2021. január 15., péntek

Fájdalom, kín, és ami mögötte van



Új év, új lehetőségek, vallja mindenki, aki örül, hogy maga mögött tudhatja az elmúlt évet. Van, akinek valóban jól indul ez az időszak, míg másoknak nem várt fordulatokat tartogat. Arra pedig, ami szilveszterkor történt Szalamandra-Szentegyeden, senki sem volt felkészülve.


Vajon megérte?
Franciaországban lezajlottak a választások. A szavazást elsöprő fölénnyel Margaret Sartre nyerte. Az összesen harminc induló közül egyetlen vetélytársa Francois Achard volt, ám ő is alig érte el a szavazatok negyedét. Később több nyilatkozatában is arra utalt, hogy ő az igazi nyertes, csak sajnálatos módon egy pettyes pechrák támadta meg otthonában. Mivel erre senki sem talált bizonyítékot, a férfi egyre hevesebbé vált, és több ízben is kijelentette, hogy ellenfele stábja uszította rá a bestiát. Erre a rágalmazásra a frissen megválasztott miniszter asszony beperelte a férfit, akinek most a varázsbíróság előtt kell bizonyítania szavait.

Kibővül az Angyali Menedék!
Egy ideje már tervben van a mágikus kertközpont bővítése, hiszen az elmúlt évek során már nem csak az elvonulni vágyók rejtekéül szolgál a csermelymenedéki növényország, hanem népszerű kirándulóhellyé, esküvői helyszínné és családi összejövetelek alappillérévé vált. A birtok mellett fekszik még beépítetlen terület, melyet az Angyal család a múlt év végén megvásárolt, és terveik szerint ez év májusáig teljesen betelepít. Mint azt Angyal-Odry Klárától megtudhattuk, a távolabb eső, új területre költözne az a rész, ahol a megszálló vendégek elvonulhatnak, meditálhatnak, míg a most is működésben lévő rész lenne az összejövetelek helyszíne. Ennek a felosztásnak a fő oka a tóba nyúló pavilon, mely népszerű a házasulandók körében. Az áttelepítés idején szakaszosan, de sosem teljesen készülnek lezárni a birtokot, vagyis egész évben látogatható lesz.

Szomorú Szilveszter
Évtizedek óta nem volt példa arra, hogy egy erkling gyermekeket csaljon el, és faljon fel, azonban sajnos éppen hazánkban, a külső hatásoktól különösen védett Szalamandra-Szentegyeden történt meg, hogy egy egész erkling csoport csapott le az ártatlanokra. A hat bestia összesen tizenkét gyereket csalt el, akiket ezután különös brutalitással fosztottak meg életüktől. A település polgármestere segítséget kért a többi varázslófalutól, akik közül sokan, többek között Bogolyfalva polgármestere is, egy emberként összefogva indultak a tettesek felkutatására és elfogására. Hatból kettőt élve, négyet holtan fogtak el, miután megpróbáltak üldözőikben is kárt tenni. Az ezt követő napokban a környéket átkutatták, de további erklingekre nem bukkantak. Részvétünk a családoknak!

Érkezik az új kiadás!
Az aranyvérű családokat és családfákat bemutató Arany-kódex utoljára 1993-ban jelent meg, az akkori kiadás frissül évről-évre, azonban többen jelezték, hogy a példányuk a mágikus frissülés ellenére is elavult marad, sőt olyan esetekről is beszámoltak, hogy a betűk kiestek a könyvből és tintapacaként értek földet. Magyarországon a Tintafolt&Pergamen gondozásában jelenik meg a legújabb kiadás, mely tartalmazza a friss és kihalt aranyvérű családokat is, emellett a családfákra koppintva rövid ismertetőt hallgathatunk meg a családokról és a családtagokról is. A kiadás várhatóan február közepén jelenik meg, az előrendelés január 20-án indul.

Zaklató szellemek
Február elején indul útjára a Szellemes Szellemek hazai turnéja, mielőtt a fiúbanda a nyári fesztiválok nagy visszatérője lenne. Azonban nem indul túl simán a zenekar élete a 2021-es évben, ugyanis alig egy hónap alatt negyvenkét alkalommal jelentették fel a tagokat, sőt van olyan, aki az egész együttest kompletten, miszerint a korábbi években szexuális bűncselekményeket követtek el. A felmutatott bizonyítékokat egyelőre vizsgálják, de ha igaznak bizonyulnak a vádak, akkor akár több év börtönnel is végződhet a fiúk ígéretes karrierje. Mindaddig, amíg az ellenkezőjéről meg nem győződnek, természetesen őket is megilleti az ártatlanság vélelme. A turné elkezdődik, azonban a jegyirodák felkészültek arra, hogy bármelyik pillanatban megszakadhat a koncertsorozat.



Nincsenek megjegyzések: