2020. november 15., vasárnap

Édesszájúaknak kedvezünk - Milyen forrócsoki illik hozzád?




Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
A hidegebb idő beköszöntével bizony a te figyelmed is el-elkalandozik egy teli bögre édes illatú forrócsoki irányába. Jó-jó az mindenhogy, de akkor esik a legjobban, ha felfedezheted benne a mogyoró jellegzetes ízét; olyan igazi az élmény, hogy egyenesen várod már, mikor harapsz rá egy kis darabkára. Roppanó fahasábok a kandallóban, pislákoló gyertyafény, és egy a lábadnál szuszogó kutya: mi kellhet még a boldogsághoz?





Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Még küzdesz azért, hogy magad elé idézd a nyarat, vissza-visszakacsintgatsz a melegebb hónapokra. A meggyes ízesítésű forrócsoki egyszerre tudatosítja benned finoman, hogy bizony ideje előre nézni, felkészülni a télre, és hozza vissza az emlékeket nyárról, a friss gyümölcsök és napfényes séták időszakából. Dőlj hátra és kortyolgasd el lassan, tedd fel a lábad és élvezd ki a pillanatot.





Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Nem tudtál eleget pihenni, folyton fáradt, levert vagy, és úgy érzed, hogy elrohannak feletted a feladatok? A sötét hónapokat mindenkinek nehéz átvészelni, a te kreativitásod is úgy csökken, ahogy nap telik el nap után. A fahéj egyszerre pörget föl és nyugtat meg, megszokott és ugyanakkor különleges ízvilága garantáltan kiragad kicsit az őszvégi bágyadtságból.






Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Na, hát nálad aztán a kikapcsolódás igazán kikapcsolódás! Nem félsz kimondani, ha úgy érzed, szükséged van öt perc szünetre, de igazán akkor vagy elégedett, amikor ez az öt még tovább húzódhat. Mondjon vagy gondoljon bárki bármit, szerinted egy kis rummal még a forrócsokin is lehet tökéletesíteni. Onnantól kezdve köszönöd, jól vagy, csak vigyázz, túlzásba se ess!




Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Talán már a karácsonyra, a szaloncukrok jól ismert ízvilágára vágysz, kár is lenne kihagynod a kókuszos forrócsokoládé remekeket. Olyan, mint a sima, tényleg... Csak mégis ott van benne az a plusz, amitől elégedetten hümmögsz, ami arra késztet, hogy mosolyogva vágj neki a napnak, felvértezve magad energiával és lelkesedéssel.








Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
A kettősségek szuper izgalmas dolgok, és ha valaki, akkor ezt te biztosan megérted. A só és a karamella a te étlapodon is kiválóan megfér egymás mellett, az ízesítésükkel készített ital elfogyasztása után pedig egyenesen madarat lehetne veled fogatni. Az ízkavalkád megunhatatlan, újra és újra rendelnéd, ha tehetnéd... Vajon kedvezményt is adnak?





Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Egyszerűen nagyszerű, szokás mondani, és bizony olyankor te valószínűleg egyetértően bólogatsz. Minek túlbonyolítani valamit, ami már önmagában tökéletes? Te úgy élvezed, ahogy éppen eléd kerül, de legjobban simán, ízesítés nélkül. Igazi, jó gazdag csokoládéval készüljön, és akkor már teljesült is minden, amit csak kívánni mertél.







Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Sokan vitatják ezt a párosítást, te mégis előszeretettel kéred, készíted, fogyasztod: a narancsos csoki koronázatlan királya/királynője lehetnél, ha az ilyesmiért díjakat osztogatnának. Ugyanolyan meglepő és fantasztikus, mint te magad vagy, az sem csoda hát, hogy másoknak is előszeretettel kínálgatod.





Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Alapjaiban rengeted meg a forrócsoki-világot, ugyanis nálad nem is a szokásos kockák kerülnek felolvasztásra, te bizony fehércsokiban utazol. Már ránézésre is látszik, hogy te nem olyan vagy, mint a többiek, és így attól sem kell félned, hogy ha leraknád, ne ismernéd meg rögtön, melyik is tartozott hozzád. Melengesd meg ujjaidat bögréd szélén, hamar kihűlhetsz, ha nem vigyázol magadra eléggé.





Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
Megütögeted a pamlagot, és hívogatóan kéred a többieket, üljenek melléd. Nem csak magadnak, de nekik is töltesz a levendulás italból, rögtön kibékítve az ellentéteket, elsimítva a vitákat, veszekedéseket. Ha nevetsz, ha elmerengsz, nyugalom árad belőled, ami környezetedre is átragad, nem szeretsz azonban egyedül lenni, szívesebben osztod meg ébren töltött perceidet másokkal.




Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Nem veted meg a különlegességeket, hidegen hagy hát, amikor valaki szemöldökét felvonva kérdez vissza, biztosan jól hallotta-e: mentával ízesíted a csokoládét. Akinek nem tetszik, nem kell megkóstolnia, sőt, hozzád se kell szólnia, ha kritizálni akar, te köszönöd szépen teljes lelki nyugalommal heveredsz le a portréképek alá, meghallgatni a legújabb pletykákat, szerelmi drámákat.





Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Somolyogva készíted el italod és kínálsz meg vele mindenkit, csak hogy aztán nézhesd, ahogy a belecsempészett chili megteszi csipkelődős hatását. A kis csínytevés talán még jobban felpörget, mint az édesség, nem véletlen, hogy tőled hangos a körlet egész este. Az viszont már nem szokott ennyire tetszeni, hogy főzés után a mosogatás is rád vár, ne csodálkozz, ha megszólnak miatta.




Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 

Te vagy az, aki kimaxolja az őszt és egyesít mindent, amit úgy általában szeretünk benne. Vastag zoknit és bő pulcsit húzol magadra, úgy kucorodsz egy fotelba a klubhelyiség közepére, kezedben egy jó nagy adag sütőtökös lélekmelengetővel. Elcsevegsz a többiekkel, de inkább hallgatod őket, és még akkor is vissza-visszaidézed a kellemes ízt, amikor italod már rég elfogyott.


Nincsenek megjegyzések: