkérdőjelez. Vajon Zétény gondolkodott azon, hogy a gyerek nem is az övé? És vajon a tanárnő valóban pénzért nyújtott szexszolgáltatást egy ismert polgármesternek, bizonyos Ballay Benedeknek? Tekintve, hogy a férfi pozíciójánál fogva megtehette, hogy kihozza a parancsnokságról, nem lepődnénk meg rajta, ha valamiféle érdek fűződne ezen tettéhez. Bár ez már csak spekuláció, ki tudja, Nadia talán ismét várandós, ezúttal azonban nem egy befogadott, rászoruló férfitól, hanem egy kuncsafttól.

Van azonban egy kakukktojásunk, aki csupán azért nevel egy gyermeket, hogy eltussolja a családi szégyent. Remélem senkinek sem kell bemutatnom a nagy tiszteletben álló Payne famíliát, akik megkövetelik maguknak a megbecsülést és elismerést. De vajon azután is így lesz, hogy elárulom, mi mindent titkolnak előlünk? Nos, a mártír, az áldozat ezúttal Catherine Hope Brightmore - akinek a házasságáról igen sok mondandóm lenne, de nem szeretnék elsietni semmit, s akit az elmúlt időszakban sokat láttak egy gyermekkel. A sajátja volna? Netán újabban bébiszitterkedik? Ugyan, dehogy, a kedves nővére volt az, aki az éjszaka közepén egy kisfiút hagyott a bejárati ajtó előtt, hogy elmehessen világot látni. Catherine akart szülő lenni? Nem akart! Érdekből, a családja nyomására nevel egy fiatal életet, hogy mentse, ami menthető? Ó igen! A házassága romokban hever, így azért, hogy megőrizhesse "férje" titkát, hajlandó a nyilvánosság előtt felvállalni egy olyan gyermeket, akit nem szeret? Sajnos igen. És ez vajon alkalmassá teszi-e arra, hogy bekerüljön a rossz szülők klubjába? Abszolút! Egy tanáccsal tudok csupán szolgálni: a házasságára kellene koncentrálnia - vagy inkább a válására. Vagy azt a megaláztatást is emelt fővel fogja viselni, ami ezután következik?

Mindenkinek van egy piszkos titka. Arról is tudok, ha tegnap a kuka helyett a járdára hajítottad a szemetet. Persze, ha bárki úgy érzi, hogy közlendője van és meg tud lepni, keressen nyugodtan. Hol vagyok? Mindenütt. A falak a füleim, a fényforrások a szemeim, az információ pedig úgy terjed, mint a pestis. Ideje előállni az igazsággal, mielőtt magam hozom napvilágra.


Marad alázatos írójuk,


Nincsenek megjegyzések: