2021. május 15., szombat

Titkos tárolók - Láthatatlan rejtekhely könnyedén

Kollégium. Mi jut róla eszedbe? Nekem az, hogy egy szobában 2-3-4 diák lakik együtt, a társaidat vagy kedveled, vagy nem, vagy megvan velük a közös hang, vagy nincs. Amikor több emberrel osztod meg a szobád, s ezáltal a magánszférád, annak van jó és rossz oldala is. Legtöbbször baráti viszony alakul ki, de azért valljuk be, mindenkinek vannak rejtegetni valói még a hozzá közel állók elől is. Ha pedig olyanokkal osztod meg a szobád, akikben nem bízol meg feltétel nélkül, akkor pláne nem jön rosszul egy-két titkos tároló. Most ezekre a rejtekhelyekre hoztam nektek két példát.


Gondolom a legtöbbünknek vannak otthon könyvei, s ezek között biztosan akad olyan, amit még el sem olvastunk, s nagy eséllyel sosem fogunk, vagy akár elolvastunk, de nem tetszett. Ha nincs, akkor pedig egész jó áron be lehet már szerezni pár régi darabot egy antikváriumban, utcai könyvárusnál, vagy éppen egy vásárban. Az első titkos doboz esetében szükségünk lesz:
  • egy dobozra
  • annyi könyvre, amennyi eltakarja a dobozt
  • ollóra
  • ragasztóra


A könyvek lapjait a képen látható módon kivágjuk. Arra figyeljünk, hogy egy-egy könyv estében meg kell hagyni az elő-, illetve a hátlapot. A többinél azokat is le kell vágni.

Ha a könyveket előkészítetted, akkor magad elé veszed a dobozt és a ragasztót. Először felragasztod a dobozra azt a könyvet, melynek a hátlapját is meghagytad. Ezt követi a többi olyan könyv, melynek csak gerince van meg, végül zárod azzal, melynek a fedlapja maradt. Fontos, hogy ne csak a dobozhoz ragaszd hozzá a könyveket, hanem egymáshoz is.

A másik titkos tároló mindössze egy könyv. Ahogy az előbbi trükknél is írtam, egy olyan könyvre van szükség hozzá, amit nem sajnálsz. Ezen kívül fontos, hogy legyen még nálad:
  • szike
  • ragasztó
  • ecset
A könyv belső lapjait a képen látható módon ki kell vágni, ezáltal pedig kialakul egy lyuk.

Ezt követően a lapokat kívülről összeragasztod, hogy ne tudjanak eltávolodni egymástól. A belső részt is érdemes megragasztani az extra tartásért, sőt, ha biztosra akarsz menni, akár többször is átkenheted a könyv lapjait.

Miután megszáradt, a kivágott kis lyukba bármit el tudsz rejteni, ami belefér. Berakhatod a többi könyved közé, vagy akár az éjjeliszekrényedben is elrejtheted.

Jó kreatívkodást!



Nincsenek megjegyzések: