2020. október 15., csütörtök

Minek öltözzek?


Már csak egy fél hónap van vissza és újra itt a Halloween, azonban évről évre jelmezbe bújni nem könnyű. Az ember hall jókat, de amit szeretne, már máson látja, vagy éppen neki semmi ötlete nem akad. Ne aggódjatok, a csillagok súgtak, így ha még nem találtátok ki, most mondunk pár tippet!




Őstulok/Réem (01.27.-02.23.)
Ne hidd, hogy vámpírnak lenni olyan elcsépelt: mivel a vérszívók mindig nagyon népszerűek voltak, főleg, ha horrorról van szó. Lehetsz akár modern, akár tradicionális kinézetű vámpír, nem kell vagyonokat áldoznod a jelmezedre sem, valamint attól még, hogy más is annak öltözik, biztos, hogy nem lesztek egyformák, hiszen mindenki másként képzeli el őket.






Tebó/Tebo (02.24.-03.14.)
Gondolkoztál már azon, hogy vajon milyen lehet egy iskolatársad bőrébe bújni? Halloween-kor elég egy egyenruhát szerezned, ha éppen nem abba a házba jársz, amibe ő; hozzácsapsz egy parókát és, ha szeretnéd, némi művért és kész is a jelmez. Srácok, ha bevállalósabbak vagytok, akkor itt az ideje, hogy lánnyá avanzsáljatok egy éjszakára.





Sellő/Mermaid (03.15.-04.11.)
Sokan imádják a rémtörténeteket, és bár vannak, akik tagadják, mindenkinek van kedvenc sztorija. Nem kell hát mást tenned, mint kedvenc horror szereplőd bőrébe bújni, ami amúgy egy jó beszélgetési alap is, ha más nem ismeri a történetet, de megkérdezi, hogy minek öltöztél. És tudod, minden barátság, minden szerelem egy kérdéssel kezdődik.






Golymók/Puffskein (04.12.-05.09.)
Ha nincs kedved a rémtörténethez, még mindig lehetsz simán történelmi szereplő. Élő vagy holt, mindegy, mert a lényeg, hogy a jelmezbe bújva te már ő vagy és nem az, aki korábban voltál. Ki lennél, ha bárki lehetnél néhány óra erejéig? Ugye már neked is motoszkál egy arc, egy név az agyad egy hátsó zugában? Ő lesz a tökéletes választás!




Kentaur/Centaur (05.10.-06.09.) 
Gondoltál már arra, hogy önmagad légy Halloween-kor? Nem? Gondoltam. Na és ha önmagad zombi verziója lehetsz? Ugye, ez máris jobban hangzik. Képzeld el magad rothadó húscafatokkal, alvadt vérrel, szakadt és koszos ruhákban, amint egyik lábad magad mögött vonszolva haladsz, hogy lerabold Bözsi néni házi cukrait. Ugye, most már szeretnéd? Ha ügyes vagy, Jolikára a frászt hozhatod. Tetszik? Tudom.









Augurán/Augurey (06.10.-07.08.)
Sokszor figyeled irigykedve a szellemeket? Habár nem válhatsz teljesen azzá, azért egy éjjelre kipróbálhatod, hogy milyen is lenne kísértetnek lenni. Ehhez pedig megint nem kell sok minden, csupán fehér vagy világosszürke ruha és világosra meszelt arc, meg hajfesték. Esetleg egy kis fekete szemhéjpúder, hogy karikássá váljanak a szemeid. Elvégre ki ér rá pihenni, ha szellemmé vált?




Goromka/Jarwey (07.09.-08.05.)
Mindegy mi leszel, ameddig az a valami humoros. Sokan a vérre és a riogatásra hajtanak, de neked itt a lehetőség, hogy valami szokatlannal állj elő. Lehetsz playboy nyuszi vagy éppen egy vidám bohóc, esetleg beöltözhetsz egy hatalmas katicabogárnak is. Az biztos, hogy nagyon vidám leszel ezen a különleges napon és mások arcára is mosolyt varázsolsz majd.






Krup/Crup (08.06.-09.02.)
Nem is kérdéses, hogy neked vérfarkasnak kell lenned. Tudom, tudom, mostanában nagyon sok negatív cikk jelent meg a vérfarkasokról, különösen a környékünkön, de talán ezzel a kis gesztussal is megmutathatod nekik, hogy szerinted nem olyan rosszak ők, mint amilyen a sajtóvisszhangjuk. Biztos nekik is jól esne ez a kis kedvesség és különben is, ahol vámpír és zombi lehet, ott nekik is van létjogosultságuk.





Hurú/Fwooper (09.03.-10.03.)
Ki a kedvenc bogolyfalvi lakosod? Itt az idő, hogy átalakulj. Lehetsz a település első embere, vagy éppen a város hangja. Lehetsz te a színes hajkoronájú cukrászlány vagy mondjuk Vajda Richárd, miközben aranypezsgőt szürcsöl. Bárki, aki a faluban lakik most alkalmas lehet rá, hogy magadra öltsd arcát egy estére.





Kákalag/Grindylow (10.04.-11.02.) 
A tradicionális halloween-i motívumok egyikeként, tökként, boszorkányként vagy akár szellemkastélyként is nagyon látványos lennél egy ünnepi forgatagban. Tudom, ebben nincs semmi ijesztő, de ez csak elsőre igaz. Egy jól összerakott jelmezbe nagyon is tudsz olyan fordulatot tenni, amitől a legbátrabbak is halálra rémülnek.




Zanzárd/Moke (11.03.-11.29.)
Pár koktélt kell csak elkészítened, fiolákba töltened, szerezned egy ballonkabátot, és máris lehetsz bájitalkereskedő. Akár elrejthetsz a kínálatodban pár mókásabbat is, amitől az emberek füle füstölni kezd, vagy szemük színe változik szokatlanra. Ne jelezd, hogy melyik milyen, érje meglepetés a bátrakat, akik kérnek az italokból.





Tündérmanó/Pixi (11.30.-12.28.)
Te vagy az, akinek minden jól áll és nem is kell mást tenned, csak felkapni valamit. Jó, rendben, ez így nagyon egyszerű lenne, tudom, úgyhogy a csavar most jön. Lehetsz bármi, de tényleg bármi, viszont a bármi csak akkor működik, ha szinte tocsog a vérben. Bizony, neked az áll kifejezetten jól, ha véres vagy, úgyhogy itt az ideje, hogy jó nagy adag művért szerezz be, mert ebben az évben igen sokra lesz szükséged.




Vízimanó/Kappa (12.29.-01.26.) 

Elmaradhatatlan és tökéletes, ha valaki úgy dönt, hogy a tanári kar egy-egy tagjaként vonul fel a cukorkagyűjtésnél. Elvégre ki ne szeretne olyan jóképű lenni, mint Ambrózy Henrik, vagy olyan bölcsen a távolba meredni, mint Mikhail Kazanov. Utóbbinál még a vicces nyakkendőkre is jól lehet asszociálni, szóval egy kis megfigyeléssel Halloween alkalmából remek tanárrá válhattok Ti magatok is.


Nincsenek megjegyzések: